przepisy z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:19/67)

Pasztet wieprzowy z pistacjami 199

około 1 godziny. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć wątróbkę. Mięso i bułkę wyjąć na 15 minut przed mieleniem na sitko by trochę odciekło. Razem z wątróbką zmielić maszynką do mielenia mięsa 3 razy na drobnych oczkach. Do mięsnej masy dodać żółtka doprawić dosyć pikantnie do smaku i energicznie wymieszać ( ja to robię robotem z końcówką do ucierania około

Ala piecze i gotuje
Pasztet z królika 184

lecz wilgotny, smaku dodają mu zioła, a wątróbka odpowiada za konsystencję. Praktycznie robi się sam, bo w kuchni powoli gotuje się królik, a następnego dnia mieli się wystudzone składniki, miesza z jajkami i bułką, i piecze. Mój pasztet zawsze zbiera dużo  komplementów od każdego, kto go skosztuje. Mam nadzieję(...)wolnym ogniu. • Pod koniec gotowania dodać wątróbki, zagotować, wyłączyć ogień i wystudzić całość. • Wystudzone mięso królika oddzielić od kości. • Zmielić w maszynce do mielenia mięso królika, boczek, wątróbki i warzywa oraz namoczone wcześniej i odciśnięte z wody kajzerki. • Do masy mięsno-warzynej wlać bulion z gotowania, oliwę, dodać jajka

To co kocham
Obiad na niedzielę: pieczone ziemniaki i gołąbki 240

pieczone ziemniaki: 1-2 kg ziemniaków kilka cebul majeranek, sól, pieprz, olej Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne dodatki). Ryż gotujemy na sypko. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy

prawdziwe jedzenie
Indyk po francusku - rolada 180

blachę przeniesiemy, jajkiem posmarujemy, pieprzem posypiemy to w piekarniku wypiekajmy, a potem przyjemności smakowej się oddajmy. Składniki: 300 g ciasta francuskiego (gotowe ciasto w rolce), 300 g mielonego mięsa z indyka, 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki zielonych oliwek, 1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 jajko(...)camembert. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 220°C. Czosnek, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do mięsa. Oliwki kroimy bardzo drobno lub miksujemy za pomocą blendera. Do mięsa dodajemy musztardę, oliwki, całość doprawiamy pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy, wykładamy na nim mięso, które rozprowadzamy równomiernie pozostawiając wolne brzegi, od dłuższej strony ciasta. Ser camembert kroimy w plastry

Moniki Smakołyki
drobiowe kebabczety z koperkiem 141

Trochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką. Składniki: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka koperku bułka tarta  biały pieprz sól Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada serowa z mięsem mielonym i papryką 179

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Farsz : 500 gram mięsa mielonego papryka czerwona 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mięso przełożyć do miski, wbić jajka,  dodać bułkę tartą i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać

kulinarnyswiatdomi
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 230

Znudziły Nam się trochę tradycyjne mielone :D Wystarczy dodać parę składników i już inny smak :) A Wasze najlepsze ,, mielone,, to ? Moje to z papryką i serem :) Mniam,mniam :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego ( ja użyłam łopatki) 200 g sera żółtego 1 mała papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta olej sól, pieprz(...)drobno siekam i podsmażam na rumiany kolor . Paprykę wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony

Domowa Kuchnia u Mamy
Rafex - naturalne przyprawy - test 158

złotopolsku Americkan Chicken Zioła Św. Jakuba Zioła Ojca Mateusza Pieprz cytrynowy  Pieprz pomarańczowy Czubryca biała Czubryca czerwona Czubryca zielona  Kozieradka mielona Przyprawa cygańska Przyprawa mexykańska Przyprawa gosposi Przyprawa do pierogów Przyprawa do mięsa mielonego Przyprawa do boczku Przyprawa do schabowych Przyprawa pieczysta do mięs  Uwielbiam dobrze doprawione dania i od zawsze miałam sporo rozmaitych

Di gotuje
Lahmacun - turecka pizza 207

natki pietruszki 3 łyżeczki suszonej mięty 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki płatków chilli 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka mielonej kolendry czerwona papryka sok z cytryny 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 spory pomidor 300g mielonej jagnięciny (można zastąpić wołowiną) 4 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta pieprzu kajeńskiego sól, pieprz Sos Czosnkowy : 200ml jogurtu(...)Farsz : W międzyczasie dokładnie zmiksować cebulę, czosnek, paprykę, zioła i przyprawy oraz sok z cytryny i oliwę. Następnie dodać pomidora i ponownie zmiksować. Rozgrzać patelnie i wrzucić na nią mięso mielone chwilę przesmażyć po czym dodać zmiksowaną masę cebulową. Smażyć przez kilkanaście minut lub do czasu aż mięso będzie usmażone, doprawić pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Odstawić, aby farsz

Codzienne Gotowanie
własna wędzona kiełbasa paprykowa 259

cukrem, te ostatnie dodajemy całe (wg wagi poszczególnych rodzajów mięsa). Misy z mięsem przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny Następnego dnia w maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie  2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na  4 mm) -wieprzowe podgardle na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę na sicie 9 mm -szynkę wieprzową(...)mielimy na szarpaku lub kroimy nożem w kwadraty o doku 1,5 cm Zmielone mięso wyrabiamy, przez 20 minut dodając do niego wszystkie przyprawy, (pamiętając przy tym, że gotowy wyrób  będzie miał o wiele wyraźniejszy smak niż doprawiane mięso) oraz wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody

Miód i pieprz
Kotlety mielone z koperkiem. 159

Składniki: 250 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek koperku 1 cebula pieprz, sól Mięso i wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie
Szpinakowe burgery. 202

Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 płaskie łyżki bułki tartej + do obtoczenia papryka ostra mielona, sól Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody, następnie przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej

Moje-pitraszenie
Kotlety mielone z marchewką 194

się tradycyjnie smażone kotlety mielone, albo po prostu nie chce się stać przy patelni, robię wtedy mielone w piekarniku. Taka wersja nie obciąża żołądka, a i przy okazji można przemycić marchewkę. kotleciki przed pieczeniem kotleciki po upieczeniu 1 kg mięsa mielonego (zmielona łopatka) 1 duża marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku(...)świeżej 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1 łyżka śmietany lub mleka 1 jajko 1 - 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Bułki tartej na początek dodać 1 łyżkę

Kuchcik gotuje
Kotlety mięsno - ziemniaczane 134

dodatkiem do kotletów mielonych, ale takich troszkę innych. Można je podawać z sosem czosnkowym, pieczarkowym lub swoim ulubionym. Najlepiej smakują takie prosto z patelni. U mnie to już tradycja, że pierwszy usmażony kotlet jest mój :) Kotlety, frytki i surówka. Może być taki obiad? Mi smakowało i dlatego Wam też polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego 4 średnie

O kuchni z uczuciem
Drobiowe zraziki mielone 138

podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 2 łyżki oliwy WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, dokładnie mieszamy, formujemy zrazy(można dodatkowo obtoczyć je w bułce) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Beaty