kucharzem gotowym w każdej chwili na niezapowiedziane wizyty gości. Szybko upieczesz w nim słodkie ciasteczka czekoladowe, zrobisz wyśmienite gofry w kształcie serca, rurki z kremem, pankejki, a nawet amerykańskie pączki z dziurką. Wyjątkowo głodnym odwiedzającym zaproponujesz opiekane kanapki, panini, tosty w kształcie muszelek, a także opiekane ziemniaczki. A wszystko to dzięki jednemu prostemu urządzeniu. Opiekacze do kanapek ułatwią życie każdej
Codogaradodatku ma być bezglutenowy. W moim mąkowym arsenale mam większość dostępnych w Polsce mąk. Większość jest nawet nieotwarta… taka mania kolekcjonowania jedzenia Stwierdziłem, że zamiast otwierać nową paczkę nieznanej mi mąki, sięgnę po dwie popularne w naszym kraju, czyli jaglaną i ryżową. Są dosyć neutralne w smaku (uwaga na jaglaną, ponieważ w zależności od producenta jedna będzie gorzkawa
Blendmancukru pudru 150 g zimnego masła 3 duże żółtka 1 łyżka gęstej śmietany Składniki na masę jabłkową: ok. 3 kg jabłek papierówek ½ szklanki cukru 1 łyżka masła 1 paczka galaretki cytrynowej Składniki na bezę: 5 białek (z dużych jajek) 120 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Wykonanie spodu ciasta: Do miski przesiałam mąkę, proszek do pieczenia
Kuchnia u Krysisprawdzą się w tej roli. Dla kogo: dla mających zepsuty piekarnik dla szukających spodu do ciast bez pieczenia dla kochających herbatnikowy smak Składniki: 250g herbatników (2,5 małej paczki) 100g masła łyżka cukru pudru (można pominąć) Wykonanie: Masło rozpuścić. Herbatniki zmielić w blenderze lub włożyć do worka i mocno tłuc wałkiem, by się pokruszyły. Do zmielonych herbatników dodać cukier
Mania Wypiekaniarozwijać i próbować nowych połączeń. 5. Nie bój się mrożonek Mrożonki to idealna opcja dla początkujących i/lub leniuchów szczególnie zimą. Nie ma z nimi zbyt dużo roboty, wystarczy otworzyć paczkę i wrzucić zawartość na patelnie lub do piekarnika. Wybierajcie mrożonki z jak najmniejszą zawartością ziemniaków. Sprawdzajcie też, czy warzywa nie są zbrylone, ponieważ może to świadczyć o niewłaściwym przechowywaniu (rozmrożenie
Powiedz dietom nieWami podzielić się z Wami moimi przepisami na smaczne dania i słodkości, które zostały spisane na papierze. A to wszystko dzięki PRINTU . Kiedy kurier dostarczył paczkę, moja radość w czasie jej rozpakowywania była nie do opisania. Byłam szczęśliwa, poruszona a zarazem dumna, mogłam obejrzeć coś na co sama zapracowałam, coś co stworzyłam zupełnie sama. Książką od razu pochwaliłam
Zrób to smaczniepisania! Nauczyłam się pisać (pod dyktandem pani Czesi): protokoły, prośby o dotację, regulaminy konkursów oraz co jakiś uczestniczyłam w spotkaniach z miejscowymi dawcami krwi. Do tego przejadałam się pączkami i bułkami z budyniem (dupa rośnie), które pani Czesia zawsze zamawiała na nasze spotkania. W końcu byłam jej ulubioną (i jedyną) pracownicą :) Uwielbiałam ją i zawsze mnie rozśmieszała, kiedy nerwy
Pink EnvelopeOtrzymałam mega paczkę od firmy PLENUS gdzie było mnóstwo smakowitych przypraw, ziaren i bakalii. Dlatego więc postanowiłam wypróbować ziarenka słonecznika i pestki dyni na bułeczkach. Bułeczki pszenne wyszły bardzo smaczne i puszyste. Ja zawsze lubię, w pieczywie jak coś chrupie i te bułeczki z tymi ziarnami i pestkami to to, co lubię. Bułki możemy podawać na śniadanie
Kuchnia DanusiPolecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, do połączenia. Ciast zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć
Zrób to smacznieprzypomina batonik Kinder Country i przyznam, że dość syte. Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze nie próbowali tego ciasta :) Składniki: * 400 ml śmietany 36% * 250 g serka mascarpone * około 3 paczek po 50 g herbatników * 2 białe czekolady po 150 g każda * 2 mleczne czekolady po 150 g każda * 3 szklanki płatków Nestle Kangus+ kilka garści na wierzch Wykonanie: Białą czekoladę
Zrób to smacznieorzechów włoskich, a co kryje jeszcze to danie? Sprawdźcie sami zerkając na poniższą listę składników, dodam tylko, że obiad będzie na stole za 15 minut! SKŁADNIKI: - 1/2 paczki makaronu Lubella- spaghetti nr 4 Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. SOS DO SPAGHETTI: - 1 szklanka orzechów włoskich - 6 łyżek oliwy z oliwek
SMYKWKUCHNIprzepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
R'n'G Kitchendzisiejszych czasach łatwo można ulec reklamom, zaniżonym cenom i niespodziewanie kupić coś, co nie jest zgodne z naszymi oczekiwaniami. NutriBullet można także zakupić w ratach! JAK WYGLĄDAŁA PACZKA NutriBullet otrzymałam już na drugi dzień od dnia wysłania. Był bardzo dobrze zapakowany i zabezpieczony, co możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach. JAKI MODEL OTRZYMAŁAM Do testów otrzymałam model, który
Zdrowie na języku :Pwędliny. Zamiast dżemu do porannego tosta. Marmolada z papryki jest niesamowita – bo pasuje zarówno do mięs (genialna do pasztetu i kaczki!) jak i do ciast – jako nadzienie do pączków czy kruchych rogalików. Wszechstronna, zachwycająco aromatyczna. Jest chyba najładniejszym kolorowym słoikiem na półce. A na pewno jednym z tych najbardziej rozchwytywanych. Szykujemy słoiki na marmoladę. Najłatwiejszy i najszybszy sposób
Karo in the Kitchenjeszcze raz zagniatamy. Z ciasta robimy gruby wałek i dzielimy go na kilka równych kawałków.Z każdego placuszka formujemy placuszek i nakładamy na niego kulkę serową. Placek zlepiamy jak pączka i lekko go rozpłaszczamy tworząc cienki placek.Odstawiamy na kilka minut do porośnięcia.Na środku każdego placka robimy małe nacięcie. Chlebki pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Do chlebków
Sama słodycz i szczypta chili