przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:42/200)

Fasolka szparagowa z pieczarkami + film 164

Fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulą to pyszne połączenie smaków, wspaniała przystawka lub szybkie danie obiadowe. Tak przyrządzona fasolka to świetny dodatek np. do jajka sadzonego, ziemniaków i kefiru, można ją również podać z makaronem lub jako samodzielną przekąske na lato.     składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej 500 g pieczarek 150 g startego żółtego sera

Smakowite Dania
Nuggetsy w serowej panierce 400

posolić. Pokroić je w średniej wielkości prostokąty, niezbyt cienkie. Jajka roztrzepać w misce, dodać do nich żółty ser, wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oliwie z oliwek. Pyszna przystawka przed obiadem. Polecamy Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim 108

klimat typowo francuski, który bardzo przypadł mi do gustu. Jedzenie było przepyszne i właśnie chcę podzielić się z Wami moją interpretacją przystawki, którą tam jadłam. Podobne danie już gościło na naszym blogu  szparagi z jajkiem w koszulce Na 4 porcje potrzebujemy: 2 pęczki szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej Młode listki różnych sałat 2 żółtka Sok z pół cytryny Łyżka

Smaki Przyprawy i Kolory
Pianka szparagowa z pomidorami 127

Delikatna, lekka przystawka z zielonymi szparagami i soczystymi pomidorami. Składniki: (na około 4 porcje) 1 jajko 100 ml śmietany 18%  szczypta soli  szczypta pieprzu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Farsz: 1-2 pomidory pokrojone w kostkę bądź w łódki 2-3 szparagi pokrojone na plasterki świeży rozmaryn do dekoracji Przygotowanie: 1. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę. 2. Dodać

KreatywnePiny
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim 139

klimat typowo francuski, który bardzo przypadł mi do gustu. Jedzenie było przepyszne i właśnie chcę podzielić się z Wami moją interpretacją przystawki, którą tam jadłam. Podobne danie już gościło na naszym blogu szparagi z jajkiem w koszulce Na 4 porcje potrzebujemy:2 pęczki szparagów4 plastry szynki parmeńskiejMłode listki różnych sałat2 żółtkaSok z pół cytrynyŁyżka rozpuszczonego masłaBiały pieprz I sól

Kulinarna rozmowa
Rolada szpinakowa z łososiem 156

imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas chłodzenia Ilość porcji: 16 plastrów Składniki: Ciasto szpinakowe: 450 g szpinaku mrożonego 4 jajka ½ łyżeczki gałki muszkatołowej

KuchniaWeDwoje.pl
Muffiny ziemniaczane z jajkiem. 193

ziemniaczane babeczki z jajkami przepiórczymi ma swoje źródła w dwóch przepisach Maćka, tym na muffiny ziemniaczane  oraz  tosty z jajkiem inaczej . Niewątpliwą zaletą tego dania, oprócz smaku oczywiście, jest jego forma. Świetnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. W jednym z ostatnich postów wspominałam, że przeżywamy właśnie remont kuchni. Właściwie jesteśmy już na finiszu i jak dla mnie efekt

zadanie-gotowanie
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem 201

bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne a nawet śniadanie. Pełnoziarniste placki zestawione z jajecznicą ze szpinakiem i suszonymi pomidorami stanową pyszne i pełnowartościowe śniadanie. Składniki: (na jedna dużą porcję) placek pełnoziarnistej tortilli łyżka masła łyżka oliwy z oliwek małe cebula 2 jajka duża garść świeżego szpinaku kilka kawałków suszonych pomidorów sól, czarny pieprz

Pyry na Gaz
Smażony Camembert 185

Opis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą

CookMag
Pierogi z kaczką i figami / Duck and fig pierogies 263

suszona figa (lub 2 mniejsze), pokrojona w drobną kostkę skórka starta z 1/2 pomarańczy 2 łyżki wina porto, lub innego słodkiego 1 jajko 2 kromki chleba tostowego, pokrojonego w drobną kostkę Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite(...)przez chwilę mieszając i dodaj skórkę pomarańczową i porto. Gdy wino prawie odparuje dopraw całość solą i pieprzem do smaku i zdejmij z ognia. Gdy farsz lekko ostygnie, dodaj jajko i chleb i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Rozwałkuj pierwszą część na placek o grubości ok. 3 mm, wytnij kółka np. szklanką lub wycinarką do ciastek

karmelowy
Pasta z awokado 220

kostkę. Cebule obrać, drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Wycisnąć sok z limonki. Pokrojone, wystudzone jajka wymieszać z miąższem awokado, posiekaną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać majonez, sok z limonki i zblendować (blenderem z przystawką/pojemnikiem z nożem do rozdrabniania) na gładką, kremową masę.  Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Pastę przechowywać

Gospodyni Miejska
Tarta bananowo wiśniowa 174

smaków słodkiego banana, aromatycznej wanilii i kwaskowych wiśni. W sam raz na ponure jesienne popołudnie.Do tarty użyłem:250 gram mąki tortowej (typ 450),150 gram masła śmietankowego,4 jajek,250 ml śmietany 36%,3 opakowań (po 16 gram) cukru wanilinowego,3 łyżeczek brązowego cukru,3 bananów,250 gram mrożonych wiśni (oczywiście mogą być też świeże).Do miski przesiałem(...)gram) cukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem na pół godziny w lodówce. Następnie ciasto

Wyprawy kulinarne
WAFFLES & BACON – BATMAN: ARKHAM KNIGHT – gofry na piwie z karmelizowanym bekonem 261

Dla wielu pecetowych graczy najnowsza część serii gier o Batmanie jest niemałą zmorą ze względów technicznych. Pomijając jednak kwestię niezbyt udanego portu gry, jest to tytuł

Nerds Kitchen
Sos tatarski 176

zimna wersja, którą stosujemy do szerokiego wachlarza najczęściej również zimnych dań i przystawek, np. pieczeni rzymskiej , szynki w galarecie , ryb na zimno. Choć z drugiej strony jest to też jeden z popularniejszych dodatków do jedzonego raczej na ciepło fish and chips . Możemy go stosować także do wędlin, jajek lub czegokolwiek innego co nam w takim połączeniu odpowiada. Sos tatarski jest(...)domowym majonezie. Doskonały dodatek podkreślający smak dań i przystawek na zimno, ale też np. fish and chips. Zapisz przepis Drukuj Składniki (porcja dla 2 osób na jeden raz) ok. 150g majonezu wg naszego przepisu 1 łyżeczka kaparów 1 średni ogórek konserwowy 2 łyżeczki siekanego szczypiorku 2 duże (L) jajka szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Jajka gotujemy na twardo

Kulinarna Pokusa
Sałatka z wędzonym łososiem i pomarańczą 170

Genialna, szybka sałatka. Polecam. Składniki: wędzony łosoś 3 jajka 10 pomidorków koktajlowych miks sałat 1/2 pomarańczy 1/3 cebuli – może być biała lub czerwona suszony koperek

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania