dałam żółty ser i szczypiorek, dzieci się nimi zajadały. Do spiralek podałam Remuladę duńską. Wyszły przepyszne i chrupiące. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500 g mąki pszennej 1 paczka suchych drożdży (7 g) 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki oliwy 200-250 ml letniej wody Nadzienie: 80-100 g masła 5 ząbków czosnku suszony szczypiorek
Sama słodycz i szczypta chiliMąż obdarował mnie na Dzień Kobiet bukietem tulipanów i wielką paczką Rafaello, ja zrewanżowałam mu się ekspresowym obiadem A tak na serio to miałam dyżur popołudniowy w internacie, więc nie miałam czasu na gotowanie. A pizza z patelni to prosty sposób na ekspresowe danie, równie smaczne jak tradycyjna pizza z piekarnika. Do tego Pizza z patelni zawsze się udaje
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięręcznie - łącznie z etapami formowania i pakowania. Sztandarowym produktem jest KRÓWKA BIO. Jej smak przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Szczerze Wam polecam te tradycyjne, pyszne cukierki. Po otwarciu paczki po prostu ciężko skończyć na jednym cukierku. Uwielbiam krówki od małego! Mogłam ich zjeść naprawdę spore ilości. Krówki Ekoflorka, to smak który pamiętam z dawnych lat. W ofercie firmy znajdziecie
Słodkie okruszkiPoncz: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek wódki 1/2 l wody Zaparzamy kawę, a gdy przestygnie wlewamy do niej alkohol. Można dodać więcej lub mniej wg. uznania. Dodatkowo: paczka biszkoptów puszka masy krówkowej kukułka od Helio polewa czekoladowa Biszkopt kroimy na pół. Jedną połowę nasączamy delikatnie ponczem, a następnie wykładamy 2/3 śmietany. Biszkopty moczymy w ponczu i układamy
Cynamonowe szczęścieSkładniki: kaszanka 4 sztuki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, smalec 1 łyżka, szpinak mrożony 1/2 paczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ziemniaki gotowane w mundurkach 6 sztuk, kolendra - ile potrzeba/suszona na smalcu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z wyciśniętym w prasce czosnkiem na złoty kolor do cebuli dodać mrożony szpinak i na mniejszym ogniu podsmażać do oodmrożenia szpinaku
W Mojej Kuchni LubięBardzo dziękuję firmie Roleski za podjęcie współpracy ze mną. Firma zajmuje się produkcją majonezów, keczupów, musztard i wielu wielu innych dodatków do potraw. Od firmy Roleski otrzymałam paczkę niespodziankę, a w środku ogromna różnorodność produktów, tradycyjne i do grilla, marynaty, sosy... W głowie pomysły na pyszne dania, zabieram się za testowanie
kulinarnyswiatdomicheat” lepiej zmienić na “treats”. Polskim najbardziej chyba pasującym odpowiednikiem będzie “przysmak”. Ustalamy sobie jeden dzień w tygodniu jako “cheat day”, w którym pozwalamy sobie na burgera, cole, frytki, pączki i naleśniki z bitą śmietaną, jakieś lody, a dzień kończymy paczką chipsów, pizzą i piwem. I teraz pytanie, które stawia Rob: „Czy naprawdę rozkoszowaliśmy się każdym kęsem wszystkich tych
PaleoLifesłonecznych i radosnych dni. A dla tych osób, które tak jak ja jeszcze dzisiaj obchodzą urodzinki przesyłam życzenia razy dwa :) Składniki: ciasto - 12 jajek - 300 g orzechów włoskich - 1 paczka biszkoptów - 12 łyżek cukru - 1 łyżka mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 4 jajka - 400 g masła - 350 g cukru pudru - 1 kieliszek spirytusu - 1 kieliszek zaparzonej kawy
Zainspirowana w kuchniRobiłam go kilka dni temu na 16 urodziny córki, która uwielbia ciasteczka oreo - więc niespodzianka się bardzo udała :) Dzisiaj polecam go wszystkim Paniom z okazji Dnia Kobiet :) SKŁADNIKI 2 paczki ciastek oreo (32 sztuki) + do ozdobienia 80 g masła 400 ml mleka 200 ml śmietanki 36% 1/2 aromatu waniliowego (całe op. 9 ml) 20 g żelatyny 1/2 szklanki gorącego mleka
Moje Kuchenne Rewelacjeklasyczne pyzy już przedstawiałam, tym razem inna odsłona. P yzy w tej wersji pachną masłem i cynamonem. W smaku bardz o przypominają słodkie bułeczki a może nawet i pączki choć daleko im do smażenia w głę bokim oleju. :-) Warstwa masła i cukru z c ynamo nem zastyga tworząc delikatną, chrupiącą skorupkę. Ś wi etne nie tylko na świeżo, ale również
Szefowa kuchniprzepisu zostało nie tylko krok po kroku opisane, lecz także przedstawione na efektownej, kolorowej fotografii. Składniki : 1/2 opakowania makaronu Lasagne Farsz szpinakowy: 2 duże wiązki świeżego szpinaku lub 1 paczka mrożonego 2 ząbki czosnku 2 łyżki stołowe masła sól pieprz gałka muszkatołowa Farsz łososiowy: 500 g łososia 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sos beszamelowy: 50 g masła
Smaczne Potrawyjest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, ś liwki i truskawki. Na 1 0 0g produktu znajduje się 110g owoców. Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików. Swoją konsystencją powoduje, iż nie wypływa z wypieków. Szczerze polecam . SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetącukier waniliowy mam już od jakiegoś czasu. Jest zdecydowanie lepszy, smaczniejszy i bardziej intensywny niż ten ze sklepu. I wbrew pozorom zrobienie takiego cukru wychodzi taniej niż kupienie kilku paczek cukru wanilinowego. A jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Koniecznie go przygotujcie aby na Święta cieszyć się wspaniałymi wypiekami :) ok 1/2 kg cukru kruształu 2 laski wanilii Cukier wsypuję
Smakołyki Asipieczenia 5 jajek Składniki na masę: 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru kopiata łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe
Mania Wypiekaniadodatkiem. Sernik kawowy chodził mi po głowie już od dłuższego czasu ale nie miałam na niego konkretnego pomysłu. Okazja do jego upieczenia pojawiła się kiedy otrzymałam paczkę od PrzyjacieleKawy a w niej kilka rodzajów kawy ziarnistej i mielonej. Skusiłam się na filiżankę kawy "Subtil" i nawet mi zasmakowała (i mówię to absolutnie szczerze) bo jest łagodna
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia