Podsumowanie kolejnego tygodnia zacznę od czegoś miłego czyli nagród i niespodzianek. Wygrałam kosz z greckimi produktami Lidl-a. Oliwki są pyszne! Żele pod prysznic uwielbiam
Magiczne Życie MartyZupa rzodkiewkowa Kulinarne odkrycie tego roku. Zupa - krem z rzodkiewki jest przepyszny! Piękny różowy kolor i ten ostrawy smaczek... niebo! Składniki: - duży pęczek rzodkiewek
Słodka sielankaPyszny obiad w amerykańskim stylu, z surówką Colesław i gotowaną kukurydzą. Składniki na chrupiące udka: 4 udka bądź podudzia kurczaka 4 łyżki passaty pomidorowej 1
Mango PapajaSkładniki: 300 gram małych, obranych w całości ziemniaków 150 gram brukselki dwa ząbki czosnku por 5 udek z kurczaka 2 szklanki bulionu rozmaryn sól pieprz
Mango PapajaSkładniki: pół główki sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych 2-3 jaja, ugotowane na półmiękko (u mnie gotują się 6,5-7 minut) pół ogórka
Mango PapajaPopularne angielskie okrągłe bułeczki. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a najlepiej smakują jeszcze gorące, zaraz po upieczeniu. Składniki na 9 sztuk: 250 g mąki pszennej 2
wyzwania kuchenneSadzone z marchewką na gęsto i z kuskusemSkładniki: 1 jajko 4 duże marchewki 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 łyżka mąki pszennej, pełnoziarnistej
Moja smaczna kuchniaPappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiemSkładniki: ( 2 osoby ) 2 gniazdka pappardelle Barilla 150 g brokułów ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek
Moja smaczna kuchniaFarfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiemSkładniki: 250 g makaronu farfalle czyli kokardki/motylki 200 g brukselki ząbek czosnku garść natki pietruszki
Moja smaczna kuchniaPappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorachSkładniki: ( 2 porcje ) 2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla 1 mała czerwona papryka
Moja smaczna kuchniaPełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki: 200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni podwójny filet z kurczaka opakowanie
Moja smaczna kuchniaDelikatny dodatek do II Dań. Doskonały do gotowanych mięs , szczególnie drobiu. Można też ugotować go na wywarze warzywnym i podawać do dań jarskich. Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniŚliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałówSkładniki: 600 g dużych, słodkich śliwek 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki masła + masło do
Moja smaczna kuchniaKocham lato za bogactwo warzyw. I bardzo lubię wszelkie lecza, gulasze, z mięsem lub w wersji wege. W tym daniu królują pomidory, patisony i świeże śliwki
Czerwień i błękitLatem pomidory są pełne smaku, wyjątkowo soczyste i słodkie. Tylko teraz smakują tak dobrze bo dojrzewają w promieniach słońca. Często jadamy sałatkę z pomidorów jako dodatek
Smaczna Pyza