przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:231/448)

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 397

zimno z jogurtem naturalnym Piernikowe uszka z żurawiną Piernikowe "szyszki" na choinkę i życzenia świąteczne Babeczki piernikowo – dyniowe Drożdżowiec z orzechami włoskimi Plecionki - śląska potrawa wigilijna Oliebollen - holenderskie pączki na Nowy Rok Drożdżowa gwiazda z makiem Keks Ciasto "śmieciak" Pralinki kokosowo-migdałowe Ciasteczka z orzechowym krokantem i marmoladą Piernikowe cake pops Dominosteine - piernik z marcepanem i konfiturą śliwkową Piernikowy syrop

My Culinary Art
Oponki serowe z przepisu babci 191

koniec dnia coś specjalnego :) Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami i warto wcześniej zaplanować co będziemy przygotowywać na ten szczególny dzień. Pączki, faworki, eklerki, bezy, ciasteczka... wszystkie pyszne, wszystkie mocno kaloryczne, ale przecież to tylko jeden taki dzień w roku (przynajmniej oficjalnie :) ). Jako pierwszy i z pewnością nieostatni pomysł na ostatkowe słodkości proponuję oponki serowe z niezawodnego przepisu mojej babci

Chocolate Muffin Blog
"Grecka" zapiekanka z grillowanym bakłażanem 208

feta ok. 150g 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 4-5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku 1 paczka makaronu penne (400g)   Danie zaczynamy od przygotowania bakłażana. Kroimy go na plasterki, które płasko rozkładamy i każdy z osobna solimy. Zostawiamy na ok. 20 minut. Po tym czasie dokładnie

Simple Dish
Pączki z serem 442

spodziewałam się tego, że pączki można przygotować w tak szybki i prosty sposób więc przedstawiam wam go. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Przepisy na Tłusty Czwartek 660

Moje skromne propozycje na Tłusty Czwartek   Twarogowe Oponki   Serowe mini pączki  Placuszki z bananami

W Moim Magicznym Domu
Rogaliki z konfiturą różaną 201

Pyszne rogaliki, które rozpływają się w ustach :) a konfitura różana (choć można ją zastąpić inną) idealnie wpasowuje się w karnawałowy czas pełen nadziewanych pączków i innych wypieków :) Piekłam je już z innymi dżemami, w tym ze śliwkowym i malinowym - smakują z każdym doskonale ;) przynajmniej dla nas ;) Poprzednio nie robiłam zdjęć, zawsze było za ciemno, a do rana nie postały

Kolorowy Przepisownik
Fasolka po bretońsku na bogato 184

fasolkę po bretońsku. Dzisiejszy przepis w wersji obiadowej na bogato, bo z mięsem, boczkiem i kiełbasą. Przepis autorstwa mojej mamy :-) Przepis na dużą porcję dla 8 osób. SKŁADNIKI 1 paczka białej fasoli "jaś" (500 g) 500 g wędzonego boczku 500 g karczku wieprzowego 2 duże kiełbasy 1 średni koncentrat pomidorowy (190 g) 2-3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego

Passions hobbies life
Faworki kokardki 199

Mamy dobry okres na jedzenie różnych pyszności - tak to zdecydowanie karnawał, kiedy możemy sobie popuścić i objeść się faworkami, chrustami i pączkami. Dzisiaj moją propozycją są faworki na jogurcie greckim, niestety nie są fit, chociaż można sobie wmówić :)  porcja ok 90 kokardek  Składniki:   4 żółtka 4 łyżki jogurtu greckiego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka cukru

Niezły Młynek
Kasztanki, czyli mini-pączusie 202

Karnawał jeszcze trwa, ale już niebawem czeka nas dzień największego obżarstwa w roku – Tłusty Czwartek! W tym czasie na pewno nie może zabraknąć wśród domowych wypieków pączków. Przepis na kasztanki, czyli bardzo malutkie pączusie znalazłam jakiś czas temu na blogu Mojewypieki.com. Jako, że mój mąż jest wielbicielem tych „maleństw” – po prostu nie mogłam ich nie zrobić :) I wiecie

MyCookBook.pl
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 357

żeby odparować z nich resztę wody pozostałą po mrożeniu. Smakują tak samo dobrze jak świeże.   CHURROS Możecie z tego ciasta usmażyć też churros, czyli hiszpańskie pączki. W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia – musi mieć odpowiednią temperaturę – około 160-180⁰C. Paski ciasta o długości około 5-10cm wyciskamy z rękawa cukierniczego

Karo in the Kitchen
Ciasto Góra Lodowa 283

mleka, 150 g masła,     II krem: 250 g masła, 2 szkl. mleka w proszku + 2 łyżki, 2 łyżki kakao, 0,5 szklanki wody, ¾ szkl. cukru, 1 paczka okrągłych biszkoptów   Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Mąkę przesiewamy razem z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajmy do masy jajeczno- cukrowej. Gotową masę przekładamy

Passion of Cooking
Rolada bez pieczenia czekoladowo-kokosowa z petit beurre 219

kokosową: ½ kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku Składniki na masę czekoladową: ½ szklanki cukru ½ szklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników szkolnych 1 cukier waniliowy Wykonanie masy kokosowej: Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Faworki (chrust) 221

tego przepisu wychodzą naprawdę bardzo smaczne! Są w miarę kruche, lekko słodkie, łatwe, szybkie w przygotowaniu i nie przesiąknięte tłuszczem. Przepis ten, jak i kilka innych na blogu (np.: pączki , naleśniki , wafle ) jest na podstawie przepisu mojej babci, więc mogę Wam gwarantować, że te chruściki wyjdą pyszne! Faworki (chrust) - przepis: Składniki na ok. 40-50 sztuk: 400-450 g mąki

Kuchnia Łukasza
Cycki murzynki 427

łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kolorowy piegusek (na białkach z kefirem) 213

Czas na wykorzystanie białek pozostałych z pieczenia pączków. Pomyślałam, że zrobię piegusa, ale postanowiłam trochę go urozmaicić, więc dodałam bakalie i kefir. Smutny piegusek trochę się rozweselił, a także smak się zmienił. Piekłam w dwóch keksówkach: dużej i małej, ale myślę, że można piec tylko w jednej dużej. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych

talerz przyjemności