widok dzisiejszego dania? "Kolejna wydumka mojej dziewczynki". I ta bezcenna mina "skazańca". Poniższa lazania od A do Z jest mojego wykonania. Czyli nawet makaron sama zrobiłam. Tutaj przepis , którego się zawsze trzymam. Wychodzi mi z niego ok. 12-15 płatków. Plus szpinak tak od siebie wzbogaciłam o (u)palony słonecznik ;) ostatnio bardzo podoba mi się to połączenie
bastalenaNajlepiej jeść je na surowo, ale można też przygotowywać pyszne desery. Domowy kisiel robi się bardzo szybko i łatwo a jest o niebo lepszy niż ten z torebki. Zobacz przepis na Kisiel pomarańczowy z dynią i wanilią ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatorciki na imieniny. Robiłam je tak zwyczajnie, po prostu dla siebie i domowników. Ale z racji, że wyszły takie urocze i obłędnie smaczne dzielę się z Wami pomysłem i przepisem. Ciasto, to znane Wam już Brownie z cukinii, ostatnio nasze ulubione a krem to lekki śmietankowy miks z mascarpone i konfiturą z żurawiny. Wyszło pysznie. Możecie śmiało przystąpić do działania
Made By Mom And Sondość rzadko. Wiedziałam, że jest smaczne, pyszne… Pierwsze zrobiłam z batonikami Daim, następne na bazie cukinii i wtedy już wiedziałam, że w smaku Brownie przepadłam. Przypadkiem natrafiłam na przepis czekoladowego Brownie z serem i malinami. Już sama nazwa kusi plus dodatkowo zdjęcia… długo nie trzeba było mnie namawiać. Do tego syn prosił się pół dnia o upieczeniu
Made By Mom And SonCiasteczka w przysłowiowe 5 minut. Bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu. Podzielne i zaskakująco smaczne. Przepis na nie długo zalegał w domowym zeszycie. Aż w końcu nadszedł czas by je zrobić i przekonać się czy są naprawdę tak smaczne za jakie uchodzą. Nie zawiodłam się. Mają w sobie to coś, co nie pozwala poprzestać na jednym. Frajda przy wycinaniu ciasteczek
Made By Mom And Sonmakiem. Gotowe obwarzanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 12-15 minut, do zarumienienia się. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy na kratce. * bazowałam na przepisie z ‚my-homemade-sweets’ The post Najlepsze Obwarzanki Krakowskie appeared first on Made
Made By Mom And SonKolejnym podarkiem od Anielskich Przysmaków jest syrop klonowy. Syrop klonowy jest używany najczęściej do pancakes..a ja na początek wykorzystałam do mufinek..przepis podpatrzony gdzieś w necie.. 2 jajka 160 g mąki 8 łyżek wody 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia syrop klonowy Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre [ oprócz syropu klonowego] w drugiej
Moje domowe kucharzenieciasto robiłam już jakiś czas temu..i całkiem o nim zapomniałam [ znów nazbierało się sporo przepisów do opublikowania].. 25 dkg maki 0,5 kostki margaryny 10 dkg cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki rumu lub kilka kropel olejku rumowego biszkopty 1,5 opak.budyniu śmietankowego 0,5 l mleka 2 -3 łyżki cukru sok z aronii 1 szkl
Moje domowe kucharzeniepokrojoną w kostkę.Oprószyć pieprzem i posypać pokrojonymi w kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką] , posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania kuchni rosyjskiej
Moje domowe kucharzenieSezon malinowy trwa...więc jest kolejne ciasto z malinami...przepis na to ciasto podpatrzyłam tutaj ..no i jak to u mnie czasem bywa ..muszę coś "sknocić"..no ..tym razem w sumie nie z ciastem..ale chciałam leciutko podgrzać maliny i zostawić je w całości...aż tu nagle ..brzęk rozbijanego szkła....nie wiem jakim cudem z półki spadły dwie buteleczki octu
Moje domowe kucharzeniePrzepis na te pyszne babeczki podpatrzyłam u Dorotki ..moje nie wyszły tak piękne jak u niej, ale były smaczne..ja zamiast agrestu do połowy babeczek dałam czerwone porzeczki, a do drugiej połowy maliny.. Składniki na 12 babeczek: 125 g masła lub margaryny 100 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 120 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moje domowe kucharzenieKolejny przepis z dodatkiem cukinii..Lubię dżem z cukinii..tym razem z dodatkiem galaretek agrestowych...moja cukinia była żółta a nie zielona, więc i kolor jest inny niż oczekiwałam [ miał być zielony -od galaretek agrestowych]..Ale kolor w sumie nie jest aż tak ważny..ważny jest smak.. 5 kg cukinii 1 kg cukru 4 galaretki agrestowe 5 łyżeczek kwasku
Moje domowe kucharzeniepieczywem albo ziemniakami z wody lub frytkami. Wersja dla wegetarian Wegetarianie zamiast mięsa mogą wykorzystać steki sojowe, uprzednio ugotowane w esencjonalnym grzybowym rosole z kostki i dobrze odciśnięte. Przepis z książki -Kuchnia Polska -Małgorzaty Caprari
Moje domowe kucharzeniePrzepis na takie wykorzystanie cukinii znalazłam tutaj : 1 kg cukinii obranej i bez miąższu 150 g cukru 50 g czekolady deserowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Cukinię zetrzeć na tarce , przełożyć do garnka lub na patelnię. Smażyć kilka minut , następnie dodać cukier i wymieszać. Zagotować,zmniejszyć trochę ogień i gotować do momentu
Moje domowe kucharzeniePrzepis na te pyszne pulpety w pysznym sosie znalazłam na pysznym blogu ..tak , tak na pysznym..zresztą sami tam zajrzyjcie i zobaczcie ile tam pyszności..U mnie był ciut inny sos..okazało się, że zabrakło w domu koncentratu pomidorowego i dałam tylko trochę ketchupu, więc i kolor sosu jest inny...ale i tak danie było smaczne
Moje domowe kucharzenie