przepis - 33114 przepisów (strona:23/2208)

Jak smarować szybko i dokładnie blaszki i foremki na ciastka. 88

Jak smarować szybko i dokładnie blaszki i foremki na ciastka. Aby szybko i dokładnie wysmarować blaszki czy foremki na nasze ciasta, należy wyposażyć się w mały

Przepisy i porady kulinarne
Brokuły - to warzywo polecane osobom palącym. 135

Brokuły - to warzywo polecane osobom palącym. Brokuły zawierają witaminy z grupy B, a także C i K. Zawierają także prowitaminę A oraz kwas foliowy, żelazo, wapń

Przepisy i porady kulinarne
Ziemniaki - kilka wskazówek i porad. 121

Ziemniaki - kilka wskazówek i porad.  Zawierają w 10 dkg około 22mg witaminy C, śladowe ilości witamin A i B, mało białka oraz tłuszczu. Dzięki obfitości

Przepisy i porady kulinarne
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże. 142

Jak sprawdzić czy jajko jest świeże. Aby sprawdzić czy jajko jest świeże, należy je zanurzyć w osolonej wodzie. Jeśli wypłynie ono na wierzch oznacza to że

Przepisy i porady kulinarne
Rabarbar - wzmacnia skórę i włosy oraz łagodzi stres. 129

Rabarbar - wzmacnia skórę i włosy oraz łagodzi stres. Zawarte w nim kwasy cytrynowy i jabłkowy mogą łagodzić objawy trądziku, wzmacniają skórę i włosy. Witamina C i

Przepisy i porady kulinarne
Szparagi - to skarbnica składników odżywczych. 117

Szparagi - to skarbnica składników odżywczych. Białe,zielone czy fioletowe szparagi to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych ! Nie przegap ich, bo są dostępne tylko przez krótki okres

Przepisy i porady kulinarne
Jak pozbyć się ślimaków z działki lub ogrodu. 86

Ślimaki w ogrodzie, czy działce z warzywami to prawdziwy problem, potrafią one zjeść nam wszystkie warzywa, gdy jest ich dużo, ja polecam dwa sposoby do walki

Przepisy i porady kulinarne
Jak szczelnie zamykać słoiki lub weki. 131

Słoiki z sałatkami będą szczelnie zamknięte, jeśli na wierzch zalewy wlejemy odrobinę spirytusu i podpalimy go. Następnie dokręcamy pokrywkę, dopóki płomień nie zgaśnie. Weki będą szczelnie

Przepisy i porady kulinarne
Kawa naturalna - jak przechowywać i parzyć. 104

  Kawa w ziarnach dłużej zachowuje swój aromat niż kawa mielona. Kawa mielona w ręcznym młynku jest bardziej aromatyczna od kawy mielonej  w młynku elektrycznym

Przepisy i porady kulinarne