przetwory - 14998 przepisów (strona:169/1000)

Jak zrobić grzanki? 27

Zanim cokolwiek innego napiszę, to zacznijmy od tego: te grzanki nie są przypalone, są po prostu mocno pokryte papryką. Grzanki. Temat wydawałoby się banalny. I faktycznie

Marder&Marder Manufacture
Świąteczny likier Egg Nog 28

Egg nog jest rodzajem świątecznego likieru na bazie surowych żółtek jaj kurzych (ewentualnie całych jaj) i mleka z dodatkiem wanilii, cynamonu, miodu oraz świeżo startej gałki

Marder&Marder Manufacture
Jak pojemniki GN ułatwiają przygotowanie dań w gastronomii? 22

Współczesna gastronomia wymaga nie tylko umiejętności kulinarnej, ale również efektywnego zarządzania czasem i zasobami. Właśnie w tym kontekście pojemniki GN stają się nieocenionym narzędziem dla wielu

Marder&Marder Manufacture
Fasolka szparagowa z cytrynową kruszonką 52

Niby zwykła fasolka szparagowa. Każdy potrafi taką zrobić więc jakikolwiek przepis na nią zapewne jest zbędny. Ale nie, wcale nie taka zwykła, bo z cytrynową kruszonką

Marder&Marder Manufacture
Syrop z pigwy 96

Pigwa to fajny jesienny owoc. Ładnie wygląda, pięknie pachnie i można ją przetwarzać na wiele sposobów. W minionych latach robiliśmy dżem z pigwy, nalewkę z pigwy

Marder&Marder Manufacture
Pszenno-żytni chleb z wędzoną papryką 36

Dawniej nie przepadałem za takimi chlebami z formy. Skórka za miękka, kształt przerośniętego klocka lego, taki dobry w sam raz dla emerytów. Liczył się tylko klasyczny

Marder&Marder Manufacture
Żywność w zapasie, czyli dlaczego warto to robić? 31

razu, że ciężko się pochorujemy czy będzie to nasz ostatni posiłek w życiu. Producenci żywności mają obowiązek ustalania terminu ważności danego produktu. Wszelkie konserwy, sosy, dania gotowe czy przetwory możemy przechowywać od roku do pięciu lat. Jeżeli mówimy o napojach, sokach wszelkiej maści i rodzaju, słodycze czy szeroko rozumiane przekąski to ich termin przydatności do spożycia jest z pewnością krótszy(...)oryginalnych opakowaniach, które w żaden sposób nie są uszkodzone. Sól, cukier a także miód również są wartościowe a przy okazji długowieczne. Do długiego przechowywania nadają się też wekowane, kiszone przetwory. Woda w zapasie W powiedzeniu, że nie ma wody, nie ma życia, jest zawarta najprawdziwsza prawda. Otóż, bez dostępu do wody, my, czyli osobniki ludzkie, możemy przeżyć maksymalnie… pięć

ProstePesto.pl
Nalewka z pigwy 26

Jesień to sporo sezonowych przepisów. Ogólnie nie znoszę jesieni, to najgorsza pora roku. Kiedyś, gdy klimat nie szalał, może i całkiem ładnie wyglądała. Ale obecnie, w

Marder&Marder Manufacture
Zupa z pieczonej dyni 29

Jeśli śledzicie regularnie mojego bloga, to doskonale wiecie, że jestem fanem zup wszelakich. Po prostu uwielbiam zupy. Zresztą nawet jak niezbyt regularnie śledzicie, to pewnie też

Marder&Marder Manufacture