przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:205/448)

Śmietankowe bułeczki drożdżowe 110

niespodzianki w środku , ale i tak kuszą smakiem i wyglądam , zapraszam na przepis . Składniki  4 szklanki mąki  tym 405  1 szklanka mleka   1 paczka drożdży  pół szklanki cukru  4 łyżki masła  2 jajka  4 krople zapachu śmietankowego  Wykonanie  Do miski wsypujemy mąkę , następnie drożdże rozpuszczam z dwoma łyżeczkami cukru

Mój Smak
Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj 180

dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki.  Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając pomysłu na majowe gotowanie w kuchni Regionalnych Smaków trafiłam na Ruchanki Kociewskie i dzięki temu znalazłam przepis, którego szukałam. Zacznę od wyjaśnienia skąd taka oryginalna nazwa potrawy: Ruchanki (od wyrabiania, ruszania ciasta:), Kociewskie (od Kociewia

Codziennik Kuchenny
Bułki do odrywania z garnka żeliwnego 144

dość luźne, i trochę klejące przy wyrabianiu, ale dzięki temu potem w cieście jest dużo pęcherzyków powietrza, a samo ciasto jest puszyste. Sprawdźcie listę składników i pieczemy ;-) SKŁADNIKI: - 1 paczka drożdży instant - 400 g maki pszennej tortowej + 50 g do podsypywania - 2 jajka rozmiar L + 1 żółtko (do smarowania) - 4 łyżki miodu - 230 ml mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek

SMYKWKUCHNI
Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce 316

dużej misce łączymy ze skrzydełkami, dłońmi wcieramy sos w mięso żeby wszędzie dotarł i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 2. Olej rozgrzewamy na małym gazie, tak jak na pączki, skrzydełka mają się powoli smażyć a nie spalić na czarno. Mieszamy ze sobą oba rodzaje mąki, kurkumę i zioła, a następnie obtaczamy delikatnie zamarynowane mięso, starajcie się aby powstała

Apetyczna babeczka
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 227

liść laurowy – 1 szt. 0,05 zł sól 0,05 zł // DODATKI // szczypior/cebula dymka – kilka łodyg 1,50 zł ryż (najlepiej parboiled) – 1 paczka (100g) 0,50 zł Razem 19,50zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW (20 min) Zaczynamy od krojenia warzyw i mięsa. Znacznie usprawni nam to prace w kolejnych punktach. Seler naciowy oczyszczamy z liści

Nerds Kitchen
Od czego zacząć, kiedy myślisz o odstawieniu glutenu? 176

wiedzieli, że stosuje dietę i starali się ją w tym wspierać. Ale ona przechodząc obok piekarni nie mogła się oprzeć. Po prostu musiała tam wejść i kupić sobie świeżego pączka. Gdy o tym usłyszałam padłam z wrażenia. Ale jak to – nie mogła się oprzeć?! Gdy już się podniosłam –zrozumiałam jedną ważną rzecz. Ona nie miała POWODU . Nie miała mocnej motywacji

Smakuje zdrowo
Szafirowy przekładaniec 199

kubeczek śmietany 30 %  1 kubeczek serka mascarpone  2 galaretki ( smak według uznania ) 3 łyżeczki żelatyny  1 czekolada mleczna  3 łyżki cukru pudru  paczka biszkoptów     2 krople zapachu śmietankowego  Wykonanie  Na początku gotujemy wodę i rozpuszczamy  nasze dwie galaretki , po dokładnym wymieszaniu , odstawiam galaretkę do wystygnięcia.  Kiedy galaretka

Mój Smak
Labrador - wilczy apetyt a karma Petvita 204

smakuje. Wcina, aż się jej uszy trzęsą! Albo nawet nie zdążą się zatrząść, bo już miska pusta... Karmę Petvita dostałam w ramach akcji " Testuj produkty z Krakvet.pl ". W paczce dla Birmy były 4 opakowania karmy po 2,5 kg, czyli w sumie 10 kg! Dostałam trzy rodzaje karmy dla dorosłych psów -  jedną z indykiem LIGHT, dla wszystkich ras, które

dobra gospodyni dom wesołym czyni
OCZY CARYCY 340

śmietanki 36%, 2 łyżki wiórek kokosowych,  2 łyżki cukru pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka Dodatkowo: 1 galaretka kiwi, paczka biszkoptów 1 szkl. mocnej posłodzonej herbaty WYKONANIE Ciasto białe: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy resztę składników. Ciasto ciemne: żółtka i jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Blaszkę o wymiarach

słodki bratek
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką - wysokie, puszyste 110

Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w nim drożdży i ma dużo kruszonki:). Można dodać tu dowolne owoce.  Ciasto: 3 i 1/4 szklanki mąki 2 paczki suchych drożdży (razem 14g) 1 całe jajko  2 żółtka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli 80g roztopionego masła Kruszonka

Szefowa kuchni
Śliwkowa niedziela - cobbler 101

Niespieszna, lutowa niedziela. Ten kto może tonie w pieleszach do południa :) Dzisiejsza niedziela nie obfitowała specjalnie w słoneczne promienie, ale pachniała cynamonem i śliwkami, których ostatnią paczkę wyszperałam w zamrażalniku. Słodkie drugie śniadanie, albo zwieńczenie niedzielnego obiadu. Cobbler się kłania :) Cobbler ze śliwkami Potrzebujesz: ok. 300- 400g śliwek ( mrożone lub świeże) 1/4 szkl. cukru 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki cynamonu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z tortellini i drobiową wędliną 151

Paczka tortellini, trochę różnych dodatków i mamy gotową i smaczną sałatkę. No oczywiście troszkę czasu potrzeba ale nie za dużo, bo jednak trzeba ugotować to i owo, pokroić co nieco. No i jeszcze poczekać aż smaki się przegryzą, ale warto czekać. Potem tylko wyjmujemy miskę z lodówki i zajadamy sałateczkę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania