puree dyniowe - 1213 przepisów (strona:25/81)

sernik z nutą dyniową 207

puree z dyni 4 jajka 200 g cukru 60 g maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru wykonanie: Twaróg mielimy dwu krotnie, następnie łączymy z puree dyniowym i miksujemy. Dodajemy przyprawy, mąkę, cukier oraz jajka i miksujemy na jednolitą masę ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK DYNIOWY 198

cukru 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 300 g pomarańczowego puree z dyni (jak je zrobić znajdziesz  tu ) dekoracja 100 g serka philadelphia 2 łyżeczki puree z dyni czekolada A jak to zrobić: Ciastka zmielić i wlać do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszać, aż nabiorą konsystencji mokrego piasku. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać(...)połowy wysokości formy). Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika i piec 90 minut. Po upieczeniu od razu obkroić sernik dookoła, zapobiegnie to pęknięciom. Po przestudzeniu udekorować serkiem wymieszanym z dyniowym puree, boki ozdobić czekoladą

Kuchnia w opałach
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 269

przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Ciasto wersja 2 (bez glutenu) 200 g mąki ryżowej 25 g skrobi ziemniaczanej 230 g puree z dyni - przepis jak zrobić tutaj 60 g ciemnego kakao 100 g ciemnego cukru muscovado 250 ml wrzątku 125 g miękkiego masła 150 g cukru białego 2 duże jajka 2 łyżeczki(...)jajko i od razu dodać 1 łyżkę mąki. Zmiksować. Dodać drugie jajko i znów mąkę. Stopniowo dodawać pozostałą mąkę miksując cały czas. Masa stanie się dość gęsta. Dodać puree z dyni i dokładnie wymieszać. Powoli po łyżce wlewać rozpuszczone kakao z cukrem, mieszając masę łyżką lub szpatułką. Ciasto przelać po równo do przygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu

maniapieczenia
Dyniowa chałka domowa 185

Kocham dynię i z wielką chęcią sprawdzam przepisy z jej wykorzystaniem! Zawsze cieszę się jak znajdę jakiś smakowity dyniowy przepis i mogę go wypróbować… Dzisiaj

UgotujmyTo.pl
Tarta dyniowa-czekoladowa 177

wymyślić i przewidują, że prędzej dynia się zepsuje, niż trafi na talerze. Zawsze wygrywam tę walkę z brakiem wiary w moje możliwości. W razie czego można zrobić gar zupy dyniowej, zamrozić porcjami i mieć szybki obiad na dni, kiedy nie chce się nic, a jeść trzeba ;). Wracając do przepisu, tym razem powstała tarta, po pierwsze z mąki pełnoziarnistej, po drugie(...)minut w 180 stopniach. Następnie wyjmij tartę, wyciągnij fasolę i papier. Piecz kolejne 5-8 minut, aż tarta się przyrumieni. Potem wyciągnij i zostaw do ostygnięcia. Krem: - 2 szklanki puree dyniowego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżka miodu - 1 czekolada mleczna 100g - 2 łyżki kakao - 5 łyżek kaszy jaglanej preparowanej (opcjonalnie) Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki zblenduj

Corner With Recipes
Bułeczki dynie 235

może ciasto czekoladowe...? Nieistotne; najważniejsze jest, że w dyni się zakochałam! Jej nieco mdławy, delikatny smak stanowi idealne tło dla wszelkich kuchennych eksperymentów. Z zachwytem zagłębiłam się w dyniowy świat, odkrywając coraz to nowe odmiany, ich smaki i najlepsze sposoby na ich zużycie.  Dzisiaj jesieni bez dyni sobie nie wyobrażam. Kupuję zawsze więcej, niż planuję i jestem w stanie(...)środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże. Dodać cukier i połowę mleka, odstawić na 15 minut. Masło rozpuścić i przestudzić. Po tym czasie do mąki dodać pozostałe mleko, jajko i puree dyniowe, zagnieść ciasto. Dodać tłuszcz i sól, dobrze wyrobić. Ciasto będzie się lekko lepić.  Przykryć miskę folią spożywczą, wstawić na noc do lodówki (lub odstawić na 1,5 godziny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 169

zrazy z polędwicy wołowej z kopytkami z suszonymi grzybami, zielonym groszkiem i sosem z trawy żubrowej, a PanMąż jagnięcinę na musie śliwkowym z kopytkami na maśle palonym i puree dyniowym z imbirem. Oba dania dania były dobre (choć kopytka Męża były lepsze niż moje, mój sos był specyficzny, przez co ciężko mi opisać jego smak), ale najlepsza była kacza pierś(...)piętrze z przecudownym widokiem na Kazimierz - na Kościół, Zamek i na Wzgórze Trzech Krzyży. Z rzeczy, które jedliśmy w restauracji możemy bez wątpienia polecić kotlet schabowy z kością z puree z ziemniaków i kapustą zasmażaną. Nie wiem jak schab, bo głodnemu Mężowi go nie podbierałam, ale puree i kapusta naprawdę smaczne! Ja w tym czasie raczyłam się sandacza z czarnym

