przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:252/448)

Galaretka dla dzieci na bazie herbaty TEEKANNE 160

Firma TEEKANNE sprawiła nam ostatnio bardzo fajną paczkę z najnowszymi smakami herbat. Moją uwagę od razu zwróciła herbata dla dzieci o wdzięcznej nazwie „Cherry Berry”. Moje maluchy od razu pokochały jej smak. Zresztą nie tylko napary zawróciły im w głowie. Uwielbiają również galaretkę na bazie tej herbaty  :) Polecam! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut + czas na chłodzenie Składniki

Kolizje Smaków
Piernik na białkach 149

Robiłam pączki i zostały białka....no i co z nich zrobić ? ano , można np.piernik..pomysł na taki piernik podpatrzyłam tutaj ..świetny pomysł na wykorzystanie białek,polecam. 7 -8 białek 50 g płatków migdałów wcześniej podprażonych na suchej patelni 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki przyprawy

Moje domowe kucharzenie
#17 Malinowe mascarponowe ;) 143

Malinowy deser z mascarpone  6 porcji Składniki 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g sera mascarpone Duża śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Paczka okrągłych biszkoptów Mocny napar kawy Przyygotowanie 2 łyżki cukru roztapiamy w rondlu, dodajemy połowę malin, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy przez kilka minut rozgniatając maliny. Pod koniec należy dodać

Kuchnia w szuwarach
#27 Daktella. "Długa przerwa to była" ~Yoda 149

długa. Ale cóż - wracamy ;). Też tak czasem macie, że jak coś jest tańsze, to kupujecie to, nie wiedząc co z tym zrobić? Tak u mnie znalazła się 400 g paczka daktyli, których nawet za bardzo nie lubię. Coś trzeba było zrobić, okazja też się znalazła, więc do dzieła! Daktella idealnie nadaje się do wszelkich naleśników, gofrów czy kanapek. Albo

Kuchnia w szuwarach
Sałatka z melonem, fetą i awokado 235

Gwarantuję Ci, że wszyscy sałatką się zainteresują:) Polecam:) Przepis z bardzo ciekawego bloga "Lubię gotować" . Składniki: pół melona o pomarańczowym miąższu; pół melona o zielonym miąższu; rukola (około pół paczki); pół sera feta; 1 awokado; 1 czerwona cebula; garść liści mięty; Na płaski duży talerz wyłożyć rukolę. Z melonów wykroić kuleczki i ułożyć na sałacie. Awokado pokroić na niewielkie kawałki

In my kitchen
Piernik staropolski z bakaliami 461

jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka miodu ciemnego, gryczanego lub spadziowego 3\4 margaryny 1,5 łyżeczki sody 3 szklanki mąk przyprawa do pierników paczka goździków zmielonych bakalie Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać do rozpuszczenia. Karmel połączyć z miodem,  margaryną, przyprawą i goździkami, wszystko zagotować

Anioły w kuchni
Prezenty po Choinkę - propozycje 164

Każda pozycja jest osobiście przeze mnie sprawdzona i dlatego je polecam, bo funkcjonalność idzie w parze z jakością.  ETERNO . Do dziś pamiętam jakie wrażenie na mnie wywarła pierwsza paczka z tymi przetworami. Możecie się śmiać, ale się wzruszyłam. Każdy produkt zapakowany i ozdobiony z niezwykła starannością, czułam się jakbym dostała własnoręcznie przygotowane przetwory od babci, takie od serca. Dodatkowym

Blondynka Gotuje
Wegańskie trufle czekoladowe z orzechową niespodzianką. 167

jestem tradycjonalistką, ale jestem sentymentalna. 6 grudnia to dla mnie nie jest święto prezentów, ale czekoladek i mandarynek owszem! Czy Wy też dostawaliście paczki pełne wspomnianych wcześniej mandarynek w szkole podstawowej? U nas dostawały je tylko osoby, które w szkole jadały obiady. Pamiętam, że zawsze namawiałam mame by wykupiła mi obiady, czego ona nigdy nie rozumiała – mieszkaliśmy wtedy z babcią

Fill The Bowl
Świąteczne pierniczki w dwóch wersjach 264

kolejnego dnia jasne było, że trzeba dorobić jeszcze jedną partię, dla urozmaicenia ciemniejszą. Ciemne pierniki czekają jeszcze na lukrowanie. Do dekoracji użyłyśmy posypek Decorada od Delecty, które otrzymałyśmy w paczce od Durszlaka. O dekorowaniu i posypkach w kolejnym poście. Trzymajcie się cieplutko

two broke sisters
Skworcu 96

Firmie  Skworcu  bardzo dziękuję za podjęcie współpracy, dostałam dużą paczkę przypraw do testowania. Firma zajmuje się sprzedażą wysyłkową przypraw i herbat z całego świata, ale znajdziecie również w ofercie kawy, bakalie i wiele innych rzeczy. Zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z ofertą sklepu internetowego:  http://www.skworcu.com.pl

Bajeczna Kuchnia
Zapiekanka na bagietce ze szpinakiem i pieczarkami 168

zapiekankę jak za starych czasów, tylko ser z polsoi smakował "trochę" inaczej ;p Składniki (dla 2 osób): - 1 długa bagietka, - ok 10 pieczarek, - 2 cebule, - olej do smażenia, - 1 paczka szpinaku mrożonego (liście), - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz, - opcjonalnie wegański ser. Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania szpinaku, bo mrożony robi się najdłużej. Wystarczy wrzucić go do garnka, przykryć pokrywką i pozwolić

Co na wege obiad?
Dynia na zimę wraz z poradami 229

przenoszę do spiżarni, na wszelki wypadek ustawiam słoiki w pojemniku, na wypadek gdyby jakiś pękł. Puree z dyni idealnie nadaje się do zupy dyniowej, robiłam też z niego niby pączki z lukrem pomarańczowym , sernik dyniowy i ciasto drożdżowe. Do dyni fajnie pasują takie przyprawy jak: cynamon, ziele angielskie, kminek, goździki, gałka muszkatołowa. *Aktualizacja, w 2015 roku zakupiłam 10 kg dyni

moj przepis na
Złocista wątróbka z cebulką 92

zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu razem z wątróbką

Tradycyjna Kuchnia
Czekolady o wysokiej zawartości kakao, czyli zdrowsza słodycz od Terravity w nowych, pysznych smakach 126

kostkę czekolady mlecznej i tej, którą miałam okazję testować to mój wybór padłby na te 70%, a konkretnie tę z nadzieniem  cytrynowym. Pyszna propozycja. W lato będzie boska. Paczka, którą otrzymałam od Terravity za pośrednictwem firmy BLOGMEDIA była tak zasobna,  że oprócz testowania z powodzeniem sprawię słodkie, ale zdrowe podarki swoim najbliższym. Za pasem przecież kilka okazji

Kuchnia po mojemu
Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta 335

gotowej mieszance, są one najczęściej już drobno pokrojone. Jeśli używacie własnych – pokrójcie je drobno. Bakalie dobrze zalać na chwilę wrzątkiem, a następnie dokładnie odsączyć na sicie – i te z paczki, i te naszykowane samemu. Gdy przestygną – otoczcie je, potrząsając, w mące ziemniaczanej. Jeśli używamy rodzynek bądź suszonej żurawiny, warto pamiętać żeby je dużo wcześniej namoczyć – zmiękną i staną się lżejsze

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania