przepis - 33114 przepisów (strona:428/2208)

Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem 159

Dzisiaj na blogu kolejna wersja domowych lodów owocowych. Zasmakował nam karmelizowany rabarbar dodany do  lodów truskawkowych, więc postanowiłam go wykorzystać też do innych

Kulinarne przygody Gatity
Lavas, turecki chlebek z patelni 182

Dziś na blogu kolejny chlebek z patelni, tym razem wypatrzony u Beaty ze Starych garów. W dzisiejszym poście nasza kulinarna podróż dotarła do

Kulinarne przygody Gatity
Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki 233

Za oknem ciągle upał, muszę powiedzieć, że marzę choć o paru kroplach deszczu dla ochłody. Niestety deszczu ani widu, ani słychu, schłodzę się więc od środka

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z borówką amerykańską 208

Oto szybka i łatwa krucha tarta z masą budyniową i owocami. Możemy do niej dodać jagody, maliny, porzeczki, wiśnie, morele..., czyli co tylko zapragniecie. Jak

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą 178

 Sałatka z bulgurem to idealna propozycja na letni lunch. Można ją przygotować wcześniej i zabrać na przykład do pracy lub na piknik czy też grilla

Kulinarne przygody Gatity
Bakłażany w adżice 283

Adżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest

Kulinarne przygody Gatity
Sezon na przetwory 269

Dziś na  blogu będzie krótka przypominajka na temat przetworów. Sezon przetworowy  w pełni, więc kto się jeszcze nie wziął za szykowanie zapasów

Kulinarne przygody Gatity
Tarta warzywna 168

Dziś mam dla Was bardzo prostą w wykonaniu tartę na bazie ciasta francuskiego z dodatkiem sezonowych warzyw, czyli cukinii i bakłażana. Przygotowanie tarty jest dziecinnie łatwe

Kulinarne przygody Gatity
Toskańska przyprawa ziołowa 136

Dziś zabieram Was w podróż  do pięknej, słonecznej i aromatycznej Toskanii. A wszystko za sprawą Małgosi z bloga Po prostu Marghe u której

Kulinarne przygody Gatity
Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim 235

Tatar z górnej zrazowej z piklowanymi warzywami Dziś na blogu krótka relacja  z Lekcji gotowania z wołowiną QMP, którą poprowadził Grzegorz Łapanowski, ambasador programu Dobra

Kulinarne przygody Gatity
Curry z ziemniakami i fasolką 219

Curry warzywne, to fajne lekkie danie lunchowe lub nawet obiadowe. Gdy za oknem temperatura spada lekko, fajnie jest się posilić czymś na ciepło. Obok ziemniaków  

Kulinarne przygody Gatity
Panini z łososiem 236

Panini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego

Kulinarne przygody Gatity
Buraczane gnocchi 169

Dziś kolejna wersja włoskich gnocchi, tym razem na kolorowo. Zostało mi trochę pure z pieczonych buraków i skoro można zrobić zielone kluseczki, to czemu

Kulinarne przygody Gatity
Dżem z borówki amerykańskiej 135

Pisałam już wcześniej, że moje krzaczki borówki amerykańskiej w  tym roku całkiem oszalały ! Posiadam trzy krzaczki, a borówek jest tyle, że

Kulinarne przygody Gatity
Konfitura z czerwonej cebuli 198

 W czasie Lekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim przygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć

Kulinarne przygody Gatity