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Placuszki z dynią i jogurtem 184

jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej cukier puder, syrop klonowy, dżem do dosłodzenia po usmażeniu (opcjonalnie) Wykonanie: Puree dyniowe wymieszać z jogurtem. Dodać jajka, olej, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Zmiksować lub porządnie wymieszać. Smażyć na patelni beztłuszczowej nakładając na rozgrzaną patelnię po łyżce masy. Można

Mania Wypiekania
Drożdżowe rogaliki dyniowe z orzechowym nadzieniem 347

mąki pszennej tortowej + do podsypania 7 dag masła 3/4 szklanki mleka opakowanie 7 g drożdży instant 1/3 szklanki cukru laska wanilii 2 żółtka 2 bardzo kopiaste łyżki dyniowego puree – u mnie z dyni hokkaido 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE: 12 dag orzechów włoskich drobno posiekanych – u mnie blenderem 5 dag cukru trzcinowego 4 dag stopionego masła duża szczypta cynamonu DODATKOWO

Kuchenne zapiski Edyty
Dyniowe pierogi na parze 153

Pierogi gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom  fantastycznego żółtego koloru i ciekawego smaku.  ciasto: 270 g mąki pszennej 100 g puree z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli rozczyn:  1/2 szkl. ciepłego mleka

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżowa chałka dyniowa 180

Moich dyniowych eksperymentów ciąg dalszy. Drożdżowa chałka upieczona z dodatkiem dyniowego puree które nadało jej pięknego słonecznego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g puree z dyni 125 ml ciepłego mleka 20 g drożdży 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła 3 łyżki cukru szczypta soli kruszonka: 50 g mąki pszennej 25 g masła

Kolorowa kuchnia Elki
Dyniowe racuchy drożdżowe 183

Dyniowe racuchy drożdżowe, we wspaniałym pomarańczowym kolorze, grube, puchate, po prostu pycha. Idealne do wykorzystania przygotowanego dyniowego puree w domowych posiłkach. Dobrze smakują z sosem owocowym, konfiturą, posypane cukrem pudrem lub z jogurtem cynamonowym. Możesz je upiec z ulubionej mąki, u mnie mieszana mąka orkiszowa. Jedyna niedogodność, to oczekiwanie na wyrośnięcie ciasta. Polecam, posmakują wszystkim! Składniki na 15 sztuk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekstrakt cytrynowy 165

Powiem Wam, że umieściłam zdjęcie tego ekstraktu na Instagramie i nie spodziewałam się, że będzie, aż tyle zapytań o przepis. Miałam już na dziś przygotowany wpis z puree dyniowym, ale w takim razie z dynią zobaczycie się w piątek, a dziś specjalnie dla Was ekstrakt cytrynowy. Ja pokochałam domowe dodatki do pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy

Mania Wypiekania
Puszyste placuszki z dyni 254

macie plackożerców w domu, warto rozważyć zrobienie podwójnej porcji Placki będą idealne na kolację, ale również śniadanie. Nie wymagają nie wiadomo jakich przygotowań. Ja robię je zwykle z resztek dyniowego puree, jakie pozostaje mi po farszu do pierogów czy cieście. Nic przecież nie może się zmarnować Jeśli chcecie mieć jeszcze bardziej puchate placuszki, oddzielcie żółtka od białek i ubijcie białka

Mieszam w Garnku
Dyniowe latte czyli Niedzielne Sniadanie odc.75 190

jednak oprzeć i na jedno ze śniadań wykonałam dyniowe latte z przepisu znajdującego się w książce "Warzywo". Z powodu braku goździków wykorzystałam gałkę muszkatołową. Dyniowe latte 2 czubate łyżki dyniowego puree 1 łyżka syropu klonowego 4 kapsułki zielonego kardamonu rozgniecione w moździerzu po szczypcie mielonych goździków, pieprzu i cynamonu oraz imbiru 400 ml mleka 2 mocne espresso Do rondelka wlewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry