przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:281/448)

Szybki sernik z jagodami 143

wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego  2 łyżki oleju rzepakowego paczka biszkoptów Przygotowanie : Do serka dodać jogurt i cukier, wbić jajka,  dokładnie utrzeć mikserem Wsypać budyń ( tj.połowa małej torebki na 500 ml mleka ), wlać olej i jeszcze raz dokładnie utrzeć

Proste Potrawy
Ciasto z pianką bananową i wiśniami. 309

Wiśnie przełamują słodycz ciasta, które smakuje i pachnie słodkim, dojrzałym bananem. Składniki ciasta: 1,5 szklanki mąki 80 g cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego 8 g (0,5 małej paczki) proszku do pieczenia 80 g margaryny do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki śmietany Składniki pianki bananowej: 3 białka szczypta soli 0,5 szklanki cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego 1 dojrzały

Smak mojego domu
Ketchup Międzychód - polecam 235

dżemy, ja osobiście jako, że korzystam z przetworów od mamusi nie próbowałam jeszcze niczego więcej z ich oferty, ale chętnie sięgnę po dania gotowe. Do testowania otrzymałam dość ciężką paczkę, jak zwykle zapakowaną w piękne pudełko, a w niej słoiczki ketchupu w wersji łagodnej i pikantnej. Większość słoiczków już trafiła do moich znajomych. Ketchup w sprzedaży dostępny jest w słoiczkach

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z malinami i białą czekoladą 709

leśne ) 250-300 g malin Wykonanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze. Jeśli nie mamy malaksera, ciastka pokruszy można przy pomocy wałka. Należy wówczas połamać ciastka w rękach ( najlepiej jeszcze w paczce ), wysypać na stolnicę i wałkować. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczone, lekko ostygnięte masło - połączyć składniki. Tak powstałą masę, przełożyć do wyłożonej folią spożywczą tortownicy. Mocno ugnieść, żeby powstał zwarty spód

kolorowotorcikowo
Omlet ze szpinakiem i serem feta 182

można przygotować na wiele różnych sposobów. Zasadniczo cokolwiek mamy w lodówce plus jajka się nadaje. Tym razem zaproponuję Wam następujące połączenie składników. Składniki: 0,5 opakowania mrożonego szpinaku (lub paczka świeżego szpinaku) 4-5 jajek 2 ząbki czosnku 0,5 opakowania sera typu feta 50 ml mleka 2 łyżki sera twardego typu parmezan łyżka masła łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie

Pyza i Surówka
Premium Rosa i Nasze Domowe na degustacji! 179

słońcem! (Jedynie moja mama robi lepsze! ;)Wyroby sygnowane marką # PREMIUM ROSA oraz #NaszeDomowe są w 100% naturalne i na prawdę jak za dawnych czasów! W paczce znalazłam: 100% sok bezpośrednio wyciskany z owoców czarnego bzu - Owoce czarnego bzu są najbogatszym źródłem silnych przeciw­utleniaczy – antocyjanów!   100% sok bezpośrednio wyciskany z owoców aronii - Obniża ciśnienie krwi, przeciwdziała

Spektrum Smaku
Patelnia ceramiczna Moneta Zenit ze sklepu Rossi. Jak usmażyć smacznie i zdrowo. Patelnia do wyzwań większych niż sobotnia jajec 118

Rossi jest jednym z niewielu dystrybutorów tych naczyń w Polsce. Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu otrzymanej paczki? Patelnia jest po prostu piękna. Dziwne to określenie dla niby zwykłego przedmiotu użytkowego. Jednak design marki Moneta zasługuje na takie właśnie miano. Patelnia prezentuje się fantastycznie. Ma proste, eleganckie, a przy tym wyglądające na solidne wykończenie. Będzie pasować do każdej kuchni. Wg zapewnień Rossi

Kuchnia po mojemu
Schab zapiekany w sosie śmietanowo - musztardowym 220

Taki oto schab przyrządziłam dzisiaj na obiad. W ramach współpracy z De Care otrzymałam w paczce m.in. musztardę miodową Dijon. I to właśnie ona stanowiła bazę mojego dania. Mięso wieczorem zamarynowałam w musztardzie a na drugi dzień upiekłam wraz z pozostałymi składnikami. I bardzo polecam tak przygotowany schab, bo nam bardzo smakował. Mięso nie było za suche a śmietana wraz

My simple kitchen
Zapiekanka z mięsem z indyka! 218

zaostrzenia smaku dodajcie szynki wędzonej surowej, sporą ilość świeżych ziół, a zamiast masy ze śmietany... zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - makaron lasagne - puszka pomidorów -1/2 koncentratu pomidorowego - paczka pomidorków koktajlowych - 300 g mięsa z udźca indyka - gruby plaster szynki wędzonej surowej - zioła świeże: bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso

SMYKWKUCHNI
Ciasto porzeczkowe toffi 179

mikser, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać łopatką i przelać na blachę o wymiarach około 25x25 cm. Piec 20 minut w 170 stopniach.   Dwie paczki budyniu ugotować w 2 szklankach mleka, czyli w połowie (będzie bardzo gęsty). Jeszcze gorący budyń zmiksować z dżemem. Ciepłą masę wylać na zwilżony wodą biszkopt i wyrównać. Na masę porzeczkową

Jadło i czytadło
Leśny Mech 158

Składniki:  Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 1/3 szklanki cukru - 1 1/3 szklanki oleju - 3 jajka - 1 paczka mrożonego szpinaku(450 g) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia Śmietana - 500 ml śmietany 30% - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru pudru - 1 owoc granatu (ja użyłam rodzynek ponieważ nie przepadamy za tym      owocem) Wykonanie:     Szpinak rozmrażamy

magiczna kuchnia Kasi
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 576

Składniki: 500 g serka himogenizowanego 3 galaretki truskawkowe paczka biszkoptów 300 g truskawek Wykonanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5L wody, odkladamy do wystudzenia. Na dno foremki układamy biszkopty. Serki przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko

magiczna kuchnia Kasi
Pasta z bobu! 140

świeżego gotowanego bobu, masła z orzechów nerkowca (prezent od Primavika), i sporej ilości włoskiej oliwy z oliwek, ale naturalnie nie tylko ;-))) Zapraszam do lektury! SKŁADNIKI: - bób świeży 1/2 paczki (ugotowany w osolonej wodzie) - masło z nerkowców Primavika (około 3 łyżki) - 10 łyżek oliwy z oliwek - kurkuma - świeża mięta dość sporo - oregano świeże - chili czerwone - sól morska - 4 łyżki wody Wyżej

SMYKWKUCHNI
sernik na zimno z truskawkami z nutą gorzkiej wódki żołądkowej... 137

Składniki: herbatniki 2 paczki duże, gorzka żołądkowa z figą 100 ml, twaróg 1 kg/wiaderko, cukier puder 1/2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, woda 150 ml, śmietana 30 % 200 ml, truskawki 1 kg, galaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Delikatna zupa krem z kalafiora 173

niedużej ilości oleju). Podajemy od razu. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kalafiora. Jeśli nie mam w lodówce świeżego, to możecie być pewni, że znajdziecie co najmniej jedną paczkę mrożonego w mojej zamrażalce. Ostatnio doszło do tego, że kalafior był jednym z nielicznych składników w mojej lodówce. Obiad i tak musiał się pojawić, wiec zdecydowałam się przygotować prostą zupę

Okolice Palnika

Proponowane wyszukiwania