wiaderka ) - 3 białka - 200 ml śmietanki 30% - 1 szklanka cukru pudru - 1 szklanka wiórek kokosowych - 1 duża płaska łyżka mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego i migdałowego - 2 paczki Raffaello ( ok 23 sztuki ,reszta do ozdoby na wierzch ) Na wierzch : - serek mascarpone 250 g - 2 duże łyżki cukru pudru - wiórki kokosowe - kilka kulek Raffaello Sposób wykonania : Ciastka zmiksujemy i mieszamy
Wypieki Renespontanie, ale efekt przerósł moje oczekiwania. Wyszło naprawdę dobra zapiekanka, którą szybko możesz zrobić, gdy np. niespodziewanie wylądujecie u Ciebie po wyjściu z kina . Składniki (dla dwóch osób): Paczka solonych chipsów nachos z dyskontu na L 1,5 słoika paprykowego sosu salsa, ostrego z dyskontu na L 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego mała czerwona cebula (może być biała
manslogblogefekt (o ile niczego się nie spieprzy) całkowicie rekompensuje poświęcony na przygotowania czas. Składniki (dla dwóch osób): 1 kg cebuli kilka gałązek tymianku (możesz zastąpić go otartym z paczki) ok 400 ml białego wina półwytrawnego (możesz zastąpić je cydrem, ale mi bardziej smakuje wersja na winie) dwie kopiaste łyżki mąki około 50g masła (generalnie spora ilość udko z kurczaka sól
manslogblogczekoladzie. Prosty deser, a daje świetne pole do popisu. Efekty zobaczysz na zdjęciu, a poniżej możesz obczaić przepis. Składniki (dla dwóch osób): 8 biszkoptów (takich dla dzieci z paczki) 1 banan Tabliczka gorzkiej czekolady Sok z 1 cytryny Przyrządzanie deseru zacznij od wyjęcia niedużego garnka i wlania do niego wody. Tak z połowę. Dobierz go tak, aby pokrywał większą część
manslogblogsoli i ziarenek (dyni, słonecznika, czy co tam macie – przyp. Piotrek) na oko. Warto przygotować sobie mieszankę ziarenek w pojemniku, żeby nie bawić się zawsze z czterema różnymi paczkami. Mieszamy proszek łyżką, którą dopiero mieszaliśmy drożdże. 5. Dolewamy wodę z drożdzami do mąki. 400ml wody jest wartością jedynie orietnacyjną, będzie się różnić w zależności od proporcji mąki, której użyliśmy
manslogbloggotowania (np. pieczenia pasztetu). Dzięki temu zawsze jest szybko pod ręką – wystarczy rozmrozić. Właściwe przygotowania zupy zacznij od posiekania chilli i obranego wcześniej imbiru. Nie używaj imbiru z paczki, tylko kopnij się po świeży (dostępny jest w biedronkach i lidlach). Drogi nie jest, a różnica w smaku kolosalna. Dynię pokrój w kostkę o boku
manslogblogkakao 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru pudru MASA KOKOSOWA: 15 dag wiórek kokosowych 300 ml mleka 1 szklanka cukru DODATKOWO: dżem 750 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny paczka okrągłych biszkoptów CIASTO: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito na stolnicę, dodać cukier puder, margarynę, smalec i żółtka, Wyrobić ciasto. Pod koniec dodać śmietanę. Ciasto podzielić
Gotuję Testujęjajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, pod koniec dodać żółtka. Łyżką mieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec na brytfannie wysmarowanej
Gotuję Testujępyszny deser dla dzieci. Robi się je szybko i s naprawdę pyszne. Dzieci pokochają taki deser. Spróbujcie! Słodkie lizaki dla dzieci 20 dag margaryny 1 szklanka cukru pudru 4 paczki herbatników 5 dag kakao biała polewa w torebce 1 łyżka dowolnego soku posypka cukierkowa Herbatniki wyjąć z opakowania i pokruszyć do blendera. Zrobić z nich pył. Do osobnej miski wsypać
Gotuję Testujęłyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA KRÓWKOWA masa krówkowa z puszki 1 kostka margaryny DODATKOWO masa karpatkowa w 5 minut 5-6 paczek herbatników 2 opakowania galaretki truskawkowe BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA KRÓWKOWA
Gotuję Testujęzimowe, chłodne i ponure dni. Ze świeżych owoców robimy także dżemy , którymi możemy później nie tylko posmarować pieczywo, ale wykorzystać je także do naleśników czy ciast. Często dżemem nabijamy pączki. Najlepiej smakują domowej roboty, bez środków konserwujących. Dzieci je wprost uwielbiają. Mają dużo witamin i są bardzo odżywcze . Tak samo powidła , które najczęściej są robione ze śliwek. Smarujemy nimi ciasta
Gotuję TestujęKilka dni temu syn dostał w ramach kampanii TRND POLSKA paczkę z pysznymi mlecznymi kanapkami od MONTE. W ramach kampanii otrzymaliśmy: Zestaw startowy projektu: Dla Ambasadora w projekcie: 12 mlecznych kanapek Monte Snack Przewodnik projektu Książeczka „Twoje badanie opinii" Do podarowania innym: 12 mlecznych kanapek Monte Snack W trakcie zgłoszenia syn podał informację o zbliżających się urodzinach jednego
Gotuję Testujęłyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix konfitura jagodowa MASA ZWYKŁA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan fix DODATKOWO 40 dag truskawek 8-10 paczek herbatników woda sok malinowy 2 opakowania galaretki truskawkowej Na dno brytfanny bądź formy wyłożyć maczane w wodzie z sokiem malinowym herbatniki. 500 ml śmietany ubić z cukrem pudrem
Gotuję TestujęKilka tygodni temu dzięki uprzejmości platformy: Everydayme otrzymałam paczkę do testowania z nowością, Lenor Unstoppables. Są to Perełki zapachowe, które zapewniają wszystkim rodzają tkanin długotrwały zapach i świeżość, która trwa nawet do 12 tygodni przy ubraniach przechowywanych w szafie. Perełki zapachowe Lenor Unstoppables występują w 3 zapachach: Fresh- połączenie minerałów z aromatem lilii wodnej i świeżymi, zielonymi nutami
Gotuję TestujęJuż kiedyś wspominałam o mojej miłości do masła, takiego dobrego, prawdziwego minimum 80% tłuszczu. Nie używam go specjalnie dużo, taka normalna paczka ( 200 g) starcza mi na dwa - trzy tygodnie. Uwielbiam ten smak, aromat jaki się uwalnia podczas smażenie. Nie potrzeba wielu przypraw, aby nadać wyrazu daniu, masło i mięso doskonale się uzupełniają. A jeszcze niedawno odkryłam, że smażąc
Dieta moja pasja