przepis - 33114 przepisów (strona:14/2208)

Lukier biały do oblewania ciast,ciasteczek. 116

Lukier biały do oblewania ciast. Składniki : 1 duże białko 25 dkg cukru pudru   kilka kropel soku z cytryny Sposób wykonania : Do niedużej miski wsypujemy cukier

Przepisy i porady kulinarne
Sernik brzoskwiniowy z pianką bezową i kruszonką. 140

Sernik brzoskwiniowy z pianką bezową. Składniki : Ciasto : 1 kostka margaryny ( 25 dkg ) 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przepisy i porady kulinarne
Frytki z dodatkiem przypraw. 102

Frytki z dodatkiem przypraw. Składniki : 0,5 kg  ziemniaków   ( najlepiej dużych ) sól olej   ( do smażenia ) przyprawa do frytek   ( lub do

Przepisy i porady kulinarne
Czekoladowa pychotka z morelami. 98

Czekoladowa pychotka z morelami. Składniki :                     

Przepisy i porady kulinarne
Torcik marmurkowy z jabłkami. 143

Torcik marmurkowy z jabłkami. Składniki :                   ( na tortownicę o

Przepisy i porady kulinarne
Keks w czekoladzie. 140

Keks w czekoladzie. Składniki : 20 dkg masła lub margaryny                    ( masło jak i

Przepisy i porady kulinarne
Pychotka budyniowo - bananowa. 200

Pychotka budyniowo - bananowa. Składniki : Biszkopt jasny : 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 4

Przepisy i porady kulinarne
Pomada z cukru - lukier do dekoracji ciast i ciasteczek. 208

Pomada z cukru - lukier do dekoracji ciast i ciasteczek. Składniki : 50 dkg cukru kryształu lub cukier w kostkach ( najlepiej rafinowany ) około 3/4 szklanki czystej zimnej wody

Przepisy i porady kulinarne
Kawa z mlekiem - doskonały napój. 103

Kawa z mlekiem - doskonały napój. Składniki : 1 łyżeczka kawy mielonej 2 łyżeczki cukru 1 łyżka świeżego mleka woda  ( najlepiej nie chlorowana ) Sposób wykonania : Wsypać łyżeczkę

Przepisy i porady kulinarne
Pierogi z borówkami polane śmietanką z cukrem 105

Pierogi z borówkami polane śmietanką z cukrem. Składniki : 60 dkg borówek 60 dkg mąki pszennej 250-300 ml ciepłej wody 1 jajko 1 łyżka oleju 2

Przepisy i porady kulinarne