blogu ciasta więc dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników polewa czekoladowa Wykonanie: Mleko, cukier, masło, kakao dodać do garnka zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje dodać kaszę mannę i gotować parę minut ciągle mieszając
Pychotkaaakostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru 3/4 szklanki cukru 3 łyżki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo paczka biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej z 2 łyżkami spirytusu Wykonanie: Z podanych składników na krem budyniowy oprócz masła połączyć wszystko i gotować ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia, gdy budyń będzie zimny
Pychotkaaaciasto 3 jajka 1 szklanka mleka 1 pełna szklanka powideł śliwkowych 2 łyżki miodu 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1.5 łyżeczki sody masa 1 budyń śmietankowy kostka miękkiego masła dodatkowo powidła Wykonanie: Składniki na ciasto suche wymieszać z mokrymi
Pychotkaaanagrzać do 210 stopni. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Z podanych składników zrobić sos, mieszając wszystko ze sobą. Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki warzyw, na nie wyłożyć pół kurczaka polać wszystko połową sosu z serem, przykryć pozostałymi warzywami, kurczakiem zalać wszystko resztką sosu. Piec około 30 minut. Uwaga! Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź
PychotkaaaSkładniki: masa 2 budynie śmietankowe kostka masła 900 ml mleka 4 łyżki cukru 150 g chałwy dodatkowo 2 duże paczki herbatników słoik powideł śliwkowych pół szklanki śmietany 30% 2 łyżeczki cukru wiórki czekoladowe Wykonanie: Budynie ugotować na mleku z cukrem. Odstawić do całkowitego wystudzenia najlepiej na całą noc. Masło przygotować, wyjmując je z lodówki aby się ogrzało. Masło utrzeć mikserem
Pychotkaaatych mniej słodkich. Składniki: masa 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 900 ml mleka kostka dobrej jakości masła 4-5 łyżek cukru 7 łyżek cappuccino dodatkowo 2 paczki herbatników szklanka śmietany 30% 2 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem, cappuccino i proszkiem budyniowym, ugotować jak zwykły budyń. Odstawić do wystygnięcia, najlepiej na całą noc a masło
Pychotkaaainne, wyróżnia je to że są zrobione z ciasta drożdżowego ale i dość nietypowy kształt który robi wrażenie na gościach. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej paczka drożdży instant 125 ml mleka żółtko szczypta soli 3 pełne łyżki cukru 30 g masła masło cynamonowe 3 łyżki masła 1,5 łyżki cynamonu 1 łyżka cukru Wykonanie: Masło roztopić, mleko pogrzać
PychotkaaaKolejna świetnie wyglądająca drożdżówka, łatwa a ładna. Swoją piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 36 cm jednak była ona za duża polecam użyć mniejszej. Składniki: ciasto paczka drożdży instant 150 ml ciepłego mleka 1/3 szklanki cukru 50 g roztopionego masła 5 niepełnych szklanek mąki 1/2 łyżeczki soli 2 jajka masło cynamonowe 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru
PychotkaaaNiestety rolada pękła ale z boku na szczęście się nie rozpadała jednak aby tego uniknąć przed pieczeniem ciasto można naciąć wzdłuż nożem. Składniki: ciasto 180 ml ciepłego mleka paczka drożdży instant pół szklanki cukru 5 szklanek mąki 3 jajka 60 g rozpuszczonego masła szczypta soli dodatkowo dżem Wykonanie: Z podanych składników wyrobić ciasto, tak aby odchodziło od ręki. Odstawić
PychotkaaaCiasto snickers, jest bardzo łatwe w przygotowaniu więc polecam każdemu. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe jeżeli bez cukru to dodać 4 łyżki 800 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła mała puszka kajmaku orzechy włoskie Wykonanie: Ugotować budyń, odstawić go do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć i dodawać
Pychotkaaabudynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy masa owocowa 1 litr jeżyn (mogą być inne owoce) 4 łyżki żelatyny dodatkowo duża paczka herbatników Wykonanie: Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim warstwę herbatników. Do sera dodać masło, cukier i delikatnie podgrzewać, w mleku rozmieszać jajka i budynie
Pychotkaaaszamy mąką. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej . J a j ka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy trze paczką na jednolitą masę- nie ubijamy. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową i ponownie wszystko mieszamy. Wlewamy masę do przygotowanych foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 9 minut . Masa delikatnie urośnie
KuchcikoweLoveDzięki uprzejmości Lidl Polska , otrzymałam fenomenalną paczkę z przeróżnymi produktami z serii Deluxe, czyli tych wyselekcjonowanych i najlepszej jakości. Już przy rozpakowywaniu wpadły mi w oko przepiękne daktyle odmiany Medjool, duże i soczyste, uważane są najlepsze na świecie. Postanowiłam przygotować z nich jedną z moich ulubionych przystawek. Ulubioną, bo najłatwiejszą, najszybszą i przepyszną:) Przedstawiam więc, daktyle nadziewane serem i zapieczone
karmelowyTłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami, a ja nie wyobrażam sobie tego dnia bez faworków. Ośmielę się nawet napisać, że wolę je od pączków [sic!]. Te chrupkie ciastka o słodkawym smaku w kształcie złożonej kokardki, smażone (najlepiej na smalcu) i posypywane cukrem pudrem możecie także przygotować na ostatki. Zostało mało czasu na objadanie się tymi pysznościami, także do roboty
MyCookBook.plsmażeniu faworków, oponek czy pączków zostaje sporo białek. Jaki jest najprostszy sposób na ich wykorzystanie? Oczywiście bezy! To mój ulubiony podstawowy przepis: na jedno białko przypada 10 dag cukru. Nic skomplikowanego. Oczywiście możecie go dowolnie modyfikować dodając np. barwniki spożywcze, ekstrakt waniliowy czy miętowy, cynamon. Opcji jest wiele i tylko od Was zależy efekt końcowy! Składniki: 7 białek
MyCookBook.pl