Kanapek nie jadam zbyt często, ale jak już zjem - to porządnie ;)A co wybieram zazwyczaj do smarowania pieczywa ? Zazwyczaj masło, lecz bywa i tak, że używam
kolorowotorcikowoPodczas grzybobrania zbieram przeważnie różne gatunki jadalnych grzybów. Zależy w jakim lesie jestem i co akurat rośnie, na co trafię. Czasami do koszyka włożę kilka sztuk
Smaczna PyzaMajanka zaproponowała ostatnio wspólne pieczenie ciasta, które dawno temu pokazała u siebie Dorota . Ciasto upiekłam na spotkanie z przyjaciółmi i wydaje mi się, że smakowało
Sto kolorów kuchniPYSZNA, WYKWINTNA I NIETUZINKOWA! KONIECZNIE ZRÓBCIE! SKŁADNIKI: - 5-6 szt. pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych - 3 łyżki cieciorki - 4 oliwki zielone - 1/3 papryki czerwonej - 1 dojrzała
SMYKWKUCHNIW paczuszce schowana gdzieś w kącie szafy, zerka niepewnie i szuka uznania. Na próżno?Kasza, w czasach królów i rycerzy podstawowy składnik diety Polaków, przez
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj, po wyczerpującym, całym dniu spędzonym na przedświątecznych zakupach, jestem tak zmęczona, że dziś zrobiłam obiad dla leniwych i zmęczonych... :) Wiem, że dzieci na
Zainspiruj się kuchniąNadszedł już prawie półmetek do świąt, więc trzeba rozpocząć produkcje ciasteczek. Uwielbiam czas tych wszystkich przygotowań, wprowadzają nas w urok świąt, zapach korzennych przypraw
Zainspiruj się kuchniąDzisiaj postanowiłam przetestowac tytułowe naczynie "Tagin", jest ono używane w kuchni Marokańskiej, mięso które powinno w nim się przyrządzać, to jagnięcina lub baranina. Mięsa
Zainspiruj się kuchniąWitam, was drodzy czytelnicy. Wracam do pisania po długiej przerwie, otóż powiększyła mi się rodzina i spełniam się w roli młodej matki, a
Zainspiruj się kuchniąKolejna odsłona z cyklu " Tagin", tym razem zrobiłam wersję Śródziemnomorską, nie jest ona z owocami morza jakbyście się tego zapewne spodziewali, ale będzie
Zainspiruj się kuchniąZawsze tortille były używane w moim domu jedynie do kebaba. Dzisiaj nadszedł czas aby pójść trochę dalej i poeksperymentować z nimi, w trochę inny sposób... Do
Zainspiruj się kuchniąNie wiem jak wy, ale ja mam często problem z przeliczaniem szklanek na łyżki i odwrotnie. Przez co moje początki w gotowaniu były masakryczne
Zainspiruj się kuchnią"Jajka po wiedeńsku..." Niby takie proste, a jednak namęczyć się trzeba. Pamiętam, że za pierwszym razem, zanim wyszło mi prawidłowe jajko, to zmarnowałam ich chyba z
Zainspiruj się kuchniąKończy nam się już okres warzyw "sezonowych", tak więc stwierdziłam, że będzie młoda kapusta. Anegdota z tym związana jest taka, że z tego miały
Zainspiruj się kuchniąhmmm.... coś na szybko, nawet nie spodziewałam się, że ze zwykłej ciabatty można wyczarować tak pysznego, włoskiego tosta . Zawsze warto mieć w lodówce ser mozzarella
Zainspiruj się kuchnią