przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:214/448)

Pasta z suszonych pomidorów i kaparów 115

uprzedzeni przez nieprzyjemne doświadczenia z dzieciństwa. Ja tak właśnie miałem z kaparami. Kojarzyły mi się z kwaskowatym dziwnym smakiem… fuj! Przy okazji współpracy z firmą Rolnik postanowiłem do paczki włączyć również kapary, żeby odczarować je w mojej kuchni. Czy to się udało? Tak! W połączeniu z neutralnym słonecznikiem i pomidorami suszonymi, które uwielbiam, wyszło coś wspaniałego. Pasta z suszonych

Blendman
Pesto z jarmużu 129

pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie 2 spore łyżki płatków drożdżowych Wykonanie: 1 W garnku zagotuj wodę. Wsyp jarmuż

Blendman
Pasta z suszonych pomidorów i kaparów 143

uprzedzeni przez nieprzyjemne doświadczenia z dzieciństwa. Ja tak właśnie miałem z kaparami. Kojarzyły mi się z kwaskowatym dziwnym smakiem… fuj! Przy okazji współpracy z firmą Rolnik postanowiłem do paczki włączyć również kapary, żeby odczarować je w mojej kuchni. Czy to się udało? Tak! W połączeniu z neutralnym słonecznikiem i pomidorami suszonymi, które uwielbiam, wyszło coś wspaniałego. Pasta z suszonych

Blendman
Rozwój dziecka w 17. miesiącu (1 rok i 5 miesięcy) 149

sposób, ale w wchodzi już raczej podciągając drugą nogę za pierwszą. Mała kobitka, a jaka silna Tak, dziecko w tym wieku ma sporo siły. Zuzia podnosi nawet paczkę pieluszek, która jest i duża, i dość ciężka jak dla niej. Pomaga nam w rozpakowywaniu zakupów, więc nieraz przenosi nawet nieco cięższe produkty, np. mleko czy mąkę. Ma z tego mnóstwo frajdy

Anioszek w kuchni
Ziemniaczana focaccia 184

stół wyjeżdża świeże pieczywo, jest bezcenna. Do przygotowania ziemniaczanej focacci potrzebujemy: 500 g mąki (ja użyłam pszennej, ale możecie ją zastąpić bezglutenową) 100 g purree ziemniaczanego (z paczki) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 500 ml wody 1 opakowanie suchych drożdży 2 łyżki oleju Z pierwszych 6 składników wyrabiamy ciasto drożdżowe, które na noc wkładamy do lodówki. Rano natłuszczamy blachę

Szybko Tanio Smacznie
Pstrąg pieczony z bobem i ziemniaczkami 144

pstrąga pieczonego z bobem i ziemniaczkami. Jest to bardzo fajny i prosty przepis na pyszny obiad. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 2 pstrągi 10 młodych ziemniaczków Paczka bobu ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Nieco oleju Ziemniaki myjemy, a następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Lekko solimy i stawiamy

Kolizje Smaków
Blogowa rozbudowa 157

Monte Balance  - testowanie tych produktów odbyło się za pośrednictwem stron zajmujących się testowaniem produktów. Muszę również tu wspomnieć o nawiązaniu współpracy z firmą Jamar, która obdarowała mnie paczką produktów, które mogłam wykorzystać z przepisach: Pikle w ostrej zalewie ketchupowej  oraz Sałatka z wędzonym kurczakiem . A to jeszcze nie koniec ponieważ mam do wykorzystania jeszcze pozostałe produkty

W Moim Magicznym Domu
Niby mały szwedzki torcik... 136

narysowaną na opakowaniu czerwoną porzeczką. Nie miałam jeszcze przyjemności takiej słodkości jeść (chociaż wyczytałam, że wersja z Ikei jest dla niektórych legendarna), ale pomysł mi się spodobał, więc paczkę wrzuciłam do koszyka. Ale zanim dojechałam do domu, już wiedziałam, że muszę go zrobić sama. Przejrzałam więc parę przepisów na telefonie i zawinęłam po składniki. A że czerwone porzeczki wisiały jeszcze

les mirabelles
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 154

zrobieniu lodów czy też  po wypiekaniu niektórych ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona śmietana

Kuchnia u Krysi
Rogale świętomarcińskie 141

pokusił się choćby raz, żeby zjeść takiego rogala w dniu św. Marcina 11 listopada? Tradycję jedzenia rogali świętomarcińskich można porównać do tradycji   spożywania w tłusty czwartek pączków i faworków. Oryginalne, certyfikowane rogale świętomarcińskie wykonane są z białego maku, z dodatkiem miodu, rodzynek, orzechów i skórki pomarańczowej i pachną migdałami. Mają kształt podkowy i ważą około 250 g. Jadłam oryginalne

Kuchnia u Krysi
Po prostu... szarlotka 204

Szkoda, że nie było śniegu i prawdziwej zimy. Pozostały wyjścia do kina, do Aquaparku,   spacery i oczywiście wspólne pichcenie w kuchni. Przecież był Tłusty Czwartek, więc wspólnie smażyłyśmy pączki i faworki. Razem robiłyśmy pizzerki.   Dzieci lubią pomagać w kuchni. Poświęcajmy więcej czasu naszym dzieciom, bo tak szybko wyrastają z tego cudownego czasu, jakim jest dzieciństwo   (blaszka 25x36

Kuchnia u Krysi
Serniczki na zimno 185

zimno 50 dag serka homogenizowanego waniliowego 30 dag sera białego trzykrotnie mielonego szklanka ubitej śmietanki kremówki pół cytryny 2 galaretki pomarańczowe 1 galaretka truskawkowa torebka cukru waniliowego 3 paczki herbatników pełnoziarnistych 20 g żelatyny pół kostki masła dowolne sezonowe owoce ( w zimie można użyć np brzoskwiń lub ananasa z puszki) Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu dodając 1/4 wody mniej

sierotka maRysia w kuchni
Torcik z musem brzoskwiniowym 285

mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka brzoskwiniowa W tortownicy (26cm)  wyłożyć warstwę biszkoptów. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia

Smakołyki Asi
torcik "tiramisu po polsku" 139

lyżeczki proszku do pieczenia krem: 3 jaja 3/4 szkl cukru 200 g masła 300 g serka homogenizowanego naturalnego 200 g mleka w proszku ponadto: 1/2 filiżanki mocnej, słodkiej kawy paczka krągłych biszkoptów 2 łyżki kakao Ciasto: Jaja ubić z cukrem. Delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja tortownica 26cm). Piec

6niebo

Proponowane wyszukiwania