Składniki: mąka pszenna 2 łyżki, jajka 1 sztuka "XL", bułka tarta 60 gram, ser camembert 2 krążki, masło klarowane 3 łyżki, konfitura żurawinowa - ile potrzeba, pieprz
W Mojej Kuchni LubięPolecam z serii jajka faszerowane nieco inną wersję jajka faszerowanego z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym..
Ugotujmy CośDania z jajkiem mają tę zaletę, że są proste, tanie i smaczne. Każdy z łatwością je przyrządzi, spójrzcie na tę przekąskę, kilka minut przed przyjściem gości
kgwjanczewoSkładniki: 50 dag pieczarek, 4 jajka, 2 szklanki mąki, ½ szklanki mleka, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, 4 łyżki oleju, olej do smażenia. Zalewa: 1,5
Pobite gary BarbarySkładniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 1/2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki ryżowej szczypta soli olej do smażenia Nadzienie 200 g
kgwjanczewoCiekawa przystawka, dodatek do obiadu :) Składniki: 4 duże ziemniaki 8 jajek 8 łyżek oleju 1 główka sałaty 2 ząbki czosnku sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki opłukać i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki łyżką. Wbić do połówek po jednym jajku, przyprawić do smaku, wyłożyć na wysmarowanej
Tradycyjna Kuchniapęczek dymki, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 3 łyżki mąki pszennej, sól, cukier, masło lub oliwa do smażenia Dymkę oczyścić, zostawić ładny szczypior, umyć. Blanszować
królestwo garówUrocza niespodzianka na walentynkowe śniadanie- jajko w kształcie serduszka;) Składniki 1 jajko liść sałaty sól pieprz Sposób Na talerzyku układamy umyty i osuszony liść
Kuchenne aromatymasła, roztopionego i przestudzonego-aromat waniliowyPrzesianą mąkę, drożdże, sól i ksylitol wymieszać (ze świeżymi wcześnie zrobić rozczyn). Wsypać do dużej misy. Dodać żółtka, jajko, mleko, aromat waniliowy, masło. Wszystko zmiksować mikserem z przystawką(hakiem) do ciasta drożdżowego, można również wyrobić ręcznie. Pod koniec dodać rodzynki, ostatni raz wyrobić. Ciasto przykryć ręcznikiem i pozostawić w cieple do podwojenia objętości
Smaczne Zdroweobrać. Pokroić w kostkę.Cebule obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przyprawić solą i słodką papryką. Wystudzić.Pokrojone, wystudzone jajka wymieszać z podsmażoną, wystudzoną cebulką. Dodać majonez i zblendować (blenderem z przystawką/pojemnikiem z nożem do rozdrabniania) na gładką, kremową masę. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.Pastę przechowywać szczelnie zamkniętą
Gospodyni MiejskaSałatka szopska pochodzi z kuchni bułgarskiej. Jest ona bardzo podobna do wiejskiej sałatki z Grecji. Sałatka jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Wystarczy pokroić
Codziennik KuchennyRobiłam pierwszy raz na tegoroczne Święta - ciekawe połączenie i z pewnością jeszcze nie raz chętnie zrobię. Nie tylko na Wielkanoc :) Składniki: 8 jajek opakowanie łososia wędzonego
Pasja SmakuPaluszki serowe z ziołami i czarnuszką to słona przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Paluszki są bardzo proste i
KuchniaWeDwoje.plBrokuły wywodzą się z rejonu Morza Śródziemnego. Znane były już mieszkańcom starożytnej Italii, gdzie stanowiły prawdziwą ozdobę stołu. To właśnie stamtąd wraz z włoskimi osadnikami powędrowały
mojewypiekiinietylko