śmietanki 30% 100 ml gorącej wody 60 g żelatyny fix do deserów 5 łyżek cukru pudru 420 g brzoskwiń z puszki 2 galaretki brzoskwiniowe 600 ml wody paczka biszkoptów Przygotowujemy galaretki używając do tego 600 ml wody według instrukcji na opakowaniu, możemy zrobić to trochę wcześniej, ponieważ galaretka długo stygnie. Następnie żelatynę dokładnie mieszamy ze 100 ml gorącej wody. Śmietanę
Moje-pitraszeniemożemy dopasować moc do rodzaju produktu. Najbardziej ciekawiło mnie, jak się sprawdzi końcówka z rozdrabniaczem i jestem bardzo zadowolona z efektów - w kilkanaście sekund miałam pokruszoną całą paczkę orzechów, nie wspominając o szybkości rozkruszenia ciasteczek. Szczerze polecam ten produkt - będzie dostępny w sklepach LIDL już od soboty
Kto ugości moich gości?kłopotów. Wystarczy kilka składników i już można się zajadać tym pysznym deserem. Spróbujcie. A jeśli wolicie inne tego typu słodkości zapraszam Was na przepis na faworki lub szybkie mini pączki waniliowe. Składniki: 300 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 małe jajka 1/3 szklanki cukru trzcinowego (u mnie od Pro-Bio – produkt znajdziecie tu ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia około
Słodkie okruszkiNiewiele jest osób które potrafią oprzeć się słodkościom. Ciastko wyjęte wprost z paczki czy cukierek – to najszybsza opcja dla słodyczożerców. Ale jeśli szukacie czegoś odrobinę bardziej wyszukanego, warto smakiem ciastek wzbogacić domowe lody. Lody bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne. Śmietanę i mleko słodzone schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Śmietanę wlewamy do wysokiej miski
Karo in the KitchenBłyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej
Ze smakiem i z pasjąJestem słoikiem. Lubię słoiki. Przywożę je też z domu rodziców. Czasami dostaję z nimi paczkę. (!) W słoikach przechowuję, pasteryzuję zupy, roznoszę rosół, pakuje sosy, upycham owoce zalane alkoholem i przenoszę pasty. Ostatnio w moich słoikach króluje hummus. Zapraszam niżej po przepis. Składniki: (na 1 litr hummusu) 1 szklanka ugotowanej ciecierzyca 3-4 łyżki tahiny 1/3szklanki lodowatej wody
Fiolka w kuchnipropozycja piwa, która przenosi piwa smakowe na nowy poziom. Czuć jabłka, przede wszystkim jabłka a nie sztuczny syrop owocowy. A najlepiej smakuje schłodzone z kilkoma kostkami lodu :) Moja paczka ambasadora już się skończyła, teraz przyjdzie czas na wypełnienie wszystkich raportów, które czekają w moim kalendarzu. Część z moich znajomych znała Somersby, część dopiero je odkryła. A wrażenia? Świetne, bo amatorzy
Gotowanie i blogowanieramach współpracy z firmą ZMIANY ZMIANY , dostałam paczkę pełną batoników. Pewnie nie jeden z was słyszał o słynnej petardzie, lewym sierpowym, czy kosmosie. Są to batony w 100% roślinne, zrobione z naturalnych składników. Nie zawierają dodatku cukru, mąk, konserwantów, czy jakichkolwiek polepszaczy. Stanowią idealne źródło energii podczas każdego dnia- co ważniejsza- pozytywnej energii. Nie jest to moje pierwsze
healthy dreamssię do sałatki z kukurydzą. Polecam wypróbujcie przepis, sałatka prosta do zrobienia, a przy tym smaczna :) Składniki : 2 - 3 łodygi świeżego jarmużu, jeśli kupimy w paczce to potrzebna garść lub dwie mały granat kukurydza Złocista Bondelle - 1/2 puszki 425 ml pojedyncza pierś z kurczaka olej, sok z cytryny carry, sól, pieprz Przygotowanie : Jarmuż umyć ( jeśli
Proste Potrawypotrawa pyszna , szczególnie makaron undon – naprawdę wyjątkowy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 małe paczki, surowego makaronu undon ( można zastąpić sojowym jak nie mamy innego-undon dostaniemy na allegro bez problemu ) 1 mały brokuł garść suszonych grzybów mun – ciętych 1 por – tylko biała
Ogrodnik w podróżydrożdżowym, nadającym się także na tradycyjna pizzę, tradycyjne dodatki jak salami, sos pomidorowy i ser. Oczywiście miała być mozzarella, ale złe Tesco 30 kwietnia ulokowało na swoich półkach paczkę z datą 14.04, a zadumany Mąż nie zauważył, chwycił i skończyło się na goudzie, na szczęście obecnej w domu. Trochę gorzej przez to się zwijało, powinnam ją zetrzeć
I tu będę miała takie tegarmażerkach czy barach. Trochę jest tak, że ilość czynności i przygotowań odstrasza od zabawy w domowe pierogi. Zatem właśnie dla ewentualnej, choćby jednej osoby, dotąd zawsze wybierającej paczkę gotowych pierogów, powstanie post o ruskich, które ruskimi nie są. To potrawa typowa dla Polaków, zwłaszcza pochodzących z kresów wschodnich, czyli Rusi, dawnej części wielkiej Rzeczpospolitej. Wielkiej
I tu będę miała takie teprzygotowanego kurczaka przykrywamy wieczkiem i całość marynujemy od 3 h do maksymalnie 2 dni. Dzięki marynacie kurczak kruszeje, staje się bardzo delikatny i soczysty po obróbce termicznej. Panierka: pół paczki solonych krakersów - ok. 100 g ok. 20 g startego parmezanu 1,5 łyżki prażonej cebulki lub 1 łyżka mielonej cebuli pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki chilli pół łyżeczki oregano
Cooking Monstermoje propozycje podania ciasta francuskiego w słodkiej wersji oraz pokażę krok po kroku jak można składać ciasto by wyszły piękne i pyszne ciasteczka. Składniki: * 2 paczki gotowego ciasta francuskiego * 250 g serka typu Philadelphia * 1 łyżka cukru * dowolne owoce (u mnie były to truskawki i borówki amerykańskie) * cukier puder do posypania Wykonanie: Serek typu
Zrób to smacznieSkładniki: 1/2 paczki mieszanki sałat kolorowych 1 duży pomidory 1/2 ogórka zielonego 4 bulwy topinambura 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 małej cebulki 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Pomidor pokroić na ósemki, ogórka w talarki, a cebulę w półksiężyce . Topinambura obrać i pokroić w paseczki. Koper posiekać. Liście
magiczna kuchnia Kasi