przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:205/448)

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką - wysokie, puszyste 117

Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w nim drożdży i ma dużo kruszonki:). Można dodać tu dowolne owoce.  Ciasto: 3 i 1/4 szklanki mąki 2 paczki suchych drożdży (razem 14g) 1 całe jajko  2 żółtka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli 80g roztopionego masła Kruszonka

Szefowa kuchni
Śliwkowa niedziela - cobbler 104

Niespieszna, lutowa niedziela. Ten kto może tonie w pieleszach do południa :) Dzisiejsza niedziela nie obfitowała specjalnie w słoneczne promienie, ale pachniała cynamonem i śliwkami, których ostatnią paczkę wyszperałam w zamrażalniku. Słodkie drugie śniadanie, albo zwieńczenie niedzielnego obiadu. Cobbler się kłania :) Cobbler ze śliwkami Potrzebujesz: ok. 300- 400g śliwek ( mrożone lub świeże) 1/4 szkl. cukru 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki cynamonu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z tortellini i drobiową wędliną 156

Paczka tortellini, trochę różnych dodatków i mamy gotową i smaczną sałatkę. No oczywiście troszkę czasu potrzeba ale nie za dużo, bo jednak trzeba ugotować to i owo, pokroić co nieco. No i jeszcze poczekać aż smaki się przegryzą, ale warto czekać. Potem tylko wyjmujemy miskę z lodówki i zajadamy sałateczkę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szybka sałatka kalafiorowa babci Basi 167

sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić w paski, jajka w dużą kostkę

Pysznosci Babci Basi
Szynka peklowana i gotowana babci Basi 193

ziaren ziela angielskiego, 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu. Przyprawy te zagotować w wodzie . Do tego , ale do ostudzonej wody z przyprawami dodajemy : 50 gram soli peklującej ( 1 paczka ) 3 ząbki czosnku, 2 łyżki majeranku, Zamoczone mięso zostawiamy na kilka dni (3-4 dni ) w lodówce. Codziennie odwracamy.   Po wyznaczonych dniach, wyjmujemy mięso z zalewy i robimy nową

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania