przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:213/448)

Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 161

ciasteczkowy spód, delikatna, kremowa masa serowa - cudownie lekka dzięki użyciu jogurtu, a na wierzchu owoce (użyjcie swoich ulubionych) zalane galaretką. I tutaj mały haczyk - bo galaretka nie jest z paczki, ale z domowego syropu z kwiatów czarnego bzu. Jeśli jeszcze macie gdzieś zachomikowaną buteleczkę - nie zawahajcie się jej użyć!  Serniczek smakuje latem i wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszyste czekoladowe placuszki 199

mnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella. Na blogu pojawi się jeszcze wiele przepisów z ich użyciem. Zaglądajcie i… gotujcie i pieczcie razem ze mną i Lubellą Składniki: (na 2 porcje

Słodkie okruszki
Chleb-Naan 93

razem specjalną płytką patelnię Nie.smarujemy.jej niczym Po prostu podgrzewamy na gazie Musi byc dobrze rozgrzana *formujemy 4 kulki robiąc ta.na blacie jedna ręka NIE FORMUJMY KULEK JAK NP. NASZE PĄCZKI  *troszkę smarujemy raczki olejem dosłownie dwie krople musimy ugniatać jednoczenie *nasze kulki odstawiamy na.10 min.znów pod przykryciem foliowym *wałkujemy.nasze ciasto porcja po porcji I formujemy w miedzy

Viola cooks with passion
Pasztet z kaczki 143

dag.boczku 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 suche bułki 3 ząbki  czosnku Natka pietruszki 2 łyżki  majeranku 1 łyżka czabru 1 łyżka  gałki  muszkatalowej 1 paczka suszonych  grzybów Pieprz sól 3 liście  laurowe 6 ziaren owocu jałowca  Sposób: *Grzyby namaczamy na kilka godzin w misce z wodą. *Kaczkę  gotujemy około 2 godzin

Viola cooks with passion
Al-bahla ciastka Marokańkie 112

Następnie formujemy kulki : Powiem że sztuką jest formowania ich w ten sposób ,bo formujemy je cały czas gniotąc a nie w zwykłe kuleczki które tworzymy bardzo często np. wyrabiając pączki muszą one być gładkie i nie mogą mieć widocznych połączeń. Na wschodzie mają wprawę,ale my dopiero się uczymy ;-) Więc na papier do pieczenia układamy nasze cisteczka. Nie będziemy smarować

Viola cooks with passion
KRUCHE CIASTECZKA 170

Polecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od  Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli  Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, do połączenia. Ciast zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć

Zrób to smacznie
Bułeczki z dynią i borówkami. 162

podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy tak na grubość 2cm i wycinamy szklanką koła.Na każdy placuszek nakładamy po łyżce borówek, zlepiamy jak pączka. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 6 minut aby troszkę podrosły, następnie smarujemy je mlekiem i posypujemy granulowanym musli, ale nie koniecznie, możecie

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z brokułem i makaronem 153

Zapowiedziana seria przepisów na sałatki trwa w najlepsze! Dzięki paczce od producenta marki Lubella, całkiem spora część tych przepisów będzie z makaronami. Z wielu powodów, m.in. dlatego, że często nie tylko my kobiety, ale też panowie, zabieramy sałatki ze sobą do pracy w formie lunchboxów, raczej nikt z nas nie wyciąga dań, którymi mógłby się np. niechcący pochlapać i zabrudzić

SMYKWKUCHNI
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z cynamonu i sprawdźcie sami ;-))) 113

temp. 180 stopni C. Po upieczeniu miąższ oddziel od skórki i przełóż do miseczki. CIASTO:  - 500 g mąki pszennej - 1/2 szkl. cukru - 1/3 szkl. mleka - 2/5 paczki świeżych drożdży - 1/3 kostki masła - kilka kropel aromatu cytrynowego - 3 jajka Zrób rozczyn- drożdże wymieszaj z ciepławym mlekiem i łyżeczką cukru. Mąkę przesyp do miski, zrób dołeczek, wlej masę z drożdżami

SMYKWKUCHNI
Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu 151

zapiekanka nadal wychodzi pyszna Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu Wydrukuj przepis Porcji: 1 lub 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 100g makaronu penne lub świderki 1 brokuł lub paczka mrożonego 4 łyżki (50g) mąki z amarantusa 2 łyżki oleju kokosowego 500ml mleka roślinnego (najlepiej sojowe) sól i pieprz do smaku 1/3 lub 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku

Blendman
RYŻOWE KULE ZE ŚLIWKAMI 117

Cudowne kule o smaku pączków,wypełnione śliwkami,najlepsze na gorąco.Rozpływaja się w ustach po ich skosztowaniu.Bardzo polecam na popołudniowy deserek dla dzieci lub na miły podwieczorek we dwoje.:-)   20dag.ryżu 1 litr mleka 1/2 szkl.cukru 5 łyżek mąki 5 jajek sól 20 małych śliwek z kompotu 4 łyżki bułki tartej  olej do głębokiego smażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko zagotowujemy razem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
POŻEGNALNY TORT DLA PRZYJACIÓŁ 112

dużych jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu   Masa: ~~~~~~~~~~~~ 1 budyń smietankowy 350ml.mleka 1 kostka masła ser ricotta~ kropla - dwie olejku migdałowego paczka migdałów w płatkach 3/4 szkl. cukru  1 kwaśny dżem porzeczkowy   Poncz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 szkl przegotowanej wody sok z cytryny cukier 1 łyżka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jajka ubijamy mikserem na puszystą masę z cukrem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Masełko "Raffaello" 155

słoika - masa zaraz po przygotowaniu jest bardzo łatwa  do rozsmarowania lecz do wafli nadaje się lepiej po nocy spędzonej w lodówce - podana ilość wystarcza na posmarowanie 1 paczki wafli (5 sztuk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sypane ciasto drożdżowe z jabłkami 167

pyszne, mięciutkie ciasto. Jeszcze nie raz na pewno to ciasto zagości na rodzinnym stole. Każde owoce nadają się do tego ciasta. Składniki: Ciasto: 100g drożdży 3/4 szkl cukru 1 paczka cukru waniliowego szczypta soli pół szklanki mleka szklanka oleju 4 szkl mąki 3 jajka Kruszonka: pół kostki masła 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru Dodatkowo: 3-4 średnie jabłka Przygotowanie

Motylkowa Kuchnia
Frytki paprykowe domowej roboty z sosem czosnkowym 117

frytki, kto ich nie lubi? :) Najczęściej kupowałam mrożone i sobie smażyłam w domu. Tak było dopóki nie zrobiłam sama frytek. Uwierzcie mi smakują tysiąc razy lepiej niż te z paczki. Spróbujcie a przekonacie się, że już zawsze będziecie kupować ziemniaki a nie frytki :) Składniki: ziemniaki  papryka słodka  sól olej sos czosnkowy: jogurt naturalny 370 g (duże opakowanie) majonez

Kuchnia Viki

Proponowane wyszukiwania