cukrem pudrem, stopniowo dodajemy wystudzone wiórki kokosowe i białka. Mieszamy do chwili połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na upieczony spód. Dodatkowo: 1 galaretka ( najlepiej czerwona) ok 2 paczki herbatników Polewa: 1/3 margaryny 1 łyżka wody 2 czubate łyżki kakao 4 łyżki cukru Galaretkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylewamy na masę kokosową. Na wierzchu układamy herbatniki
Słodka Kraina Wypiekówzagniatamy ciasto, dzielimy na pół, jedną część wkładamy do zamrażalnika, a drugą wykładamy wyłożoną pergaminem blaszkę. Masa kokosowa: 200 gram wiórków kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1,5 paczki budyniu śmietankowego Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno, następnie dodajemy cukier, wiórki i budyń, dokładnie mieszamy. Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 3 łyżki cukru odrobina soku z cytryny
Słodka Kraina Wypiekówswoich bliskich firma SemCo "wychodzi nam na przeciw" oferując gamę wspaniałych, zdrowych olejów i nasion. Dzięki uprzejmości firmy SemCo mogę przetestować cztery wspaniałe i zdrowe oleje. W paczce otrzymałam Wielkopolski Olej Lniany, Olej Rydzowy, Olej Ostropestowy oraz Olej z Czarnuszki. W ofercie firmy znajdziecie o wiele bogatszą gamę zdrowych olejów tłoczonych na zimno - Wielkopolski Olej Rydzowy, Olej Lniany
Słodkie okruszkiDzisiaj mam dla Was przepis na smażone jedzenie :) Makaron z tapioką i zieloną herbatą. Składniki (dla 2 osób): - 1/2 paczki makaronu z zieloną herbatą, - 1/2 bio tofu wędzonego Polsoi , - 1 duża cebula, - 10 pieczarek, - 1/4 kapusty pekińskiej, - sos sojowy, - pieprz, papryka wędzona, pieprz kajeński, - 1 ząbek czosnku, - sezam, - olej kokosowy do smażenia. Wykonanie: Tofu pokroić w grubą kostkę, pieczarki poprzekrawać
Co na wege obiad?się nie chciało...ale i tak takie same herbatniki z jabłkową galaretką zostały zjedzone ze smakiem. Razem ze mną ciasto bez pieczenia na herbatnikach robiły : Iwonka .. 2-3 paczki herbatników 1 galaretka wiśniowa 1 kg jabłek 3/4 szkl.cukru Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier i podsmażyć.Na koniec dodać galaretkę i wymieszać,chwilkę razem
Moje domowe kucharzeniekrakersy 1 duża paczka szynka 10 plastrów ser żółty 5 grubszych plasterków papryka zielona 0,5 szt ogórek kiszony 2-3 szt Krakersy rozłożyć na talerzu. Położyć na nich pocięte szynkę, ser żółty w ozdobne wzory, paprykę i ogórek kiszony
Camilla w kuchnipaczka biszkoptów 500g truskawek 250 g śmietany słodkiej 30% 500g twarogu sernikowego śmietan-fix 2,5 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa 50 g cukru Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy
Camilla w kuchnimałe kulki, kłaść na stolnicy posypanej mąką. Odstawić na 20 minut. Podgrzać tłuszcz do smażenia. Tłuszcz jest odpowiednio nagrzany, gdy wrzucony kawałek ciasta szybko wypłynie i zrumieni się. Usmażone pączki układać na serwetce w celu osączenia, posypać cukrem pudrem
Camilla w kuchniLondyński sklep " Japan Centre " ( https://www.japancentre.com/en ) przysłał nam prezent w postaci japońskich przysmaków. W paczce znalazły się głównie słodycze, a także napoje i makarony. Postanowiłam spróbować japońskiego jedzenia wspólnie z moimi dwiema bratnimi duszyczkami, Bożenką i Gabrysią. Dodam, że Japan Centre może przesłać produkty do Polski. Może jedliście, któryś z poniższych produktów? Japonia to państwo usytuowane
Przepisy Aleksandrypasty z kolendry 0,5 łyżeczki startego imbiru ( może być mielony) 3 łyżki miodu chilli do smaku (ja użyłam całą papryczkę) olej do woka ( do smażenia) 0,5 paczki makaronu Chow Mein 1 mała papryka czerwona 1 mała cukinia pęczek szczypiorku 1 łyżka oleju do woka Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy następnie lekko nacinamy z obu stron
Niezły Młynekoleje azjatyckie czy przepyszne chlebki naan. Wybierzmy się na zakupy by potem w swojej kuchni wyczarować coś pysznego i zachwycić swoich domowników smakami Dalekiego Wschodu. Pochwalę się Wam jaką paczkę otrzymałam od Lidl Polska. Same smakołyki z których powstaną dania tak lubiane przez moich chlopaków. Na pierwszy ogień przygotowałam danie z mleczkiem kokosowym ( moim ulubionym) oraz makaronem błyskawicznym
Z Majeczką w kuchnibardzo znana w sferze blogerskiej, nawet do top 50 bardzo mi daleko). Firma podarowała mi produkty z których najczęściej korzystam i z których jestem najbardziej zadowolona. W paczce było również 11 !!! książek kucharskich. Jedna dla mnie, dwie dla rodziny i pozostaje mi 7. Mam już pomysł na pewien konkurs :) Firma TAN-VIET istnieje na polskim rynku od 1990 roku
ClauditteMissCookingbyć gotowym na przygotowanie domowego chińskiego fast-foodu. Noodle, czyli makaron - ostatnio w wielu dyskontach od czasu do czasu pojawiają się makarony soba, chow-mein itp... Kupcie 2-3 paczki swoich ulubionych i niech czekają aż najdzie Was głód. Tego typu makarony gotuje się zazwyczaj 3 do 5 minut we wrzątku i można dorzucać je na patelnię lub do woka
W kuchni wieczoremforemce. Na podstawie przepisu z książki Maxine Clark "Kuchnia Włoska" składniki 750 g włoskiej mąki 00 lub pszennej uniwersalnej 1/2 łyżeczki soli morskiej 25 g świeżych drożdży lub 2 paczki drożdży instant (po 7 g) 150 ml oliwy z oliwek - 3 łyżki + 2 do polania 450 ml ciepłej wody gruboziarnista sól morska igiełki z gałązki rozmarynu przygotowanie Do miski
Stare GaryRafaello, nie Ferrro Rocher, ale pyszne bakaliowe trufelki . Niewielkie kulki z mnóstwem bakalii to szybki i smaczny deser na podwieczorek. Są świetne, polecam. Składniki: (ok. 25 sztuk) 3 paczki herbatników pół szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka miodu pół szklanki gęstej śmietany 2 łyżki powideł śliwkowych po 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, rodzynek, smażonej skórki pomarańczowej
Salonik smaków