przepis - 33114 przepisów (strona:426/2208)

Toskańska przyprawa ziołowa 156

Dziś zabieram Was w podróż  do pięknej, słonecznej i aromatycznej Toskanii. A wszystko za sprawą Małgosi z bloga Po prostu Marghe u której

Kulinarne przygody Gatity
Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim 253

Tatar z górnej zrazowej z piklowanymi warzywami Dziś na blogu krótka relacja  z Lekcji gotowania z wołowiną QMP, którą poprowadził Grzegorz Łapanowski, ambasador programu Dobra

Kulinarne przygody Gatity
Curry z ziemniakami i fasolką 241

Curry warzywne, to fajne lekkie danie lunchowe lub nawet obiadowe. Gdy za oknem temperatura spada lekko, fajnie jest się posilić czymś na ciepło. Obok ziemniaków  

Kulinarne przygody Gatity
Panini z łososiem 253

Panini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego

Kulinarne przygody Gatity
Buraczane gnocchi 189

Dziś kolejna wersja włoskich gnocchi, tym razem na kolorowo. Zostało mi trochę pure z pieczonych buraków i skoro można zrobić zielone kluseczki, to czemu

Kulinarne przygody Gatity
Dżem z borówki amerykańskiej 152

Pisałam już wcześniej, że moje krzaczki borówki amerykańskiej w  tym roku całkiem oszalały ! Posiadam trzy krzaczki, a borówek jest tyle, że

Kulinarne przygody Gatity
Konfitura z czerwonej cebuli 217

 W czasie Lekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim przygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć

Kulinarne przygody Gatity
Zapasy na zimę: mrożona fasolka szparagowa 218

Sezon na przetwory w pełni. Jak co roku, oprócz zapasów słoikowych mrożę także owoce, warzywa i zioła. Dzisiaj chciałam Wam pokazać jak w prosty sposób możemy

Kulinarne przygody Gatity
Aromatyczne suszone jabłka 193

Czas robienia przetworów to nie tylko dżemy, konfitury, przeciery czy warzywa w octowych marynatach. Dla mnie to także suszenie warzyw i owoców. W

Kulinarne przygody Gatity
Panini z szynką 461

 Dziś na blogu kolejna propozycja na chrupiąca kanapkę we włoskim stylu, tym razem z dodatkiem szynki. Oczywiście kanapki najlepiej smakują ciepłe

Kulinarne przygody Gatity
Sos grzybowy II 280

Sezon grzybowy w pełni ! Grzyby  na zupę i pierogi wigilijne już posuszone, pora więc teraz na przygotowanie dań z grzybami w roli głównej na bieżąco

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami 208

Nie raz już pisałam, że uwielbiam ciasto drożdżowe. Uwielbiam je wyrabiać, uwielbiam je piec no i oczywiście uwielbiam je potem jeść. Przygotowuję je na różne sposoby

Kulinarne przygody Gatity
Suszone grzyby 192

Jak co roku, we wrześniu uruchamiam moją suszarkę do grzybów i owoców. Suszyłam już jabłka, teraz przyszła pora na grzyby. Tym razem suszyłam

Kulinarne przygody Gatity
Ajwar, pasta z pieczonych warzyw 199

 Oto ajwar, bardzo smaczna pasta czy też sos przygotowany na bazie pieczonych warzyw: papryki i bakłażana. Potrawa ta wywodzi się z kuchni bałkańskiej i różni

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ziemniaczana z fasolką 202

 Za oknem powiało chłodem... jesień, niestety... Pora więc wrócić do nieco cięższych dań. Na początek polecam aromatyczną, pikantną i rozgrzewającą sałatkę ziemniaczaną, idealna na nadchodzące

Kulinarne przygody Gatity