Zastanawiałem się czy ten przepis powinien znaleźć się na blogu. W końcu jest taki no… hmm.. dość prosty i oczywisty. Taki banalny, że w zasadzie
Marder&Marder ManufactureOstatnio Ania mi marudzi, że ciągłe tylko te chleby z jasnej pszennej mąki piekę i nic więcej. No tak, piekę takie, bo takie lubię. Więc jakie
Marder&Marder ManufactureTefal i-Companion opinie Szybkie gotowanie bez wysiłku. Tefal i-Companion opinie, które mogą Ci się przydać. Mój Kompan Smaku czyli robot gotujący Tefal i
Cztery FajeryKolejna z past do smarowania pieczywa. Ostatnio mam jakieś natchnienie do tego typu rzeczy. Znudziło mnie kupowanie tego typu smarowideł (tym bardziej, że wcale tanie nie
Marder&Marder ManufactureKolejna pasta do smarowania pieczywa. Tym razem, jak na jesień przystało, pasta z dyni. Bardzo lubię dynię. Przetwarzałem ją już na wiele sposobów. Robiłem zupy dyniowe
Marder&Marder ManufactureNazwałem ten chleb właśnie tak z dwóch powodów. Po pierwsze, starałem się recepturę przygotować tak, żeby zrobienie tego chleba jak najmniej kolidowało z codziennymi obowiązkami, żeby
Marder&Marder ManufactureZaczynam od przygotowania zalewy. Na litr wody daję 100 ml octu, 2 łyżki cukru, łyżeczkę soli oraz 4 listki laurowe i 4 kulki ziela angielskiego. Jeśli wolisz bardziej kwaśne przetwory możesz dwukrotnie zwiększyć ilość octu. Jeśli wolisz wersję słodką warzyw zwiększ ilość dodanego cukru. Podgrzewam aż do rozpuszczenia soli i cukru. W tym czasie kroję dynię bez skórki na kwadraty(...)upycham w słoiki. Wrzącą zalewą uzupełniam słoiki prawie do samego końca. Zakręcam i odwracam do góry dnem. Kiedy ostygną a środek nakrętki będzie wklęsły to znaczy, że przetwory są gotowe. Takie słoiki z dynią mogą stać w spiżarni do kolejnego sezonu
prawdziwe jedzenieSzybkie bułki krojone. Nazwałem je tak, bo są szybkie (w miarę) i są krojone. No oczywista oczywistość, prawda? Bo było to tak, że było już dość
Marder&Marder ManufactureWracamy z naszą koreańską serią przepisów. Minęło trochę czasu, ale wróciliśmy z jednym z najważniejszych przepisów w kuchni koreańskiej (i nie tylko!) - klejący ryż. The post
CRAVEmonkey