Były już placuszki drobiowo-cukiniowe oraz placki cukiniowo-czosnkowe a nie pokazałam Wam najprostszych placuszków z cukinii jakie robię. W sezonie cukiniowym
Monia miesza i gotujeSosy grzybowe są nieodłącznym elementem kuchni polskiej, a sos kurkowy należy do jednych z najsmaczniejszych i najbardziej wykwintnych. Można go podać do młodych ziemniaków jak i
Mechanik w kuchniJakiś czas temu otrzymałam od portalu uroda i zdrowie do przetestowania suplement diety Ovobiovita Initium. Ovobiovita Initium to pierwszy preparat na świecie zawierający wzbogacone Ovofosfolipidy, czyli
Z miłości do słodkościJedno z lepszych smoothie, jakie jadłam / piłam. Delikatnie słodkie, o wyważonym smaku. Jedyne zastrzeżenie, jakie mogę mieć to takie, że banan przyćmił smak mango
Sto kolorów kuchniMałe co nieco. Nie możesz się oprzeć. Zresztą, nic nie szkodzi. W "boczki" z pewnością nie pójdzie. Ciasteczka, które Wam dziś proponuję, są tak banalne, że
W kuchni Karmel-itkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paprykowa przystawka to roladki z papryki i fety z dodatkiem oliwek, pomidorków koktajlowych oraz sosu winegret. Przystawka
Marta GotujePóki ostygnie szarlotka ..pokażę Wam ciasto bez pieczenia...proste do zrobienia, smaczne i dawno zjedzone..robiłam je kilka dni temu..i nawet nie zdążyłam zrobić fotki
Moje domowe kucharzenieSernik na zimno z galaretkami to idealne ciasto na letnie południe, do tego proste w przygotowaniu, bo nie trzeba go piec. Przypadnie do smaku tez dzieciom
Bernika - moj kulinarny pamietnikTyle ostatnio pojawiło się wpisów odnośnie dań dalekowschodnich, więc postanowiłam, że opiszę coś, można powiedzieć z naszego, europejskiego podwórka, krótko - kuchnia francuska!. Dzisiaj
Zainspiruj się kuchniąWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Doskonałe bułeczki z dodatkiem twarożku wiejskiego. Bardzo puszyste, mięciutkie w środku. Najlepsze w dniu pieczenia, polecam. Post Bułki pszenne
Marta GotujeZupa z żółtą fasolką szparagowąSkładniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4
Moja smaczna kuchniaWitajcie (: Nastało lekkie ochłodzenie, ale nas to w sumie bardzo cieszy, bo po tylu upalnych dniach przyda nam się troszkę ochłonąć! Dzisiejszy wpis poświęcony jest deserkowi
Symfonia SmakówSzybki obiad do pracy z ulubionymi dodatkami - możecie je zamienić na inne lub dodać coś więcej. Smacznego! Składniki: 3 gniazda makaronu wstążki kilka plastrów salami ok
Pasja SmakuSkładniki: 4 porcje 100g półsłodkiej czekolady 1 łyżka masła 300ml śmietany 30% 250g borówek 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Śmietanę ubić na gęstą masę. Czekoladę stopić, zdjąć
Gorący kąsekDrink dla prawdziwych smakoszy whiskey z kwaskową nutą. Jego pochodzenie sięga roku 1870 i co najdziwniejsze nie pochodzi z Nowego Jorku, a z Chicago. Twórcą
Smaki Edyty