przepis na wątróbkę drobiową - 500 przepisów (strona:13/34)

Złocista wątróbka z cebulką 127

Tradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić

Tradycyjna Kuchnia
Wątróbka wytrawna na winie 162

Obok wątróbki z cebulką to drugi mój ulubiony przepis na jej przygotowanie. Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej, 4 łyżki mąki, 100 ml wytrawnego białego wina, sól do smaku, pieprz do smaku, tłuszcz do smażenia, natka pietruszki, Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i wysuszyć na papierowym ręczniku. Następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz, posypać mąką i smażyć do zrumienienia. Podlać winem i dusić

Tradycyjna Kuchnia
Wątróbka z migdałami 216

SKŁADNIKI: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 cebule garść migdał (w płatkach lub słupkach) 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka sól, pieprz KROK 1: wątróbkę dokładnie umyć, osuszyć, usunąć "błonki" zalać mlekiem i odstawić na około 0,5 h Cebulę oczyścić i pokroić w piórka Na suchej rozgrzanej patelni podprażyć płatki migdał (dzięki takiemu "zabiegowi" staną się chrupkie

smacznieinatemat
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami 127

Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.  Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron

ClauditteMissCooking
Zapiekanka z wątróbką, ziemniakami i groszkiem (385 kcal) 174

porcje, a ponieważ są smaczne, to je całe zjadam, a kilogramów przybywa :p Dzisiaj proponuję wątróbkę – prawie tradycyjną – z jabłkiem w wersji zapiekanej. Składniki (3 porcje) : 300 g wątróbki drobiowej 5 średnich ziemniaków jabłko puszka groszku duża cebula 200 ml jogurtu naturalnego tymianek, sól morska, pieprz świeżo zmielony olej Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i podsmażamy z cebulką pokrojoną

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet bez pieczenia 173

smarowidełko, świetne z pajdą świeżego chleba, z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadaje mu charakterku :) Doskonała alternatywa dla tradycyjnego pasztetu pieczonego. Polecam gorąco! 300 g. fileta z kurczaka/indyka 300 g. wątróbki drobiowej kilka suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku rozmaryn tymianek 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet pokroić w kostkę, wątróbkę oczyścić, pokroić w większe kawałki i dorzucić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkami. Aromatyczna z majerankiem. 197

Jabłko nadaje oryginalnego, lekko kwaśno-słodkiego smaku, majeranek i cebulka cudnego zapachu. Tak przygotowana wątróbka jest bardzo soczysta i dosłownie rozpływa się w ustach :) Polecam :) Składniki ( dla dwóch osób ) - wątróbka drobiowa 40 dkg - jabłka najlepsze będą twarde i lekko kwaskowe - 2 sztuki - cebula 1 duża - olej - majeranek, sól, sos sojowy ciemny Wykonanie Wątróbkę dokładnie obieram z żyłek i innych niedoskonałości

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet drobiowy zapiekany 204

naczynie z pasztetem. Kapiący z kurczaka tłuszcz, świetnie wzbogaci smakowo nasz pasztet. Jeśli natomiast chcecie  przygotować  go samodzielnie, dodajcie do przepisu jedną łyżkę masła. Składniki: 70 dkg wątróbki drobiowej 2 bułki pszenne 2 jajka  pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Wątróbkę , umyć oczyścić z plewek i drobno

Gosia gotuje
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 176

miejsce w żołądku bardzo nam się przyda! Bruschetta i crostini z pasztetem z wątróbek Rozpuszczamy na patelni sporą ilość masła i szklimy na nim 1 białą cebulę. 500 gr wątróbek drobiowych pozbawiamy wszelkich żyłek i tłuszczyków i dorzucamy na patelnię z cebulą. Dodajemy kilka listków posiekanej szałwii i listki z kilku gałązek rozmarynu. Gdy wątróbka jest już lekko podsmażona, wlewamy

Patchwork
Wątróbka drobiowa na winie z jabłuszkiem 225

ktoś nie chce spróbować to nie spróbuje jednak Ci co wiedzą, że jest pycha to na pewno się skuszą. Porcja dla 4 osób Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina 2 jabłka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła  sól i pieprz do smaku Fajne składniki znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  Wątróbkę, podsmażamy na maśle

Niezły Młynek
Drobiowa wątróbka z warzywami i kurkumą 222

Połączenie lekkiej słodyczy marchewki i jabłka z kwaśnym ogórkiem doskonale pasuje do wątróbki. Z daniem dobrze komponuje się delikatna kasza (najlepiej bulgur), ryż, albo klasycznie – ziemniaki. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 3 średnie marchewki 3 średnie ogórki kiszone ½ szklanki mrożonego groszku 1 jabłko 1 cebula ½ płaskiej łyżeczki kurkumy sól, pieprz 3-4 łyżki oleju Wątróbkę umyć, oczyścić z błon

Trzeci talerz
Wątróbka z pieczarkami i papryką 215

Z wątróbką wiadomo jak jest - albo ją się lubi, albo nienawidzi. Sama pamiętam jak jej zapach, a co dopiero smak nie był żadną przyjemnością. A teraz

Kuchnia domowa Ani
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 190

najlepsze!Zraziki zrobione z  usmażonej na cebulce wątróbki i tak lubianej przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę!Gwarantuję , że i Wam posmakują!Polecam!SKŁADNIKI:* wątróbka drobiowa – 200 g* cebula – 2 szt* kasza jaglana – 1 szkl* marchew – 1 szt* duże jajko – 1 szt* bułka tarta do panierowania* mleko do moczenia wątróbki

Ostra na Słodko
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 304

mięsko do kanapek - jako alternatywa dla "sklepowej wędliny". Mam takich więcej... Domowy pasztet. Składniki: ok. 700 g mięsa z łopatki lub szynki; 300 g boczku lub podgarla; 300 g wątróbki drobiowej; 1 marchewka; 1 cebula; 1 kajzerka; 2 - 3 jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze

Miksturownik
Wątróbka drobiowa i jabłko w panierce 141

wątróbki drobiowej sól pieprz 2 łyżki mąki 2-3 jabłka 1 cebula ziemniaki ok 500 g tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, pokroić na frytki lub sprężynki. Wątróbkę umyć i osączyć na durszlaku. Jabłka przekroić w ząbki lub zwykłe grube plastry, jedno można pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w talarki. Grube kawałki jabłka wrzucić na chwilę na wrzątek z jednym

Gotowanie jest łatwe