przepis - 33114 przepisów (strona:604/2208)

Pasta z rzodkiewką i imbirem 185

Smaczna pasta z białego sera, rzodkiewki i szczypiorku - idealna do chleba lub krakersów.Składniki:250 g twarogu10 rzodkiewekpęczek szczypiorku3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany2-3 łyżeczki

wyzwania kuchenne
Hummus 176

Klasyczna bliskowschodnia wegetariańska przekąska z ciecierzycy. Zawiera tahini, czyli masło sezamowe, które można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub zrobić samemu.Składniki:400 g ciecierzycy

wyzwania kuchenne
Koperty z camembertem 153

Chrupiące małe koperty z ciasta francuskiego wypełnione serem camembert i suszoną żurawiną, podane z miodem z tymiankiem. Smakują prosto po wyjęciu z piekarnika, jak i na

wyzwania kuchenne
Rożki ze szpinakiem i serem feta 350

Prosta przekąska lub danie wegetariańskie z ciasta francuskiego, którego farsz stanowi podsmażony z czosnkiem szpinak i kawałki sera feta.Składniki:płat ciasta francuskiego3 ząbki czosnku250 g

wyzwania kuchenne
Bliny ze śmietaną i łososiem 121

Rosyjskie drożdżowe placuszki z dodatkiem mąki gryczanej. Podawane z kwaśną śmietaną, kawałkiem wędzonego łososia i koperkiem.Składniki:szklanka mąki pszennejszklanka mąki gryczanej2 jajka20 g świeżych drożdży1

wyzwania kuchenne
Baba ghanoush 154

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw.Składniki:bakłażan1 łyżka pasty tahini1 łyżeczka oliwyząbek

wyzwania kuchenne
Risotto alla milanese 195

Klasyczne kremowe risotto szafranowe o pięknym, żółtym kolorze dzięki dodatkowi najdroższej przyprawy świata. Podawane samodzielnie lub jako dodatek do głównego dania.Składniki na 3 porcje:200

wyzwania kuchenne
Panzanella 159

Prosta w wykonaniu toskańska sałatka z pomidorów i chleba, przyprawiona oliwą i octem z czerwonego wina. Świetna nie tylko na upały.Składniki:kilka pomidorów różnego rodzaju2

wyzwania kuchenne
Chłodnik litewski 172

Lekki chłodnik, którego bazę stanowi ugotowana botwinka wymieszana z kefirem. Ma cudowny kolor i ciekawy smak. Składniki: pęczek młodej botwinki z buraczkami 800 g kefiru pęczek

wyzwania kuchenne
Frittata z pomidorkami i mozarellą 102

Włoski wytrawny omlet - smażony krótko na patelni i dopiekany w piekarniku. Tym razem w wersji Caprese, czyli z mozarellą, pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.Składniki na

wyzwania kuchenne
Kakaowe naleśniki z bananami 170

Naleśniki na słodko z dodatkiem kakao, nadziewane bananami i kremowym serkiem bananowym :) Składniki na 6 sztuk: 1 szklanka mleka 1 jajko 2/3 szklanki mąki pszennej 2

wyzwania kuchenne
Roladki szparagowe 127

Pyszna propozycja z zielonych szparagów i mięsa drobiowego. Danie proste do zrobienia, a bardzo efektowne i sycące.Składniki na 2 roladki:10 zielonych szparagów2 sznycle z

wyzwania kuchenne
Jajka faszerowane boczniakami 208

Jajka wypełnione farszem z podsmażonych boczniaków, żółtek i szczypiorku.Składniki:4 jajka8 małych boczniaków2 łyżki majonezuszczypiorekpapryka mielonasól, pieprzJajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć

wyzwania kuchenne
Sałatka kijowska 16652

Sycąca sałatka warstwowa z tuńczyka, jajek, cebuli i żółtego sera. Składniki: 7 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 cebule czerwone 100-150 g żółtego

wyzwania kuchenne
Jajka faszerowane serem gorgonzola 186

Jajka faszerowane serem z niebieską pleśnią i bazylią. udekorowane suszonymi pomidoramiSkładniki:4 jajka100 g sera gorgonzola1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnegokilka listków bazylii2 pomidory suszonepieprz

wyzwania kuchenne