Kolejna propozycja na prostą przystawkę z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Też jest ser i owoc, smakują jednak zupełnie inaczej niż te poprzednie. paczka ciasta francuskiego ser gorgonzola lub inny pleśniowy gruszka orzechy włoskie sok z cytryny olej Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ja zamoczyłam ją w soku z cytryny, żeby nie ściemniała. Ser pokroić
Polska Zupafirmy Gellwe otrzymałam kolejną paczkę produktów do testowania. Były w niej również tak zwane gotowce, m.in. serniczki na zimno. Nie jestem zwolenniczką takich rzeczy, jednak nadarzyła się okazja kiedy to pilnie potrzebowałam czegoś słodkiego dla gości. Wtedy właśnie postanowiłam wypróbować ten produkt. Dla własnych potrzeb troszkę jednak to zmodyfikowałam dodając kakao i świeże owoce. Ogólnie w smaku całkiem dobre
Z miłości do słodkościtakich o których często się nie mówi, a są niezwykle godne polecenia, ponieważ m.in. odznaczają się wysoką wartością odżywczą. Był również organizowany konkurs, w którym do wygrania była wielka paczka produktów ekologicznych, swoją drogą mam nadzieję, że takich akcji będzie więcej :) A i jeszcze jedno - ja także tam jestem i często dodaję przepisy, które nie pojawiają się na moim blogu
Zdrowie na języku :Pcukru 2 jajka 250ml letniego mleka 20g drożdży 40 g roztopionego masła Masa serowa : 250g twarogu (użyłam półtłustego) 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (wzięłam całą paczkę = 16 g) 1 żółtko (białka użyjemy do posmarowania drożdżówek) ulubione owoce cukier puder i sok z cytryny - jeśli chcemy z lukrem :) Wykonanie : Do miski (ja używam
cucinarekremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka płatków migdałów Wykonanie : Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, posypać płatkami migdałów. Przechowywać w lodówce. Placki przełożyłam
cucinarełtka 1 łyżka smalcu 125 g margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę
cucinarepewno dobry pomysł. Składniki na 3 porcje : filet z kurczaka około 350 g 3 różowe grejpfruty mix sałat w torebce (użyłam około pół paczki) 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli ocet winny z czerwonego wina sól, pieprz Wykonanie : Grejpfruty umyć, odciąć kawałek tak aby wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę (odcinając w miarę
cucinaremasie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę
cucinareJuż od jakiegoś czasu czaiłam się na smoothie z jarmużu aż w końcu zakupiłam paczkę jarmużu w Biedronce i zrobiłam pyszne smoothie według przepisu ze strony Kwestia Smaku . Polecam jest naprawdę pyszne i bardzo zdrowe!!! Składniki (1 porcja) : • 30 g jarmużu (ok. szklanki) • ok. 1 cm kawałek korzenia imbiru • 1 szklanka soku pomarańczowego
cucinarepięknej nazwie Delikatesy, takie dwa na dwa i piwem na pólkach,a nóż widelec kasze znajdę i wiecie co? jak się okazało pęczak jest po prostu delikatesem! Była ostatnia paczka na półce! i tym samym na obiad było kaszotto a raczej pęczotto. Konkretne w smaku, pikantne i bardzo sycące. Przepis pochodzi z książki "Kipi Kasza". Zróbcie to danie
Dzieje kuchennej Wiewiórymleka 1 łyżka mąki 1 cukier waniliowy 3 łyżki masła Beza : 6 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 duża paczka płatków migdałowych 2 małe słoiczki powideł śliwkowych po 280 g. Wykonanie : Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść ciasto , podzielić na pół , zawinąć w folię i odłożyć
Sama słodycz i szczypta chilikubek bulguru (przed ugotowaniem) – 1/2 zielonego ogórka (użyłam wężowego) – garść pomidorków koktajlowych (ok 10-12 sztuk) – mały słoiczek zielonych oliwek – suszony tymianek (domowy, nie z paczki) – 2 małe ząbki czosnku – 1 czerwoną paprykę – 1/2 cebuli – 2 garście nasion słonecznika – 1 garść nasion lnu – sok z 1/2 limonki – odrobina oliwy
Szybko Tanio Smaczniestrony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie