lądują nasze truskawki, wraz z nimi laska trawy cytrynowej, przyznam wprost trawa cytrynowa nie należy do tanich i popularnych dodatków kulinarnych, w związku z tym, że ja zakupiłem całą paczkę do przygotowań na casting używam jej dzisiaj, ale do musu wystarczy sama limonka. Jednakże jeżeli zdecydujecie się ją dodać musicie wiedzieć jak to zrobić, nienaruszona trawa cytrynowa nie ma zbyt
Kuba Gotujeparę kropel soku z cytryny, a wszystko to na pierwszym biegu miksera, powoli i cierpliwie. Tak przygotowaną pianę wykładamy na nasze ciasto, oprószamy cynamonem, tartym samemu lub tym z paczki. Wstawiamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę na 100 stopni i dajemy naszej tarcie około godziny. Po tym czasie nasza tarta będzie gotowa do jedzenia. Polecam na ciepło z lodami. Smacznego
Kuba Gotujegłównym! Karkówka z grilla elektrycznego Soczysta karkówka Składniki : Marynata: sól 2 szt. liścia laurowego 3 szt. ziela angielskiego 4 szt. ziarna pieprzu 1 łyżeczka octu winnego olej paczka przyprawy do karkówki na grilla Przygotowanie: Do pojemnika (miseczki) wkładamy karkówkę, zalewamy ją wodą, dodajemy łyżkę soli
Sprawdzone przepisy kulinarnejednak na blog, bo w najbliższym czasie pojawią się kolejne wypieki z wykorzystaniem dyniowego purée. Brownie dyniowe Chlebek dyniowy Ciasteczka dyniowe z cynamonem Ciasto z dynią Korzenne ciasto dyniowe Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym Sernik dyniowy z orzechami Ślimaczki dyniowe z cynamonem
Smakołyki BerenikiZapraszam :) Składniki : Paczka makaronu rurki ( ja użyłam z Makaronów Polskich ) 0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula duża 2 sosy serowe z pomysłu na . Winiary. około 7 dużych pieczarek 1 szklanka dowolnego sosu pomidorowego np: Pudliszki. pieprz, sól do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka płaska ostrej papryki 250 ml śmietanki 12 % 2 szklanki startego żółtego sera
Sama słodycz i szczypta chilijuż od dobrych kilku lat i od niej też mam na nią przepis. Składniki: 3 kg śliwek węgierek (waga po wypestkowaniu) 1 kg cukru domowy cukier waniliowy lub 2 paczki kupnego 10 dag ciemnego kakao Sposób wykonania: 1. Umyte i wypestkowane śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub blenderujemy. Przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i gotujemy
Kuchnia domowa Anilekka sałatka, w sam raz do obiadu, do pracy czy szkoły. Dressing z musztardy, nadaje ostrzejszego smaku. Wygląda pysznie, szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 paczka mieszanki sałat(rukola, szpinak,sałata...) 1 pomidor 1/2 ogórka szklarniowego 1/2 czerwonej papryki czerwona cebula kostka sera pleśniowego blue Dressing : 2 łyżki natki pietruszki 1/2 szklanki oleju rzepakowego SemCo 2 łyżeczki
Garnkowe fanaberietruskawki) 1 jajko 25 g miodu wielokwiatowego 3 suszone morele 14 sztuk suszonej żurawiny * * ilość zależna od ilości ciasteczek Przygotowanie: Do misy blendera wsypujemy 150 g łuskanego słonecznika (1 paczka). Następnie dodajemy 3 suszone morele i 3 łyżki Smoothy Owocudo od Marwit. Całość miksujemy. Powinna powstać gęsta, lepiąca się masa słonecznikowa. Następnie wbijamy całe jajko, znów miksujemy (krótką chwilę
Słodkie okruszkimaku sparzonego i zmielonego 3 jajka 25 dag cukru pudru bakalie zapach migdałowy Masa jabłkowa 1 kg jabłek 15 dag cukru pół paczki cynamonu Wierzch ciasta: 1/2 szklanki maku sypkiego ok szklanki wiórek kokosowych WYKONANIE Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce a następnie podgrzać
W kuchennym oknie EwySMACZNEGO Po studecku. Tort a w tle chłodzą się ogóreczki by zagryźć(tort) Tego nie podpisuje :P Tort robiony z myślą o wakacyjnych solenizantach z mojej paczki więc z czystym sumieniem dodaje
Fiolka w kuchnikarmi i pociesza " zjedz coś zamiast gadać,że nie zdasz..." donosząc do pokoju niezliczone ilości żelek,galaretek czy czekolad. W przypadku nieprzyjechania do domu Mama olewa system i szykuje paczkę... Ostatnio bierze pod swoją obronę P. twierdząc,że nie można serwować kapuchy bez schabowego i ziemniaka (mięsnego bądź wegańskiego). Swoją drogą nie zdziwię się jeżeli mnie niedługo wydziedziczy,a jego
Fiolka w kuchni/Martwiłem się! Aaa zajęcia miałaś/miałeś? Pracowałaś/łeś?. No tak..." . Dlatego dostajemy od nich życzenia. Czasami przelew na konto,książkę,dobra czekoladę,ciasto czy ulubiony obiad bądź paczkę z rogalikami/słoikami/pierogami słaną na drugi koniec polski przesyłką konduktorską. To nie to co kiedyś gdy w ten dzień - obowiązywała dieta lodowa, a prezenty wnoszone były nad ranem
Fiolka w kuchniróżnego rodzaju suszem. Kupuję różnokolorowe soczewice, małe i duże fasole …Będąc w sklepie zawsze mam dylemat jaki rodzaj wybrać, więc do koszyka zawsze wędruje więcej niż jedna paczka. Czy jestem chomikiem? Raczej nie, bo często używam rośliny strączkowe w mojej kuchni. Kuchnia perska mojego męża obfituje w dania z soczewicą, ale sama staram się wymyśleć co i rusz jakiś
codojedzeniakostka margaryny 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa na 1 placek: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1 słoik dżemu np. śliwkowego 1 paczka wiórków kokosowych ( u mnie 90 g.) Masa na 2 placek: 1/4 kostki margaryny 2 duże łyżki miodu (np. gryczanego) 1/5 szklanki cukru 3/4 szklanki sezamu Masa chałwowo - karmelowa: 3/4 kostki margaryny
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieśniadanie Witam serdecznie wszystkie piekące zemną osóbki . Drożdżówka ze śliwkami i twarogiem składniki na ciasto : 375 g mąki ( pszenna tym 500) 8 g drożdży instant - 1 paczka 1 jajko i 1 żółtko 50 g cukru 100 g masła ( dałam margarynę ) 150 ml ciepłego mleka 1 szczypta soli Drożdżówka ze śliwkami i twarogiem nadzienie: 1/2 kg śliwek
Różowa kuchnia