Szparagi cały czas w natarciu ! Kupiłam wczoraj kolejną porcję i zastanawiałam się co by tu z nich zrobić, tak na szybko... ? W lodówce miałam ciasto francuskie
Kulinarne przygody GatitySezon na rabarbar w pełni, ale już teraz warto pomyśleć o tym, żeby jego smak został z nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze
Kulinarne przygody GatityW ostatnią sobotę 24 maja na zaproszenie Agencji Synertime miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych "Kuchnia makaronowa we włoskim stylu".
Kulinarne przygody GatityJuż pora zacząć sezon na domowe lody ! Od tej pory miska do kręcenia lodów na stałe utknie już w zamrażarce. W zeszłym roku ani razu nie
Kulinarne przygody GatityZa oknem upały, więc pora nieco schłodzić się od środka ! Moja propozycja to szpinakowy chłodnik z olejem rzepakowym. Do tej pory robiłam różne chłodniki: chłodnik
Kulinarne przygody GatityUpał, upał, upał... W taki dzień jak dzisiaj nie mamy ochoty na dłuższe stanie przy kuchence. Oto pomysł na szybką przekąskę lub lunch: lekka ekspresowa sałatka
Kulinarne przygody GatityUwielbiam pesto ! Mogę jeść je ze wszystkim ! Do tej pory robiłam pesto bazyliowe, pesto z rukoli z bazylią, pesto z
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna letnia zupa z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Uwielbiam ten wiosenno-letni sezon, kiedy nasze menu zmienia się wraz z pojawianiem się na straganach kolejnych
Kulinarne przygody GatityZrobiło się troszkę chłodniej, można odpalić piekarniki ! Uwielbiam te drożdżówki z owocami i kruszonką, bo można z nimi swobodnie kombinować, doskonale smakują z każdym dodatkiem. A
Kulinarne przygody GatitySezon grillowy w pełni ! A jak grill, to wiadomo, że będzie grillowane pieczywo. Na naszym stole nie może więc też
Kulinarne przygody GatityChłodnik z pieczonych buraków, to idealna propozycja do letniego menu. Niedawno zakochałam się w pieczonych burakach. Generalnie bardzo lubię pieczone warzywa
Kulinarne przygody GatityOto kolejna sałatkowa propozycja, która będzie doskonała zarówno jako dodatek do grillowanych mięs jak i jako lunchowa przekąska zjedzona w ciągu dnia. Sałatka z zielonym kuskus
Kulinarne przygody GatityKupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu kolejna letnia i kolorowa sałatka, która cieszy również ucieszy nasze oczy. Muszę przyznać, że do tej pory nie jadłam jeszcze kwiatów nasturcji. Wypatrzyłam
Kulinarne przygody GatityDzisiaj na blogu kolejna wersja domowych lodów owocowych. Zasmakował nam karmelizowany rabarbar dodany do lodów truskawkowych, więc postanowiłam go wykorzystać też do innych
Kulinarne przygody Gatity