zwał, tak zwał, najważniejsze, że smakowało :-) i nie tylko jej smakowało. Zapiekanki zniknęły błyskawicznie i deklaracją jedzących, że następnym razem też zjedzą i to jeszcze więcej ;-) SKŁADNIKI 1/2 paczki makaronu spaghetti 125 g mozzarelli (1 kulka) 3 jajka 3 łyżki śmietany 18 % sól, pieprz odrobina gałki muszkatołowej starty parmezan szczypiorek Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy
Czary - gary w kuchniprzegryzą, ale wątpię w to, żeby ciasto tyle wytrzymało, gdyż od razu będzie chcieli zjeść całe naraz!!! SKŁADNIKI kruche ciasto z połowy składników, przepis TUTAJ 1 paczka herbatników regionalnych Petit Beurre Blacky 12 herbatnków regionalnych Petit Beurre Maślanych Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń czekoladowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa
słodki bratekChleb pszenno- żytni powstał rzec można przypadkiem... A mianowicie kupując mąkę żytnią pełnoziarnistą omyłkowo zapakowałam jedną paczkę mąki pszennej. Odłożyłam je wszystkie razem do pojemnika z mąkami żytnimi i tak sobie leżała, aż tu zarabiając w ubiegłym tygodniu chleb, o mało co użyłabym jej zamiast żytniej. Dosłownie w ostatniej chwili spostrzegłam, że to nie ta mąka... A ponieważ
Smaczne Zdrowespodku- Ō łma łod moji Baby by padała: międziutkie Co potrza? 3 jajca 1 szkl ō nka cukru 1 szkl ō nka mlyka 1 szkl ō nka łoleju 1/2 paczki drożdży (5 dkg) 3 szkl ō nki m ō nki pszynny Na wiyrch idzie dać, co W ō m sie uwidzi: jabka, śliwki, brzoskwinie, banany… yno pamiyntejcie, żeby
Chop w kuchnijajko 250 gr mąki pszennej + trochę do podsypywania stolnicy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 cm startego świeżego imbiru bądź 2 płaskie łyżeczki sproszkowanego Krem Cytrynowy: 1/2 paczki budyniu śmiet. bądź waniliowego bez cukru 1/2 dużej cytryny, umytej i sparzonej 125 ml wody z sokiem cytrynowym 1 łyżka cukru cytrynowego od Delecty 50 gr masła w temp pokojowej
Gotowanie...to proste !Jakiś czas temu dostałam słodką i pachnącą paczkę od Delecty. Były w niej same cuda dzięki którym jeszcze przez długi czas będę przygotowywać pachnące i zapewne pięknie wyglądające ciasta i desery. Ciasto które zaraz Wam przedstawię upiekłam także z myślą o konkursie PIECZ... OT TAK...PROSTO Z SERCA.... Jednak ciasto przede wszystkim powstało dla moich świątecznych gości. Chciałam
Radość kipiąca uśmiechem.Róże zrobione z jabłek i ciasta francuskiego wyglądają bardzo elegancko i są naprawdę przepyszne. Składniki: 1 paczka gotowego ciasta francuskiego, 2 jabłka, 3 szklanki wody, 3 łyżki cukru, dżem najlepiej jabłkowy (ja nie miałam i użyłam truskawkowy), cynamon. Wykonanie: Jabłka rozkroić na 4 części, wydrążyć z nich gniazdka nasienne. Jabłka pokroic na cienkie plasterki. Wodę zagotować z cukrem
Zrób to smaczniejednej już zrobiłem pastę bezrybną , natomiast z drugiej dla kontrastu przygotowałem serniczki. Chciałem jednak uniknąć bycia banalnym i zastanawiałem się nad spodem oraz wierzchem serniczków. W związku z otrzymaniem paczki od Symbio postawiłem na powidła u góry, ponieważ są lekko kwaskowate, delikatnie słodkie i wprowadzają fajny kontrast dla sera. Co do spodu to pierwsza myśl: „czemu nie szyszka
Blendmanczarnuszki olej z pestek słonecznika olej z wiesiołka olej sezamowy olej kokosowy olej konopny Dzięki uprzejmości firmy otrzymałam do testowania olej rzepakowy i olej kokosowy. Od razu po otwarciu paczki nie mogłam się oprzeć, by nie przygotować dań z otrzymanymi olejami. Na blogu w niedzielę ukazał się przepis na pyszne placuszki z serka kanapkowego smażone właśnie na oleju kokosowym
Słodkie okruszkipiątek otrzymałam od firmy ORZECH paczkę z produktami do testowania. Dziękuję:) W paczuszce znajdowały się następujące produkty: - ogórki konserwowe po żydowsku - pieczarki marynowane - sałatka rubinowa - kartuskie ogórki konserwowe - kapusta kwaszona z grzybami leśnymi - papryka marynowana - seler salatkowy - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - dżem wiśniowy Firma ORZECH to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, powstał w 1996 roku. P roducent przetworów
Kuchnia z widokiem na ogródFormę wysmarować masłem i osypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem, odciążyć fasolą. Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C Dodatkowo: 4 jabłka 4 łyżki miodu 1/2 paczki masła 1/2 szklanki brązowego cukru ok. 80 gram pokrojonych orzechów laskowych garść pokrojonej suszonej żurawiny Jabłka obrać ze skórki, wyjąć gniazda i pokroić w cienkie plastry. Położyć na wypieczony spód
tojestpyszne.blogspot.comczęsto wracał. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła cukier waniliowy 300g drylowanych wiśni 3 łyżki kakao sól Krem: 2 paczki budyniu 700ml mleka Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 3/4 szklanki cukru i szczyptą soli
Jacob TastesDzięki współpracy ze sklepem Dobra Zielarnia mam możliwość przetestować wiele interesujących, niekiedy pierwszy raz próbowanych przeze mnie i niezwykle cennych dla zdrowia produktów żywnościowych. Poniżej pokażę co zawierała moja paczka i opiszę kilka z prezentowanych tu artykułów. Do testów otrzymałam: mąkę kasztanową * mąkę ryżową * napój ryżowy z orzechami laskowymi i migdałami , mleczko kokosowe
Zdrowie na języku :Plany. Nazwa może być nie co mylna, gdyż w zupełności nie ma nic wspólnego ze znanym wszystkim delikatnym i chrupiącym chrustem. Funnel Cakes są mięciutkie, w smaku przypominają raczej pączki czy oponki i są naprawdę proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 20 min Czas całkowity 35 min Czas przygotowania
Wędrówki po kuchniolej pasek ciasta pączkowego. Pasek utworzył warkocz, a przestraszony cukiernik chcąc uniknąć kary, posypał go cukrem - co dało nowy przysmak. Na początku faworki były ciężkie i tłuste tak jak pączki, ale lata praktyk domowych gospodyń zaowocowały lekkim i chrupiącym deserem. Nazwa faworki pochodzi od francuskiego "faveur", co znaczy wstążeczka lub cienka tasiemka. Jednakże w Polsce w latach 30 -tych
Wędrówki po kuchni