Galaretkę, tymbaliki czy też galantynę jadam cały rok, pomijając oczywiście upalne dni lata. To bardzo wdzięczna przystawka, z którą można fajnie kombinować wybierając produkty, które chcemy do niej dodać. Dziś będzie bardzo klasycznie, czyli marchewka, groszek i jajko na twardo. Na Wielkanoc lubię klasyczne dania, które od lat goszczą na naszym stole. Galantyna ma jeszcze jedną podstawową zaletę: nie zawiera
Kulinarne przygody Gatityposmakować osiągnięty efekt, jest on co najmniej zadowalający. W pewnym skrócie, to propozycja dla miłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje(...)dostępne składniki. Dobra zarówno na co dzień jak i od święta. Zapisz przepis Drukuj Składniki 100g łososia wędzonego na zimno (najlepiej w gotowych plastrach, ale niekoniecznie) 4 duże (L) jajka duża garść poszarpanych kolorowych sałat 8-10 pomidorków koktajlowych 100g fety 1 mała czerwona cebula 1/4 – 1/2 łyżeczki soli (ostrożnie, inne składniki już ją zawierają!) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego
Kulinarna PokusaRano spiesząc się do pracy większość z nas do kanapek na śniadanie standardowo wkłada plasterek sera żółtego czy wędliny bardzo często zapominając o warzywach czy innych
Kuchenne Wariacjeobiad mamy fajną alternatywę bolognese, tym razem nie z makaronem spaghetti, a otoczone krokietem ziemniaczanym. Świetne rozwiązanie jako przystawki czy przekąski imprezowej. Dodatkowo możemy jeść beż używania sztućców :) Jak dla mnie bomba! Porcja 12 krokietów Składniki 1 kg ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki 300 g mięsa mielonego (użyłam mięsa wołowego) 400 g świeżych pomidorów (mogą
Niezły MłynekDzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam! Francuskie sakiewki serowo - paprykowe Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g sera typu feta 100g startego sera żółtego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki Wykonanie: Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym serem
Smak mojej kuchnizawinięta razem z filetem z kurczaka i pastą z ciecierzycy. Smaczny i niecodzienny pomysł na obiad albo na przystawkę, czy też jako alternatywa dla wędliny, bo idealnie pasuje na kanapki. 500 g sera żółtego 100 g sera żółtego wędzonego 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 filety z kurczaka 2 puszki ciecierzycy gotowanej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 2-3 łyżki oliwy
https:KKuchniaMniamjednak dobry sposób, poza mrożeniem, by ją ciekawie i smacznie przyrządzić i przechować. Uzyskamy w ten sposób smaczną przystawkę, która zasili spiżarnię, choćby na wypadek niezapowiedzianych gości. Potrzebne nam będą: około 400 g filetów z ryby, polecam jednak te morskie jajko mąka olej do smażenia na zalewę: litr wody 1/3 szklanki octu 10% duża cebula 5 ziaren ziela angielskiego kilka
PichceniomaniaCook time 45 min Total time 1 godzina 10 min Elegancka trójkolorowa zapiekanka rybna. Jako zimna przystawka na przyjęcie, dobra jako pomysł na wigilię. Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 400 g filetów z dorsza 300 g filetów z łososia 4 jajek 150 gr śmietany 36% 2 łyżki masła 100 gr szpinaku po 2 łyżki posiekanej natki i koperku+ kilka gałązek koperku
Cooking for EmilyPomidory, to moje ulubione warzywa. Teraz w sezonie pomidorowej obfitości jadam je do każdego posiłku, a za kilka tygodni będę nucić: Addio pomidory Addio
Codziennik Kuchennykawałki kurczaka w panierce z płatków owsianych i mąki kukurydzianej. Do tego soczyste w środku. Wbrew pozorom szybka przystawka. Do tego kilka dipów, np. pomidorowy, czosnkowy, ajwar i przekąska (na zimno lub na ciepło) gotowa! Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko garść płatków owsianych 2-3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Przygotowanie: Umytą i osuszoną
Zasmakuj KuchniLarb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień
Codziennik Kuchennyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, a zainspirowałam się nim stąd ( klik ). Kiedy ujrzałam te placuszki - od razu wiedziałam, że są pyszne
Di gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszna przystawka, która może być początkiem wykwintnego obiadu lub stanowić samodzielną przekąskę. Rewelacyjnie komponuje się z dodatkiem żurawiny. 1 camembert Panierka: 1 małe jajko + 1 szczypta soli 15-20g orzechów (u mnie brazylijskie, makademia, pekan i włoskie) 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka bułki tartej Dodatkowo: masło/olej do smażenia Orzechy drobno
Di gotujepodaną przystawkę. Wystarczy tylko kilka plasterków szynki konserwowej, sałatka z pora i mamy zupełnie coś innego. Tak podaną przystawkę z pewnością możemy podać naszym gościom. Do przygotowania sałatki niezbędny jest majonez kielecki. Składniki: 1 por (biała część) 1 jabłko 2 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki majonezu kielecki 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz, cukier do smaku plasterki szynki
Ala piecze i gotujePianka jest mięciutka, delikatna i jest idealnym daniem samym w sobie, przystawką, bądź dodatkiem do mięs, szczególnie kaczek :) Polecam. Składniki: ( na 3-4 porcje) 0,5 kg buraków 100 ml śmietany kremówki 5 jajek sok z połowy cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku szczypta cukru Do dekoracji: cytryna świeży rozmaryn Przygotowanie: Buraki ugotuj na miękko, następnie po ostudzeniu
KreatywnePiny