1439. Mufinki z syropem klonowym

1439. Mufinki z syropem klonowym

1439. Mufinki z syropem klonowym

Kolejnym podarkiem od Anielskich Przysmaków jest syrop klonowy.Syrop klonowy jest używany najczęściej do pancakes..a ja na początek wykorzystałam do mufinek..przepis podpatrzony gdzieś w necie.. 2 jajka 160 g mąki 8 łyżek wody 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia syrop klonowy Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre [ oprócz syropu klonowego] w drugiej. Mokre składniki dodać do suchych i łyżką wymieszać do połączenia składników. Ciasto  przełożyć do papilotek, wyłożonych w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.