Najlepsze śledzie z cebulą 317Jeśli chcecie zrobić najlepsze śledzie z cebulą, to muszą to być śledzie z szalotką. I to nie byle jaką, bo szalotką francuską. Kupicie ją w dużych
Codziennik Kuchenny
Naleśniki na krokiety 612Naleśniki na krokiety Witam wszystkich po mojej długiej nie obecności. Korzystałam z uroków lata :) Teraz już wróciłam i postaram się co dziennie co nie
Mój pomysł na
Cukinia z kawałkiem indyka 184Składniki: 2 małe cukinie 1 duże jajko 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 1/2 łyżeczki papryki mielonej wędzonej sól, pieprz świeżo mielony 200 g fileta z
kgwjanczewo
Grzanka z serkiem i rzodkiewką 180zdrowe i do tego kolorowe. Tego typu grzanka jest idealna podczas diety odchudzającej, to nie tylko propozycja na fit śniadanie, ale też na przystawkę, czy na dietetyczną kolację. Polecam też grzanki z jajecznicą i szynką , jajko w koszulce na grzance , grzanki z pieczarkami jajkami , grzanki z jajecznicą i łososiem , bruschetta z truskawkami . Jak przygotować pyszną grzankę z serkiem i rzodkiewką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Parówki w cieście francuskim 611Dziś mamy dla Was bardzo prostą i efektowną przekąskę na przyjęcia i nie tylko – parówki w cieście francuskim :) Składniki na parówki
Kuchenne Wariacje
Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych 210Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych Pomysł na danie bezmięsne z chrupiącą panierką. Indywidualnie zmieniając dodatki na inne
Wino Francja Kuchnia
Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 201Idealna przekąska na każdą okazje. Składniki: 6 jajek 1 puszka sardynek w oleju 1 kubek twarożku 1 cebula 2 korniszony sól do smaku pieprz do smaku
Tradycyjna Kuchnia
Placki marchwiowe z kaszą gryczaną – Lubelski Kociołek IV 251Lubelski Kociołek jako kolejną inspirację wybrał tym razem kaszę gryczaną. Był to dla mnie bardzo fajny pomysł gdyż bardzo ją lubię w przeróżnej postaci - ale chyba
sierotka maRysia w kuchni
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 227Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z wcześniejszego posta PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno
potrawyregionalne
Suflet serowy 188Wybaczcie mi proszę, że mam tak mało zdjęć. W zasadzie tylko jedno. Suflet jest jednak tak delikatną sprawą, że obawiałam się, iż pozostawienie go bez opieki
Życie zamknięte w smaku
Łososiowa ekstaza 216Tak ... Nie obawiam się o nazwę tej przekąski ... Niewątpliwie jest jedną z moich ulubionych, idealnie nadaje się w zasadzie na każdą okazję - czy to romantyczną
Garniec Magalie
Pieczone uszka ziemniaczane 259Składniki: 500 g ziemniaków jajko 4 łyżki kaszy manny ok szkl mąki pszennej sól 2 łyżki oleju Farsz: 3 udka z kurczaka 300 g łopatki
Gaździnka warzy
Pomarańczowy łosoś z jajkiem 1782 plastry łososia wędzonego, pomarańcza, 4 jajka przepiórcze, 2 szalotki, Szalotki, obrać, przekroić wzdłuż na pół a następnie wzdłuż w cienkie plasterki – w „piórka”. Jajka ugotować
królestwo garów
dorsz faszerowany, na słodko 1431 kg filetów z dorsza, 2 jajka, 80 g suchego placka drożdżowego, 300 ml mleka, 40 g kaszy manny, skórka otarta z 1 cytryny, sól, 1
królestwo garów
Pasta jajeczna z twarożkiem i cytryną 157gęsta, dodać więcej śmietany. Jeśli pasta jest za rzadka dodać kolejne jajko bądź odrobinę twarogu (gęstość jest uzależniona od produktów jakich używacie, wielkości jajek i konsystencji twarogu). Podawać ze świeżym pieczywem bądź jako dodatek do przystawek Smacznego
KreatywnePiny