pieprzem i oliwą. Wymieszać. Rybę wyjąć z puszki (odlać olej) Obłożyć rybę salsą i dookoła roszponką. Tak przygotowaną rybę można podać gościom na kolację. Dostałam do testowania drugą paczkę rybek w puszkach , są jeszcze lepsze :) Tym razem postanowiłam przygotować Makrelę z salsą. Ta łagodna w smaku rybka doskonale nadaje się do takich dań . W puszce znajduje się duży
Gotowanie jest łatwemasła 500 g sera białego 2 jajka 1 szkl cukru cukier wanilinowy mieszanka keksowa galaretka duża paczka herbatników polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać w płaskim naczyniu i zastudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać stopniowo jajka i ser. Zmiksować dokładnie ułożyć dwa rzędy herbatników, posmarować masą serową, na tym ułożyć jeden
Gotowanie jest łatweduża paczka herbatników 750 g sera cukier 3 zielone galaretki 1 op żelatyny 800 g truskawek 1,5 szkl mleka cukier wanilinowy sok z cytryny truskawki do przybrania 1 warstwa;Tortownicę wyłożyć herbatnikami. 2 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy
Gotowanie jest łatwekupuję mojej córce sezamki, które bardzo jej smakują. Nigdy nie zastanawiałam się jak przygotowuje się j, po prostu brałam z półki sklepowej i tyle. Jednak wczoraj w szafie znalazłam paczkę otwartego sezamu (używałam go jako panierki do piersi z kurczaka) i doszłam do wniosku, że czas go wykorzystać. I tak powstały moje domowe sezamki. Czy są trudne do zrobienia
Amatorka kuchennanich i człowiek ze zdziwieniem patrzy na puste pojemniki po tym wszystkim, co przecież "jeszcze wczoraj" tam było) ... i opakowania KASZY KUKURYDZIANEJ (bio, Fresano 500g) , zmieliłam sobie pół paczki kaszy na mąkę kukurydzianą i uczyniłam takie oto pyszne racuchy: Jak to zrobić? Zacząć od przygotowania zaczynu drożdżowego z: - 1/4 kostki świeżych drożdży (czyli 25 gramów czyli 1 torebka
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwyobraźnia. ok 700 gram ziemniaków mącznych, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę, wystudzonych 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 3 jaja w tym jedna do posmarowania wierzchu sól do smaku Farsz: paczka rozmrożonego szpinaku paczuszka orzeszków piniowych sól cebula pokrojona w kosteczkę oliwa do podsmażenia cebulki 2 ząbki czosnku odrobina białego wina kaszka kukurydziana do obtaczania Najpierw zróbcie farsz. Na rozgrzanej
AZgotuj!czasami myśl „muszę zjeść coś słodkiego”? Od tej chwili krążycie po kuchni, zaglądacie do szafek w całym mieszkaniu w poszukiwaniu choćby jednej kostki czekolady, jednego cukierka albo paczki budyniu
Szybko Tanio Smaczniestronę - smażę kolejne 3 minuty. I teraz - patrzę na filety - z boku po środku każdego ma być widoczny niedosmażony około 0,5 cm pasek mięsa ( taka obwódka jak na pączku ). W tym momencie wyłączam źródło ciepła i przykrywam szczelnie pokrywką / metalową miseczką. W momencie kiedy przestaję słyszeć skwierczenie ( jakieś 6 minut po odłączeniu mocy) znaczy, że filety są gotowe. Można
kawawszklanceJeżeli do jej wykonania używamy mleka w proszku granulowanego blender ręczny jest nam niezbędny - no chyba, że nie przeszkadzają nam białe grudki w czarnej masie. Na każda paczkę wafli: - 1 masło / margaryna ( 250 gr ) - 3 pełne łyżki kakao - jeżeli lubimy mocno czekoladowe klimaty - dajmy jeszcze jedną łyżkę - 3/4 szklanki cukru - 1/4 szklanki wody - 1 1/4 szklanki mleka
kawawszklanceblachę ( 24 x 45 cm) Dolna warstwa: - 1 kostka masła roślinnego (250 g) / zwykłego - 1 szklanka cukru - 2 jajka rozkłócone - 4 czubate łyżki kakao - 340 gr herbatników ( 2 długie paczki każda po 170 gr) + opakowanie herbatników 170 gr do wyłożenia blaszki Spód blachy wyłożyć herbatnikami. Pozostałe połamać. W dużym rondlu podgrzewamy masło z cukrem, kakaem i jajkami do momentu zgęstnienia
kawawszklanceportalu facebooka Pani Tereska "zobacz TUTAJ" był organizowany konkurs na Słodkie Smaki Jesieni mój przepis "SERNIK" został wyróżniony "zobacz TUTAJ JEST PRZEPIS" i takie oto otrzymałam w paczce nagrody
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczki proszku do pieczenia Krem : 700 ml kremówki 30 % 1 serek mascarpone 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 krem mascarpone Dr. Oetkera 1 mała paczka okrągłych biszkoptów 3 galaretki czerwone 800 ml przegotowanej wody 1 łyżka kawy cappuccino Do nasączenia ciasta : 100 ml przegotowanej wody 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru
Sama słodycz i szczypta chiliDopadł mnie "niedobór" cukru. Jesienna aura sprawia, że mam ochotę na słodkości (o czym świadczą dwa wciągnięte przeze mnie pączki). Jakoś też bardziej chce się piec, ponieważ latem, sama myśl o włączonym piekarniku powodowała przerażenie. Dlatego u mnie sezon na pieczenie przysmaków słodkich i słonych wre! Te ciasteczka robią furorę wsród moich znajomych i każdy pyta, o przepis
Smakuj życie!myślenia! Niech zmiany, które chcesz wprowadzić w swoim życiu, następują stopniowo. Przecież nie musisz od razu rezygnować z ukochanej czekolady czy ciastek. Jeśli masz ochotę - zjedz! (tylko nie całą paczkę naraz ;)) Zdrowe odżywanie to nie kara, a element długofalowych zmian w Twoim życiu. Najlepiej stopniowo ograniczaj te ,,mniej zdrowe"produkty. Sama w ten sposób zaczynałam i do tej pory
Kuchnia Ellieopakowaniu – przyznam się bez bicia że używam go zawsze, gdy nie mam czasu na samodzielne gotowanie budyniu, czekanie na jego ostygnięcie, dodawanie masła i aromatów… Krem z paczki zajmuje 4 minuty, nie 40, to spora oszczędność cennego czasu (a ten dodatkowo zadowala moje kubki smakowe). Trochę więcej niż połowę gotowego kremu umieszczam w rękawie cukierniczym. Dolną połowę biszkoptu kładę
Karo in the Kitchen