przypomina batonik Kinder Country i przyznam, że dość syte. Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze nie próbowali tego ciasta :) Składniki: * 400 ml śmietany 36% * 250 g serka mascarpone * około 3 paczek po 50 g herbatników * 2 białe czekolady po 150 g każda * 2 mleczne czekolady po 150 g każda * 3 szklanki płatków Nestle Kangus+ kilka garści na wierzch Wykonanie: Białą czekoladę
Zrób to smacznieorzechów włoskich, a co kryje jeszcze to danie? Sprawdźcie sami zerkając na poniższą listę składników, dodam tylko, że obiad będzie na stole za 15 minut! SKŁADNIKI: - 1/2 paczki makaronu Lubella- spaghetti nr 4 Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. SOS DO SPAGHETTI: - 1 szklanka orzechów włoskich - 6 łyżek oliwy z oliwek
SMYKWKUCHNIprzepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
R'n'G Kitchendzisiejszych czasach łatwo można ulec reklamom, zaniżonym cenom i niespodziewanie kupić coś, co nie jest zgodne z naszymi oczekiwaniami. NutriBullet można także zakupić w ratach! JAK WYGLĄDAŁA PACZKA NutriBullet otrzymałam już na drugi dzień od dnia wysłania. Był bardzo dobrze zapakowany i zabezpieczony, co możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach. JAKI MODEL OTRZYMAŁAM Do testów otrzymałam model, który
Zdrowie na języku :Pwędliny. Zamiast dżemu do porannego tosta. Marmolada z papryki jest niesamowita – bo pasuje zarówno do mięs (genialna do pasztetu i kaczki!) jak i do ciast – jako nadzienie do pączków czy kruchych rogalików. Wszechstronna, zachwycająco aromatyczna. Jest chyba najładniejszym kolorowym słoikiem na półce. A na pewno jednym z tych najbardziej rozchwytywanych. Szykujemy słoiki na marmoladę. Najłatwiejszy i najszybszy sposób
Karo in the Kitchenjeszcze raz zagniatamy. Z ciasta robimy gruby wałek i dzielimy go na kilka równych kawałków.Z każdego placuszka formujemy placuszek i nakładamy na niego kulkę serową. Placek zlepiamy jak pączka i lekko go rozpłaszczamy tworząc cienki placek.Odstawiamy na kilka minut do porośnięcia.Na środku każdego placka robimy małe nacięcie. Chlebki pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Do chlebków
Sama słodycz i szczypta chiliciasteczkowy spód, delikatna, kremowa masa serowa - cudownie lekka dzięki użyciu jogurtu, a na wierzchu owoce (użyjcie swoich ulubionych) zalane galaretką. I tutaj mały haczyk - bo galaretka nie jest z paczki, ale z domowego syropu z kwiatów czarnego bzu. Jeśli jeszcze macie gdzieś zachomikowaną buteleczkę - nie zawahajcie się jej użyć! Serniczek smakuje latem i wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny
Pożeraczka, czyli raz adobrzemnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella. Na blogu pojawi się jeszcze wiele przepisów z ich użyciem. Zaglądajcie i… gotujcie i pieczcie razem ze mną i Lubellą Składniki: (na 2 porcje
Słodkie okruszkirazem specjalną płytką patelnię Nie.smarujemy.jej niczym Po prostu podgrzewamy na gazie Musi byc dobrze rozgrzana *formujemy 4 kulki robiąc ta.na blacie jedna ręka NIE FORMUJMY KULEK JAK NP. NASZE PĄCZKI *troszkę smarujemy raczki olejem dosłownie dwie krople musimy ugniatać jednoczenie *nasze kulki odstawiamy na.10 min.znów pod przykryciem foliowym *wałkujemy.nasze ciasto porcja po porcji I formujemy w miedzy
Viola cooks with passiondag.boczku 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 suche bułki 3 ząbki czosnku Natka pietruszki 2 łyżki majeranku 1 łyżka czabru 1 łyżka gałki muszkatalowej 1 paczka suszonych grzybów Pieprz sól 3 liście laurowe 6 ziaren owocu jałowca Sposób: *Grzyby namaczamy na kilka godzin w misce z wodą. *Kaczkę gotujemy około 2 godzin
Viola cooks with passionNastępnie formujemy kulki : Powiem że sztuką jest formowania ich w ten sposób ,bo formujemy je cały czas gniotąc a nie w zwykłe kuleczki które tworzymy bardzo często np. wyrabiając pączki muszą one być gładkie i nie mogą mieć widocznych połączeń. Na wschodzie mają wprawę,ale my dopiero się uczymy ;-) Więc na papier do pieczenia układamy nasze cisteczka. Nie będziemy smarować
Viola cooks with passionPolecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, do połączenia. Ciast zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć
Zrób to smaczniepodsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy tak na grubość 2cm i wycinamy szklanką koła.Na każdy placuszek nakładamy po łyżce borówek, zlepiamy jak pączka. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 6 minut aby troszkę podrosły, następnie smarujemy je mlekiem i posypujemy granulowanym musli, ale nie koniecznie, możecie
Sama słodycz i szczypta chiliZapowiedziana seria przepisów na sałatki trwa w najlepsze! Dzięki paczce od producenta marki Lubella, całkiem spora część tych przepisów będzie z makaronami. Z wielu powodów, m.in. dlatego, że często nie tylko my kobiety, ale też panowie, zabieramy sałatki ze sobą do pracy w formie lunchboxów, raczej nikt z nas nie wyciąga dań, którymi mógłby się np. niechcący pochlapać i zabrudzić
SMYKWKUCHNItemp. 180 stopni C. Po upieczeniu miąższ oddziel od skórki i przełóż do miseczki. CIASTO: - 500 g mąki pszennej - 1/2 szkl. cukru - 1/3 szkl. mleka - 2/5 paczki świeżych drożdży - 1/3 kostki masła - kilka kropel aromatu cytrynowego - 3 jajka Zrób rozczyn- drożdże wymieszaj z ciepławym mlekiem i łyżeczką cukru. Mąkę przesyp do miski, zrób dołeczek, wlej masę z drożdżami
SMYKWKUCHNI