family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} składniki na 3-4 porcje 2 pomarańcze 1 paczka okrągłych biszkoptów 330 ml śmietany kremówki 30 % połowa tabliczki gorzkiej czekolady połowa tabliczki białej czekolady /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
noteskulinarnyfigaWitamy! Jakiś czas temu doszła do nas paczka z mega wypasioną patelnią firmy WOLL ze sklepu e-gustus.pl ! Jak widzicie, można ją używać na różne sposoby. Mimi skomponowała swój własny, modowy zestaw. Co powiecie na kapelusz z wytrzymałą torebką na ramię? ;) A teraz bardziej serio. Chociaż z nami to zawsze są trzy światy. ;) Od razu uprzedzamy! Jest
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoKampanii Nestlé CHEERIOS OATS z portalu Streetcom "zobacz TUTAJ" , warto się zarejestrować się, wypełniać ankiety i zostać wybranym na Ambasadora dla produktu, marki która bierze udział w kampanii - otrzymałam paczkę Ambasadora z zawartością reklamówek, torebek do porcjowania płatków na próbki smakowe, 3 opakowania płatków tradycyjnych, 3 opakowania płatków z cynamonem, każda po 400 gram, pełna oferta Nestle Cheerios Oats jest
W Mojej Kuchni Lubiętylko dostałam paczkę z produktami w ramach współpracy, moją uwagę od razu przykuły dwa słoiczki z produktami do herbaty. Nie zwlekając długo postanowiłam spróbować zawartości jednego z nich. Padło na pigwę w syropie. I powiem Wam, że to miłość od spróbowania pierwszej łyżeczki :) Pigwa posmakowała mi na tyle, że nawet podjadam ją prosto ze słoiczka;) A taką herbatką umilamy sobie
My simple kitchenrównież znacznie zdrowsza od tradycyjnej wersji, na pszennym makaronie, ze śmietaną i bardzo dużą ilością sera. To co skusicie się ? Składniki : 1 opakowanie mrożonego szpianku 3/4 paczki makaronu razowego lub innego ulubionego jogurt grecki (ewentualnie śmietana wegańska lub zwykła) masło klarowane kilka łyżeczek lub olej roślinny 1 kulka mozzarelli 1 większy pomidor bazylia do dekoracji Przygotowanie
zdrowa vege kuchniaJakiś czas temu producent przypraw Kotanyi uszczęśliwił mnie pokaźną paczką różnego rodzaju przypraw. Wśród mniej lub bardziej popularnych znalazłam cudo o nazwie czosnek niedźwiedzi, którego wcześniej w mojej kuchni nie stosowałam. Postanowiłam zgłębić temat i z Wiki, dowiedziałam się, że: Czosnek niedźwiedzi ma podobne własności lecznicze, jak czosnek pospolity i inne gatunki czosnków. Ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi
karmelowySkładniki na średnią keksówkę : 1 kostka margaryny ( 250 g ) 1 mleko w proszku 500 g 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanka wody 1/2 szklanka kakao gorzkiego w proszku 2 paczki herbatników petit ( te średnie paczuszki w przejrzystym celofanie ) Margarynę rozpuszczamy w garnku , nie dopuszczając do wrzenia , dodajemy do niej cukier puder i kakao . Zdejmujemy z gazu .Mieszamy do rozpuszczenia składników
Ogrodnik w podróżyszklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 225 g masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli paczka migdałów Przygotowanie : Zmiksować razem cukier, masło i jajko, dodać pozostałe składniki i jeszcze chwilę miksować, następnie wyrobić ciasto ręcznie formując kulę, podzielić ją na dwie i wstawić na ok 30 minut
zdrowa vege kuchniaDuża butelka Pysia zielonego (kiwi+jabłko+banan) * 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże) Masa Shrek'a II: * 400 mln śmietanki deserowej 30% * 1 galaretka agrestowa lub kiwi Oraz * 2 paczki delicji * 2 galaretki agrestowe lub kiwi Do dzieła!!! Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem (ja dałam cytrynowy) i olejem. Następnie małymi
sierotka maRysia w kuchniWitam serdecznie! Ostatnio zdarzyło mi się, że tak powiem, ukraść :-), kwiatka. Ale nie z kwiaciarni, broń Boże, tylko z jakiegoś ogródka pod blokiem. Piwonię. Najpierw była małym, czerwonym pączkiem. Teraz jest olbrzymim przekwitającym a dalej cudownie pachnącym kwiatem. Mogłam ją sfotografować jak była maleńka... nie pomyślałam:-( Jej zapach roznosi się delikatnie po całym pokoju... A teraz czas na przepis. Praca
sierotka maRysia w kuchniminut (z zapiekaniem) łatwa dla 3-4 osób (musiałam zrobić podwójną porcję ale przepis podaje dla pojedynczej) Składniki: * 2 małe cukinie * 1 słoiczek koncentratu pomidorowego * 2 cebule * 1 paczka makaronu penne * zioła ( tymianek, oregano, bazylia) - ja dałam prowansalskie * 2 łyżki oliwy * 1 kulka mozzarelli * sól. pieprz, cukier Cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę
sierotka maRysia w kuchniprostu dodałam brandy) - według mnie stanowczo za mało, robiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania - użyłam gotowej polewy i nie był to dobry pomysł gdyż ciasto ciężko się kroi - lepiej zrobić samemu z kakaa, wody, masła i cukru. Do dzieła
sierotka maRysia w kuchnisłoiczków po 250 ml Składniki: * 2 kg pomidorów - sparzyć i obrać * 4 czerwone papryki - usunąć nasiona * 3 duże cebule * 4 jabłka - obrać i usunąć gniazda nasienne * 1 paczka rodzynek 15 dag (można troszkę więcej) * 2 papryczki ostre lub łyżka ostrej papryki Marynata * 3/4 szklanki cukru (można więcej jeśli pomidory są kwaśne) * 3/4 szklanki octu * 2 łyżki soli Do dzieła!!! Wszystkie
sierotka maRysia w kuchnitego są niesamowicie wdzięcznym obiektem fotografowania Kuleczki bakaliowe Łatwe ok 25 minut ok 25-30 kulek wielkości mandarynki Składniki Podaję przepis za Ciocią Tereską: * herbatniki - 3-4 duże paczki (petit beurre lub inne, kakaowe, można kupić po 2 różnego rodzaju, nie polecam kokosowych)- mi wyszło ok * kakao 5-6 łyżek, można tez dodać 2-3 łyżki czekolady w proszku, * masło
sierotka maRysia w kuchniwyszło pysznie. Jest z tym troszkę pracy i oczekiwania jednak watro gdyż powstaje naprawdę pyszny, orzeźwiający deser który nie wymaga dużego nakładu finansowego ANDRUT Z GALARETKĄ I JABŁKAMI Składniki paczka andrutów 2 galaretki czerwone (u mnie poziomkowe) galaretka zielona (miętowo - jabłkowa) kostka margaryny mały kubeczek śmietany 30% cukier do smaku - u mnie 1szklana 3 jabłka szczypta cynamonu Do dzieła
sierotka maRysia w kuchni