przepis - 33114 przepisów (strona:426/2208)

Pasztet mięsny 264

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych idą pełną parą. A jak Wielkanoc to nie może na świątecznym stole zabraknąć pasztetu. Pasztet piekę zawsze parę dni wcześniej i potem

Kulinarne przygody Gatity
Krótka wielkanocna przypominajka 173

Krótka wielkanocna przypominajka                                              

Kulinarne przygody Gatity
Szpinakowe roladki z łososiem 344

Dzisiaj oczywiście wielkanocnego menu ciąg dalszy. Oto propozycja na lekkie urozmaicenie świątecznego śniadania: rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i śmietankowy serkiem. Jej przygotowanie nie jest zbyt

Kulinarne przygody Gatity
Domowa biała kiełbasa 458

Szkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie 

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek kajmakowy 168

Wielkanoc bez mazurka, to jak las bez drzew, mawiała moja babcia. Dla mnie mazurkiem bez którego nie ma świąt, to mazurek kajmakowy. Inne

Kulinarne przygody Gatity
Wieprzowina smażona z brokułami 185

W przerwie pomiędzy wielkanocnymi daniami na chwile przeniosłam się do Chin, a to za przyczyną akcji zorganizowanej przez Darię pod tytułem Wspólne gotowanie z

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna sałatka ze szparagami i winegretem musztardowym 249

Dzisiaj kolejna odsłona warzywa, którego sezon właśnie się zaczyna, czyli szparagów. Oto szybka, wiosenna sałatka z wykorzystaniem młodych warzyw. Jako bazę tej sałatki potraktowałabym ziemniaki, szparagi

Kulinarne przygody Gatity
Zielona pizza ze szparagami 172

Czy ktoś coś mówił, że ostatnio tylko szparagi i szparagi... ? -). Sezon na te pyszne warzywa w pełni, więc nie mogę się powstrzymać ! Dzisiaj szparagi w nowej

Kulinarne przygody Gatity
Tęczowy tort (rainbow cake) 181

Dziś na blogu piękny, kolorowy tęczowy tort. Widziałam go już w kilku miejscach w necie, ale jakoś nie miałam odwagi... Ale w końcu kupiłam barwniki spożywcze

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką 196

Dziś na blogu kolejne sezonowe warzywo, czyli rabarbar. Choć może powinnam napisać owoc... ? Bo przecież dodajemy go do słodkich ciast, robimy z niego kompoty i dżemy

Kulinarne przygody Gatity
Szparagowy sezon w pełni 160

Jako, że sezon  na szparagi w pełni, dzisiaj na blogu krótka ściągawka z dań, które pojawiły się na moim stole z udziałem tego smakowitego

Kulinarne przygody Gatity
Bułki do hot-dogów 162

  Tym razem nasz cykl Wypiekanie na śniadanie, organizowany przez Małgosię zagościł na blogu Eweliny. Wspólnie piekłyśmy bułki do hamburgerów

Kulinarne przygody Gatity
Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku 157

W tym tygodniu w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 przenosimy się do Hiszpanii. Kuchnia hiszpańska to jedna z moich ulubionych kuchni. Mam do

Kulinarne przygody Gatity
Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 327

Dzisiaj na blogu kolejna odsłona zupy tajskiej. W domu bardzo lubimy tę zupę, można ją urozmaicać dodając różne składniki, nigdy się nie nudzi

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z rabarbarem na zimno 184

Dziś na blogu troszkę słodyczy ! Maj w pełni, to i sezon rabarbarowy w pełni. Do tej pory piekłam różne ciasta rabarbarowe: truskawkowo-rabarbarowe ciasto na

Kulinarne przygody Gatity