zdjęć każdej przekąsce. Ale udało mi się uwiecznić ciasto, które jest niebiańskie. Dlatego otrzymało roboczą nazwę Podniebna chmurka. Ciasto proste i pyszne. Składniki: 400 g nutelli 2 paczki sucharków takich małych (ok. 200-240 g) - polecam te z Biedronki) 400 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1 cukier wanilinowy 1 śmietan fix 2 galaretki rozpuszczone
Emskie Smakiłuskanego słonecznika 150 g cukru 3 łyżki mleka 300 g masła 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (*ugotowanego na masę kajmakową) 1 czekolada gorzka lub deserowa dodatkowo: 1 paczka herbatników polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) troszkę podprażonego słonecznika do dekoracji wykonanie: W garnku podgrzewamy masło, mleko oraz cukier, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy
Domowy Smak Jedzeniakawałek papryczki chili drobno posiekany 1/2 czerwonej papryki 4 łyżki ziaren kukurydzy z puszki 1 marchewka 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki podprażonej i zmiażdżonej w moździerzu gorczycy lub z paczki w proszku szczypta kuminu rzymskiego 250 ml bulionu warzywnego lub w wersji nie wegetariańskiej: drobiowego 400 ml mleczka kokosowego 1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki 4 łyżeczki podprażonych
Sztuka gotowania w/g SamiryOdmiana ta nada się do każdej lekkiej kompozycji. Jest pysznie delikatna, bez gorzkiej nuty. Na pewno nie zdominuje dania, a wzmocni jego walory smakowe. Sałatka była przepyszna. Pomyśleć, że paczkę z trzema odmianami tej tradycyjnie wyrabianej włoskiej oliwy otrzymałam od sieci marketów Alma , które mimo - a może właśnie z powodu tak bogatego asortymentu - nie dawno zniknęły z naszego rynku
Kuchnia po mojemumąkę, jajka i dobrze wyrabiamy.Masa ma być lekko ostrawa bo kulki wyjdą mdłe. Na rękę nakładamy porcję ziemniaczaną robimy dołek i wkładamy kawałek topionego serka, dobrze zlepiamy tak jak pączka. Kulki obtaczamy w bułce tartej. Jeśli chcecie smażone to rozgrzewacie olej i smażycie z obydwu stron na złoty kolor, jeśli pieczone to przekładacie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Sama słodycz i szczypta chiliorzeźwiająca. Letnie "must have"! Do wykonania spodu można użyć ulubionych ciasteczek, ja użyłam Hitów, które akurat dorwałam w promocji. Obiecuję, na jednym kawałku się nie skończy, będziecie zachwyceni :) Składniki: - paczka Hitów - 3/4 kostki masła - 2 budynie śmietankowe - 800 ml mleka - cukier (wg uznania) - ok 300 g truskawek Ciastka kruszę jak najdrobniej, masło rozpuszczam, dodaję do ciastek i dokładnie mieszam
Cook&Loverobocze i prywatne, więc doceńcie, że dzielę się prywatnym albumem :) I nie moja wina, że między balkonem a górami przebiegały druty telegraficzne :) Składniki (na dwie duże porcje): - 1/2 paczki makaronu 'kokardki' - puszka tuńczyka (kawałki w sosie własnym) - 2 pomidory - oliwki zielone (ilość wg uznania) - 1/2 czerwonej cebuli - 150 g fety - 3 łyżki oliwy z oliwek - bazylia, oregano, pietruszka - sól
Cook&Lovesmak, ale przede wszystkim dlatego, że kocham je przygotowywać z moją córeczką. Jej radość, gdy wraz ze mną tworzy jakiś słodki wypiek – bezcenna Dlatego tak ucieszyła mnie ostatnio paczka-niespodzianka od Lidl. W jej środku znalazłam m.in. maszynkę do ciasteczek oraz wspaniałe produkty do dekoracji i przygotowywania słodkich wypieków marki Belbake , które już od 7 listopada możecie nabyć
Słodkie okruszkichilli, jeżeli lubisz pikantne smaki. Gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Z jarmużu usuń twarde łodygi, a liście pokrój na małe kawałki. Możesz tez kupić pokrojony jarmuż w paczkach. W czasie gotowania zupy, przygotuj grzanki z chleba. Rozgrzej patelnię i podsmaż na niej kromki z dwóch stron (na suchej patelni). Zdejmij grzanki z patelni i natrzyj je ząbkiem
Chilli Czosnek i Oliwaciasteczka powstały z nieskończenie wielkiej miłości do mojej córeczki, chęci sprawienia jej wielkiej przyjemności oraz absolutnego braku zdrowych ciastek w sklepach. W niemal każdej kupnej paczce znajdziemy cukier rafinowany, białą mąkę, utwardzony tłuszcz, itd. Jeśli chodzi o sklepowe ciastka bezglutenowe, to zazwyczaj ich bazą jest mąka kukurydziana (GMO), nie wspominając już o ich innych "zdrowych" składnikach. Wiem, że znajdzie
Jeść, by żyć w zdrowiukolejny Lidl Polska wysłał do mnie paczkę - niespodziankę. Znalazła się w niej książka i słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy lubię dostawać takie niespodziewajki i zaciekawiły mnie te ziarna. Na wierzch sernika posypałam te ziarna właśnie a jest to żyto, pszenica i orkisz a do tego polewa z solonego karmelu i masy kajmakowej. Rozwiń i czytaj
Ewa w kuchniminut. Więc na razie kalendarz nabiera mocy i czeka na rok 2017. Do każdego miesiąca dobrałam potrawę zgodną z porą roku. W styczniu jest ciepłe śniadanie, w lutym - pączki,w kwietniu - baba wielkanocna, w lipcu -ciasto z owocami, w listopadzie - jesienne ciasteczka, a w grudniu - mince pies z choinką w tle. CEWE Fotoksiążkę przygotowałam dla dzieci. Będzie to dla nich
bistro mamaProsty pomysł na pyszną i szybką sałatkę na kolację lub lanch. Wystarczył wyłożyć sałatę, dodać gruszkę oraz ser i polać sosem, zapewniam jest pysznie. Składniki: 1/2 paczki mix sałat 1 gruszka ser pleśniowy z orzechami garść orzechów włoskich sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka cytryny sól, pieprz Wykonanie: Orzechy uprażyć na patelni. Ser oraz gruszkę pokroić
magiczna kuchnia Kasispotkać się ze znajomymi - albo to oni na to wpadają. Co zrobić jeśli nie ma już czasu (ani chęci) na pieczenie ciasta do kawy? Jeśli mamy pod ręką paczkę gotowego ciasta francuskiego (a nie oszukujmy się, rzadko kto robi je samodzielnie), jakieś owoce i garść orzechów, to upieczenie pysznych ciasteczek zajmie nam niewiele czasu. Francuskie ciastka z gruszkami i delikatnymi
Codzienna kuchnia niecodzienna