przystawki - 17402 przepisów (strona:181/1161)

Paluszki drobiowe zrolowane w boczku 210

się zrumienił. Jednocześnie z mięsem pieczemy warzywa, (potrzebują trochę mniej czasu) mają być al dente. Paluszki drobiowe zrolowane w boczku podajemy z warzywami i ulubionym sosem. Mogą być na przystawkę, kolację lub stanowić danie obiadowe. Mięso zawinięte w boczku jest soczyste i bardzo ostre. I właśnie taki smak – ostry – idealnie się komponuje z chrupiącymi, delikatnymi warzywami z przebijającą nutką cytryny

mojewypiekiinietylko
Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką 144

pieczarek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C i pieczemy ok. 10 minut. Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką, to bardzo ciekawa kompozycja smakowa, wizualna chyba też. Danie idealne jako przystawka, ale można też śmiało podać je na kolację. Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 187

kuchni japońskiej, ale jej korzenie sięgają Portugalii. Do przygotowania używamy owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.   Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g) Marynata do mięsa: - olej sezamowy - sos sojowy - sok z cytryny - sól wędzona - pieprz syczuański Składniki na ciasto: - 2/3 szklanki mąki tortowej - ½ szklanki mąki

mojewypiekiinietylko
Melon w szynce 115

szynki pieczonej. Gotowe porcje układamy na kratce, lekko skrapiamy olejem sezamowym (lub arachidowym) i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, ok. 15 minut w temp. 190°C. Podajemy gorące. Przystawka lub kolacja, jak kto woli. Słodycz melona przełamana słonym smakiem szynki, to nowe i ciekawe doznanie kulinarne. Melon w szynce podany z sosem tzatziki , to danie proste, szybkie i smaczne

mojewypiekiinietylko
Pasta z jajek i jogurtu 199

stanowią pyszną odmianę i alternatywę dla znudzonych wędlinami. Pasta z jajek i jogurtu jest puszysta, delikatna i mało kaloryczna. Może być podana do pieczywa, ale również na krakersach, jako przystawka. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pasta z jajek i jogurtu appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 173

pieczarek. Warto zauważyć jeszcze jedną rzecz. Dodatek do pieczarek wina Marsala, to nie jest żadna moja ekstrawagancja. Pieczarki wprost je „uwielbiają”, odwdzięczając się za to niezwykłym bogactwem smaku. Przystawka, kolacja, czy dodatek do obiadu, to już pozostawiam Wam do wyboru. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek. 136

Taka dość szybka przystawka nie wymagająca specjalnych dodatków. Na pewno będzie cieszyć oko na stole. Smakuje również, bo przecież w tym duecie jajko i pomidor uzupełniają się wzajemnie. SKŁADNIKI  10 jaj 5 pomidorów świeża pietruszka majonez WYKONANIE Jajka ugotować, ostudzić. Pomidory przeciąć na połowę, dokładnie wydrążyć środki, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka obrać odciąć od spodu kawałek tak, by można

W kuchennym oknie Ewy
Imprezowa przekąska-pomidory z mozzarellą 156

krokami. wielu z nas pozostanie w domach, by w dobrym towarzystwie powitać Nowy 2015 Rok. Tradycja mówi ,że witamy na bogato, a więc na stole nie powinno zabraknąć różnorodnych przystawek i przekąsek. Te wychodzą nam najlepiej i nie wymagają szczególnego zaangażowania. Polecam jedną z wielu. SKŁADNIKI 2 lub 3 pomidory 1 opakowanie sera mozzarella 1 łyżka dobrej oliwy

W kuchennym oknie Ewy
Sylwestrowe mini bułeczki z kminkiem i fondue serowym 240

Powoli szykujemy się do zabawy sylwestrowej i musimy przygotować przystawki naszym gościom. Najlepiej aby były szybkie w wykonaniu, smaczne i na ciepło. Takim fajnym rozwiązaniem są mini bułeczki, goście urwą po jednej i każdy spróbuje, do tego fondue serowe - palce lizać. ok 36 bułeczek  Składniki: bułeczki 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka

Niezły Młynek
Roladki z szynki w galarecie 271

plastry szynki smarujemy masą twarożkową, i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku z galaretką, dekorujemy pomidorkami i zalewamy resztą bulionu z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Doskonała przystawka! Roladki z szynki w galarecie

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche babeczki z łososiem 176

Doskonała i szybka propozycja na przystawkę. Składniki: opakowanie kruchych babeczek 100 g wędzonego łososia kilka kaparów serek śmietankowy ziarna słonecznika sól, pieprz natka pietruszki Do każdej babeczki dajemy łyżeczkę serka, doprawiamy solą, pieprzem, następnie dajemy paseczek łososia zwiniętego w rulonik, po 2 kapary, natkę pietruszki i kilka ziaren słonecznika. Gotowe. Zajadamy do winka :) Babeczki z łososiem

Bon Appetit Małgorzaty
Kulki drobiowe w migdałach-karnawałowa przekąska 237

Karnawał czas zacząć! W pierwszej kolejności zaserwuję Wam przystawki :) Składniki: ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek) 1 jajko szklanka płatków migdałowych sól, pieprz 1 łyżka tartej bułki gotowy słodki sos chili kilka pomidorków koktajlowych wykałaczki Gotujemy udka. Następnie obieramy mięso od kości i mielimy w maszynce. Jeśli nie mamy maszynki to drobniutko siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z daktylami, orzechami i lazurem 185

bogata w różne smaki sałatka. Od słodkości daktyli po cierpkość orzechów i słoność sera i szynki. Te danie można serwować również jako przystawkę.   Składniki: ulubiona sałata - u mnie moja kochana roszponka (może być też np. rukola) kilka suszonych tureckich daktyli (pozbywamy się pestek) kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej albo prosciutto  garść orzechów

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 220

Fajna przystawka idealna na każde domowe przyjęcie. Farsz można robić z przeróżnych dodatków.  Składniki: kilka dużych pieczarek (u mnie 5) pół pora (obojętnie która część) 3 jajka na twardo 100 g szynki szwarcwaldzkiej albo parmeńskiej / serrano 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz mąka do panierki olej do smażenia bułka tarta do panierki 2 jajka do panierki Pieczarki czyścimy szczoteczką

Bon Appetit Małgorzaty