Bardzo pewne, że skorzystam! Zdjęcia wyglądają przepysznie:) PS. Co prawda jeszcze nie skorzystałam z przepisu na zapiekane bakalie, ale to dlatego, że nie było okazji, ale teraz, przed świętami, okazji będzie co niemiara:) tylko brać się i piec! sowa_nie_sowa 2011/12/20 11:23:37 Ren-ya , tego pieczenia to za wiele nie ma, moment i już są ciacha
Zdrowa Kuchnia SowyZalewa octowa znajduje u mnie zastosowanie głównie do przyrządzania ryb lub grzybków w occie. Nie jest zbyt ostra, wręcz łagodna , dla nas idealna. Często po świętach gdy zostają nam smażone ryby proponuję przygotować sobie zalewę i po kilku dniach mamy idealne danie np.na kolację. Moi domownicy uwielbiają rybki z octu. Grzybki oczywiście też. :-) Składniki: - 5 szklanek wody - 1 szklanka
Smaczne Zdrowenaszym domu świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy :) Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca SKŁADNIKI przodek i podroby z zająca 500g podgardla wieprzowego wędzonego 1 kg karkówki 300g wątróbki wieprzowej 100g suszonych grzybków 100g włoszczyzny (marchewka, pietruszka) 5 jajek 2 bułki 7 plastrów wędzonego boczku
Moje Kuchenne RewelacjeKlasyk klasyków - królowa imprez i świąt wszelakich - sałatka jarzynowa - przepis - bez udziwnień - wersja najsmaczniejsza :) SKŁADNIKI 1 kg marchewki 1/2 kg pietruszki 2 duże ziemniaki 5 jajek ugotowanych na twardo 2-3 ogórki kiszone 3 jabłka 1 puszka groszku konserwowego majonez -300 ml sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Marchew, pietruszkę
Moje Kuchenne Rewelacjeciepło z ziemniakami i pysznym sosem, który powstanie w trakcie pieczenia lub na zimno, z chlebem i sosem chrzanowym. Świetny pomysł na drugi czy trzeci dzień zbliżających się Świąt Bożonarodzeniowych. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA (5 min): mięso najlepiej zamarynować na noc przed pieczeniem, ale na 3-4 h przed też
Nerds Kitchenwszystko w środku babeczki umieściłam masę karmelową, poezja:D Takie babeczki mogę wcinać na okrągło:) polecam bardzo zaawansowanym łasuchom, w końcu trzeba zacząć już pomału trening przed świętami Składniki: ciasto: 50 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 15 dag margaryny 10 dag miodu jajko 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej masa: kostka margaryny szklanka mąki pszennej i ziemniaczanej
ciastkarnia na kruchym spodziePrzez te wszystkie przygotowania do świąt totalnie nie miałam ochoty znowu piec. Po ostatniej demolce jaką urządziłam barwnikami i piernikami w kuchni wszystko idealnie posprzątałam z nadzieją, że ten porządek wytrzyma kilka dni. No i niestety, zapomniałam, że miałam przynieś "coś dobrego do kawy" na spotkanie z przyjaciółmi. no i bądź tu mądry jak z tego wybrnąć.. przeglądałam
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj będzie krótko i zwięźle. w oczekiwaniu na sylwestrową zabawę zwłaszcza dla tych niedosłodzonych po świętach babeczki mocno czekoladowe i waniliowe. Przepis nie jest trudny a w zależności od ozdobienia babeczki mogą świetnie wyglądać na sylwestrowym stole. Polecam wszystkim łasuchom. Składniki na 12 babeczek: 12 dag masła 200 g cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku
ciastkarnia na kruchym spodzienowym roku z godnie z postanowieniami zabieram się jeszcze ostrzej do szkolenia swoich umiejętności cukierniczych. Na pierwszy ogień idzie zatem szarlotka w moim wydaniu. Między świętami a sylwestrem naszła mnie ochota na coś słodkiego, a w lodówce jedynie potrawy świąteczne. Wyzbierałam wszystkie resztki i stworzyłam własny przepis. Ciasto było smaczne tylko nie wiem jak je nazwać:) Składniki
ciastkarnia na kruchym spodzieRobiłam ostatnio porządki w swoich zapasach kuchennym i odkryłam jeszcze jedną puszę z masą makową, Chyba uchowała się jeszcze z świąt. W końcu jak to mówią bycie bałaganiarzem ma swoje zalety, zawsze można znaleźć coś ciekawego.Co prawda staram się trzymać porządek zwłaszcza w rzeczach kuchennych ale różnie mi to wychodzi, przyznaję się. Wracając jednak do tematu odnalezionej puszki makowej
ciastkarnia na kruchym spodziebloga. Gdzieś mi się zapodział w kolejce do opublikowania. Ostatnio nie narzekam na ilość pieczonych ciast. W sumie z okazji Dni Kobiet upiekłam kilka, a tera zim bliżej świąt tym więcej różnych zamówień. To dobrze i mam nadzieje, że im dalej tym będzie ich więcej w końcu jest tyle przepisów do wypróbowania i tyle rzeczy do nauczenia:) Dzisiaj jakoś
ciastkarnia na kruchym spodziekilka zamówień więc ilość baba i mazurków będzie duża, z czym się wiąże duża ilość przepisów na blogu, mam nadzieje, że zdarzę zaprezentować je wam przed świętami, może ktoś się skusi skorzystać z przepisu. Pomysł na babkę czekoladową odkryłam w zeszłym roku. Zazwyczaj na naszym stole były babki piaskowe albo kolorowe więc taka ciemna była
ciastkarnia na kruchym spodziewłaśnie jest. Moja ulubiona babka która zawsze pożeram w nie przyzwoitych ilościach. Przyznaję się do takich moich słabości w końcu każdy je ma. Ja już zakończyłam działalność kulinarną przed świętami. Teraz czas na pakowanie, jutro wyjeżdżamy. Fajnie będzie zjeść śniadanie wielkanocne z całą rodziną. Byle tylko pogoda dopisała:) Składniki: 250 g masła 150 g mąki 100 g gorzkiej czekolady
ciastkarnia na kruchym spodziepada. Czekam z utęsknieniem na śnieg. Brakuje mi tego w krajobrazie. Wiosna i jesień są najgorszymi okresami w roku, niestety trzeba to przetrzymać. Dzisiaj mam pierwszy dzień grudnia, do świąt zostało nam kilka tygodni. Za niedługo wyjeżdżamy na dłuższy wyjazd świąteczny:) Mam tylko nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z planem:) Dzisiaj przygotowałam dla was przepis an karmelowe ciasto. Dosyć
ciastkarnia na kruchym spodzie