To nasza rodzinna wariacja na temat hamurgera :-) Tak na prawdę kolejność układania składników jest sprawą osobistą i każdy może układać swoje według gustu i
Kulinarne przygody GatityDo tej pory gołąbki robiłam w zwykłym żaroodpornym naczyniu, ale od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką rzymskiego garnka postanowiłam go przetestować przy gołabkach. Zdał egzamon na
Kulinarne przygody GatityZainspirowana wpisami z bloga Lepszy Smak postanowiłam też powspominać greckie klimaty. Na moim grillu zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło
Kulinarne przygody GatityTen sos często gości u nas w domu. Moje dziewczyny chętnie go jedzą, a lubimy go, o zgrozo !!! z makaronem spaghetti ! Sos robi się
Kulinarne przygody GatityDomowe kiełki, samo zdrowie ! Warto uzupełniać naszą dietę kiełkami. Są zdrowe i są źródłem cennych składników odżywczych, mikroelementów i soli mineralnych . W kiełkujących nasionach uaktywniane
Kulinarne przygody GatityPomidorowa to ulubiona zupa moich dziewczyn. Zawsze z makaronem. A poza tym musi być gęsta ! W związku z tym zawsze blenduję włoszczyznę, która się gotowała
Kulinarne przygody GatityGrillowane bakłażany to prosta i szybka do przygotowania przekąska. Szczególnie, gdy za oknem cieplutko i ne mamy ochoty na ciężkie dania. Grillowane bakłażany z fetą Składniki
Kulinarne przygody GatityOd niedawna ten sos przygotowuje moja młodsza córka i muszę przyznać, że jej wychodzi najsmaczniejszy ! Robi się go szybko, trwa to tyle ile ugotowanie makaronu. Szybki
Kulinarne przygody GatitySezon szparagowy w pełni ! Najszybszym sposobem przygotowania szparagów jest ugotowanie ich na parze, nie tracą wtedy żadnych swoich właściwości odżywczych i zachowują pełnię smaku. Ja używam
Kulinarne przygody GatityNa targach i bazarach zrobiło się kolorowo. Maj jest najbardziej kolorowym miesiącem w roku, więc trzeba to wykorzystać :-). W związku z tym dziś
Kulinarne przygody GatitySzparagi ciągle w natarciu ! Dziś kolejne szybkie danie ze szparagami w roli głównej. Robi się je w kilkanaście minut. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać stwardniałych szparagowych końcówek
Kulinarne przygody GatityOwoce morza to bardzo pyszne i szybkie dania. Nie wymagają dużo dodatków i są proste w przygotowaniu. A poza tym mało kaloryczne :-). Oczywiście najlepsze są świeże
Kulinarne przygody GatitySzczawiowa powstała na żądanie starszego dziecka. Już od zimy słyszałam: mamo, ugotuj szczawiową :-)) Wprawdzie marudziło, że czemu taki krem, a nie taka "normalna", ale już
Kulinarne przygody GatityOd kilku dni "chodził" za mną szpinak. Naoglądałam się różnych szpinakowych pyszności na blogach i postanowiłam sama też coś upichcić. Padło na fritatę, możemy ją potraktować
Kulinarne przygody GatityU mnie ostatnio na szpinakowo ! Dziecięce demony papki szpinakowej zostały już przepędzone :-). Dziś danie w wersji międzynarodowej: polskie naleśniki, grecka feta i zielony szpinak
Kulinarne przygody Gatity