środku jest bardzo puszyste. Jest też lekko suche, więc najlepiej smakuje z jogurtem/miodem/dżemem lub popite herbatą. A jeśli już o herbacie mowa...Ostatnio od firmy Teekanne dostałam paczkę z nowymi Fit herbatami do przetestowania. Są to herbaty wspomagające odchudzanie. Ich największym atutem jest według mnie całkowicie naturalny skład! Nadają się świetnie nie tylko dla "dietujących" ale i dla osób
chili & sugarpowszechnie nazywane są właśnie krabowymi. Pomyślałem zatem, że pora je wykorzystać. Wybór padł na sałatkę. Jeśli mnie pamięć na myli to inspirację czerpałem z jednego z wpisów na cincin . paczka (250 g) paluszków krabowych ogórek szklarniowy pęczek koperku makaron ryżowy 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny Paluszki kroimy na kawałki - jeden paluszek na cztery części. Skraplamy sokiem
Marder&Marder Manufacturekoszty przesyłki. A wcale nie muszą. Miło z ich strony. Ale dobra, skończmy z tym pochwałami samej firmy, nie to właściwie miałem pisać. Pisałem więc, że gifta dostałem. Rozpakowuję paczkę, a tam taka genialna owalna forma do pieczenia chleba firmy Kaiser. Taka właśnie żeby bochenki jak ze sklepu były! Nawet nie wiedziałem, że są takie formy
Marder&Marder Manufacturesobie kupił. A tak już nie muszę :) Czyżby czytali w moich myślach? Hmmm, mam nadzieję, że tak, bo mam jeszcze jedno marzenie do zrealizowania, może jak przyślą mi kolejną paczkę to znowu trafią :) Ale wróćmy do garnka... Otóż jest to bardzo ciekawe naczynie. Gliniane. Prawdę mówiąc nigdy nie jadłem potraw z niego, ale sporo czytałem. Podobno smakują zupełnie inaczej. Teraz
Marder&Marder Manufacturewłaśnie przytrafiło mi się teraz, za sprawą sklepu Fabryka Form . Otóż jestem taki miły i w ogóle najfajniejszy, że ziom Michał W. z Fabryki Form postanowił obdarować mnie paczką z prezentami. Co prawda to nie grudzień i nie Wigilia, ale miło z jego strony, takie podarki przyjmuję zawsze w każdej ilości. Postanowiłem zatem podzielić się z Wami wrażeniami z moich
Marder&Marder Manufacturekosteczkę marchewki. Gotujemy czas jakiś aż smak będzie przyjemny :) Następnie zdejmujemy z ognia, wyławiamy ziele, liść laurowy i piersi z kurczaka (pierś kładziemy na bok, resztę wyrzucamy) i wsypujemy paczkę żelatyny. Taką na 2,5 litra wody (z pół litra z naszych 3 litrów się zredukuje podczas gotowania). Mieszamy aż żelatyna się rozpuści, czyli postępujemy tak jak jest napisane
Marder&Marder ManufactureBona Apetita! Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Marzena z Zacisze Kuchenne Paulina z Buszująca w Kuchni Edyta z Przy kuchennym stole Karina z Jak pączek w maśle Wiesława z Zapach chleba Bernardeta z Mój kulinarny pamiętnik Monika z Niezapomniane smaki Monika z Pin Up Cooking Looking --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój
Marder&Marder Manufacturemąki pszennej 225 ml wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Na wstępie powiem, że przepis podpatrzyłem u Kariny z bloga Jak pączek w maśle . To najprostsze z możliwych bułki pszenne. Proste i zwykłe, bo takie właśnie najlepiej pasują do grillowanej kiełbasy. Nie będziemy się bawili we wstępne rozczynianie drożdży. Sprawdziłem - nie trzeba
Marder&Marder ManufactureSmacznego! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Dorota z Moje Małe Czarowanie Marzena z Zacisze Kuchenne Małgosia ze Smaki Alzacji Bożena z Moje Kucharzenie Karina z Jak pączek w maśle Wiosenka z Eksplozja Smaku Alina z Ala piecze i gotuje Dobrawka z Bona Apetita! Monika z Niezapomniane smaki Marzena z Kulinarne szaleństwa Maniusi Bernadeta z Mój kulinarny pamiętnik
Marder&Marder Manufacturezobaczenia przy kolejny Wypiekaniu na śniadanie. Albo wcześniej :) Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Ola z Przepisy Aleksandry Agnieszka z Kuchnia Maryny Karina z Jak pączek w maśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z Moje domowe kucharzenie Joanna z Różowa Kuchnia Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Dorota z Moje Małe Czarowanie Łucja z Fabryka
Marder&Marder Manufacturerewelacja. Ciasto właściwie dość proste w zrobieniu, świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Na biszkopt: pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 200 g cukru 4 jajka 1 paczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Żółtka ucieramy dokładnie z cukrem (zwykłym i waniliowym). Ucierając powoli dodajemy obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę
Marder&Marder ManufactureMadzia przez 6 lat jak jesteśmy razem widziała mnie naprawdę pijanego tylko jeden raz ;) Oryginalny przepis z Moje Wypieki mówi, że: 750 g serka mascarpone 4 duże jajka 2 paczki podłużnych biszkoptów 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 1 szklana świeżo zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Amaretto kakao do oprószenia Wszystkie składniki mają być schłodzone. Żółtka z cukrem ucieramy
Marder&Marder Manufacturemożemy raz dwa wrócić do łóżka i dalej się wygrzewać :) Potrzebujemy: 6 plastrów bekonu lub szynki dojrzewającej oliwę z oliwek olej z awokado 5 kromek bagietki (około pół długiej) paczka mieszanki sałat 4 suszone pomidory z zalewy sok z połowy cytryny sól, pieprz garść startego sera Grana Padano Bekon lub szynkę podsmażamy na chrupko na łyżce oliwy. Na wytopionym tłuszczu
Marder&Marder Manufacturemęczy postanowiłam przyrządzić sałatkę ze szpinakiem i awokado. Jak się szybko okazało jest nie dość, że baaardzo syta to podobno najlepsza the best ever i forever :) Koniecznie musicie spróbować! paczka świeżego i umytego szpinaku ok. 8 plastrów szynki dojrzewającej lub bekonu awokado garść uprażonego sezamu garść uprażonych płatków migdałów garść suszonej żurawiny olej z orzechów pistacjowych sok z cytryny
Marder&Marder Manufacturebudyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej ½ szklanki cukru 25 dag margaryny PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto: Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym
Wanilia i Kardamon