szybka w przygotowaniu. Doskonała na deser, szczególnie w upalne dni gdy nie mamy ochoty długo stać przy kuchni Ja użyłam budyniu z paczki, oczywiście jeśli chcecie możecie zrobić swój domowy, bo taki zapewne najlepiej smakuje. Ja niestety nie miałam na to czasu i musiałam posiłkować się gotowym Z podanego przepisu wyszła
Marta Gotujemogę się bez przeszkód dobrać ;) Oczywiście Maluch może zjeść takie spaghetti, jak najbardziej, ale bez orzechów polecam - chyba, że maluch już spory ;) Mi orzeszki zastąpiły sól całkowicie. Potrzebujemy: 1 paczka pełnoziarnistego spaghetti, u mnie Primo Gusto 1,5 małej cukinii bez skóry 1 cebula 1 ząbek czosnku 6 suszonych pomidorów w oleju, u mnie Primo Gusto 1 łyżka oleju kokosowego
MamaOskarkazimno. Czasami ich smak przypomina mi lody. Robiłam już różne torciki a ten powstał z mieszanki różnych składników i przepisów Podaję przepis na pyszny torcik z kiwi Składniki: - 1 paczka biszkoptów - ½ kostki masła - 2 serki homo - ½ szklanki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 śmietana 30% (350g) - 1 śmietanka 18% (250ml) - 1 bita śmietana w proszku - 1 śmietan-fix - 1 galaretka
Kuchenne Wariacjektóre są moim ulubionym daniem. Trochę są czasochłonne ale za to smakują wyśmienicie. Składniki: - 1 biała kapusta (ok. 2kg) - 40 dkg pieczarek - 2 cebule czerwone - 2 łyżki masła - 2 paczki makaronu łazanki - sól i pieprz do smaku W pierwszej kolejności kroję kapustę na mniejsze kawałki, wkładam do garnka, zalewam wodą i lekko solę. Kapustę gotuję do miękkości a następnie
Kuchenne Wariacjezimno tym razem z mleka skondensowanego. Torcik był robiony na wspólną kolację ze znajomymi, gdzie każdy coś przygotowywał dobrego do jedzenia. Tematem kolacji była kuchnia hiszpańska. Składniki: - 1 paczka biszkoptów miękkich - 100 g masła - 1 puszka mleka skondensowanego - 350 g serka białego naturalnego - 200 g śmietany kremowej 30% - 300 ml wody - dżem malinowy - 2 łyżeczki cukru - żelatyna Najpierw przygotowujemy
Kuchenne Wariacjecukier puder (wcześniej przesiany) aż do momentu kiedy masa była taka szklista – no istne lodowisko Następnie dorzuciłem kakao (również przesiane) i na końcu mielone migdały (okazało się że paczka którą mam ma 100g a mnie potrzeba 125g więc starłem brakująca część na tarce gdyż często kupujemy takie całe do chrupania ). Masę, która wyszła ze wspomnianej mieszanki przełożyłem
Kuchenne Wariacjeprosty (bo smaczny to wiedziałem że jest ) więc każdy go może zrobić. Jedyny mankament to to że musi stężeć więc jeśli chcemy coś podać w pięć minut to sugeruję paczkę paluszków
Kuchenne Wariacjebardziej że dawno nie było u mnie nic pieczarkowego. Akurat weekend był luźniejszy więc było więcej czasu na przygotowanie czegoś pysznego Składniki: - 2 piersi z kurczaka - oliwa - pół paczki mrożonych brokułów - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka - 1/2 kg ziemniaków - masło - tymianek - mąka Sos: - 300 gr pieczarek - 2 łyżki oliwy - kostka rosołowa - 1/2 szklanki gorącej wody - 2 łyżki oliwy
Kuchenne Wariacjekilogramy – choć patrząc na wszystkich piekarzy to chyba ta praca jest lepsza niż fitness bo żadnego z nadwagą ale co się dziwić jak pracowali jakby byli na nowej paczce baterii duracel Na koniec naszej nocnej przygody każdy zapakował reklamówkę wypieków i udał się na zasłużony odpoczynek pozostawiając zgraną piekarską ekipę w jej obwarzankowym amoku To był naprawdę miły wieczór
Kuchenne Wariacjemusli itd. Do tego suszone lub świeże owoce i szybka przekąska gotowa. Crispy Natural Chrupiące plasterki truskawki 10 g, 2,79 zł/szt Skład: 100% truskawka 349 kcal/100 g (paczka zawiera 35 kcal) 9. Pełnoziarnista bułka (ewentualnie grahamka) + serek wiejski, czyli białko i węglowodany. Klasyk. Piątnica Serek wiejski naturalny 200 g, ok. 1,9 zł/szt Składniki
Powiedz dietom nieKiedy otrzymałam ze sklepu Lidl całą paczkę pysznych produktów z tygodnia włoskiego, wiedziałam że na pewno sałatkę włoską z nich przygotuję. Uwielbiam! Sałatkę podałam na talerzu PARYS- PORCELANA BOGUCICE Składniki: Miks sałat z rukolą opakowanie mini mozzarelli kilka suszonych pomidorów kilka pomidorków koktajlowych kilka zielonych oliwek mała czerwona cebula garść uprażonych pestek słonecznika 3 łyżki sezamu dressing: niecałe pół
Z Majeczką w kuchniblogu ostatnio, ale obiecuję - na tym koniec. Wszystkie pierniczki zostały w końcu zużyte. No i dobrze, bo trochę się nam już przejadły. Teraz trzeba pomału zacząć myśleć o pączkach i faworkach, bo karnawał w tym roku krótki, oj krótki. A przekładaniec, co tu dużo mówić , po prostu pyszny.”. Czytaj więcej
Wiem co jemsłodka ozdoba karnawału jest znacznie łatwiejsza i szybsza do przygotowania niż pączki. Kuchnia polska zna wiele przepisów na faworki różniących się składem i sposobem zagniatania ciasta. Najważniejsze są jednak pulchność i miękkość ciasta. Dobre ciasto powinno dać się z łatwością rozciągnąć w palcach. Ważne aby jajka, śmietana i mocny alkohol były dobrej jakości. Nie dodaję do ciasta cukru. Po pierwsze
Wiem co jemspinacza biurowego. Nie są wtedy tak bardzo okaleczone. Wybieram zawsze te najładniejsze i bardzo dojrzałe. Będą zimą doskonałym dodatkiem do herbatki, budyniu czekoladowego i owsianki. Będę także nadziewać nimi pączki w karnawale.” Czytaj więcej
Wiem co jemzwiększenie ich konsumpcji. Na potrzeby tegoż konkursu musiałam nabyć kilka z tych produktów, między innymi andruty kaliskie. Kupowałam je przez Internet bezpośrednio od producenta, a On wysyła je w paczkach po 100szt. Bo tak jest ekonomicznie i pewnie, że wafle się nie pokruszą w transporcie. Później się okazało, że można je nabyć również w sieci sklepów Alma i nie tylko
Wiem co jem