Moje dziewczyny męczyły mnie o lody... Maszynka stała od dawna nieużywana, przyszła więc pora zrobić miejsce w zamrażarce i z
Kulinarne przygody GatityZbliżają się Święta wielkanocne, więc powoli trzeba kompletować listę potraw, które możemy przygotować na świąteczny stół. Dziś jedna z propozycji mięsnych, czyli pieczona szynka w
Kulinarne przygody GatityZaczął się nam kwiecień, więc Święta Wielkanocne coraz bliżej. Powoli zaczynam kompletować moje menu na ten świąteczny czas, może i ktoś z Was przy okazji
Kulinarne przygody GatityPoniższy wpis będzie trochę nietypowy, bo będę testować nowość firmy Delecta, czyli mieszkankę do przygotowania czekoladowych babeczek. Babeczki są mocno czekoladowe, a ich przygotowanie nie
Kulinarne przygody GatityWielkanocnych wypieków ciąg dalszy... Piekłam już babkę majonezową, więc dzisiaj kolej na bardzo prostą babkę, tym razem cytrynową. Moją udekorowałam polewą czekoladową, ale
Kulinarne przygody GatityGalaretkę, tymbaliki czy też galantynę jadam cały rok, pomijając oczywiście upalne dni lata. To bardzo wdzięczna przystawka, z którą można fajnie kombinować wybierając produkty, które chcemy
Kulinarne przygody GatityPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych idą pełną parą. A jak Wielkanoc to nie może na świątecznym stole zabraknąć pasztetu. Pasztet piekę zawsze parę dni wcześniej i potem
Kulinarne przygody GatityDzisiaj oczywiście wielkanocnego menu ciąg dalszy. Oto propozycja na lekkie urozmaicenie świątecznego śniadania: rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i śmietankowy serkiem. Jej przygotowanie nie jest zbyt
Kulinarne przygody GatitySzkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie
Kulinarne przygody GatityWielkanoc bez mazurka, to jak las bez drzew, mawiała moja babcia. Dla mnie mazurkiem bez którego nie ma świąt, to mazurek kajmakowy. Inne
Kulinarne przygody GatityW przerwie pomiędzy wielkanocnymi daniami na chwile przeniosłam się do Chin, a to za przyczyną akcji zorganizowanej przez Darię pod tytułem Wspólne gotowanie z
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna odsłona warzywa, którego sezon właśnie się zaczyna, czyli szparagów. Oto szybka, wiosenna sałatka z wykorzystaniem młodych warzyw. Jako bazę tej sałatki potraktowałabym ziemniaki, szparagi
Kulinarne przygody GatityCzy ktoś coś mówił, że ostatnio tylko szparagi i szparagi... ? -). Sezon na te pyszne warzywa w pełni, więc nie mogę się powstrzymać ! Dzisiaj szparagi w nowej
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu piękny, kolorowy tęczowy tort. Widziałam go już w kilku miejscach w necie, ale jakoś nie miałam odwagi... Ale w końcu kupiłam barwniki spożywcze
Kulinarne przygody Gatity