duże sito, wymieszać dokładnie i odstawić. W małym garnuszku podgrzać mleko z masłem, do rozpuszczenia masła. Dodać ekstrakt w wanilii, wymieszać. W misie miksera umieścić jajka (całe) z cukrem i miksować parę minut (przystawką do ubijania białek), aż masa będzie bardzo puszysta, lekka i jasna. Po ubiciu wlewać lekko gorące jeszcze mleko i szybko zmiksować. Dodać przesiane suche składniki
Calzonella.comCzyli kolejna szybka przekąska idealna na obiad, kolację, lub przystawkę. Składniki: parówki ciasto francuskie ser żółty 1 jajko Sos czosnkowy 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz 2 ząbki czosnku Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na 3 paski a każdy z pasków na 5 części. Parówki kroimy na 3 części. Ser żółty w plasterkach kroimy
MojaQchnia.plPyszna przekąska z farszem z makreli. Nie tylko na świąteczny stół! Składniki: 5 jajek 1 mały słoik dzwonków makreli w oleju 1 mała czerwona cebula
Ze smakiem i z pasjąPyszne placuszki ziemniaczane Za pewne często zostają wam ziemniaki z poprzedniego obiadku, jednym z pomysłów na wykorzystanie ich, są pyszne placuszki, można je zrobić na słodko
Mój pomysł naCały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P Na szczęście rodzina
Codziennik KuchennySos koperkowy / jajka w sosie koperkowym Witam wszystkich serdecznie... Dzisiaj pokaże wam jak łatwym daniem można urozmaicić nasze talerze. Koperek mogłabym jeść przez cały rok
Mój pomysł naTa sałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i
Pyry na Gazmuzyka, podkreślająca atmosferę miejsca. Przy posiłkach towarzyszyła mi lounge'owa składanka Hotel Costes, idealnie dobrana do miejsca, jak i serwowanych potraw. Przystawka Prosta przystawka w postaci zielonych szparagów z truskawkami i jajkiem w koszulce to klasyka. Ale czyż takie lekkie i przyjemne połączenia nie są najlepsze? Poprawnie wykonane jajko z wypływającym żółtkiem pod naporem widelca cudownie rozlewało się
Food SquareKlasyczna sałatka jarzynowa ma wiele odsłon. Każda gospodyni domowa przygotowuje ją wg swojej receptury. Moja jest z dodatkiem zielonego groszku i kiszonego ogórka. Składniki: 5-6
Pyry na GazCzymś niesamowitym jest ogrom rodzajów pieczywa spożywanego na świecie. nie ma kultury która by nie miała swojej odmiany chleba a odmian jest naprawdę wiele i wszystkie
sierotka maRysia w kuchniTo już trzecia odsłona Lubelskiego Kociołka tym razem burak ćwikłowy w roli głównej!!! Przyznam, że gdy dziewczyny zaproponowały buraka pomyślałam ,,I co ja zrobię?! - Chyba tylko
sierotka maRysia w kuchniMakrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce. A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod, fosfor, potas, wapń, magnez i
potrawyregionalneŚniadania są jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Dają siłę i energię na cały dzień. Dzisiejszy omlet paryski nie jest może niskokaloryczny... ale smaczny i
potrawyregionalneProponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois
potrawyregionalne2 jajka 2 łyżki mleka 70 g kiełbasy pół małej cebuli garść rukoli 3 gałązki majeranku 3 wierzchołki bazylii 3 gałązki hyzopu sól pieprz pomidor Jajka
Gotowanie jest łatwe