wraca do łóżka, na swoje wygrzane, wymoszczone miejsce. Zerkam za okno i doskonale rozumiem jej motywy; odkładamy spacer na później. Tylko co takiego to później nam przyniesie...? Z pączkami w tym roku zawiodłam przez choróbsko, które ciągle trzyma mnie w swych łapach, i jakbym nie kombinowała i się nie wierciła, nie chce puścić. Jutro grzecznie pójdę do pana doktora
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Krem 1 puszka brzoskwiń cukier do smaku 2 budynie śmietankowe 250 g masła Dodatki 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe Brzoskwinie odcedzić na sitku. Sok uzupełnić wodą tak aby było 1/2 l , wsypać dwa budynie , cukier do smaku i ugotować gęsty budyń. Odstawić
O kuchni z uczuciemfont:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Nowa kampania, nowe wyzwania i super produkty do testowania. Zaczęłam testowanie nowych produktów: a mianowicie krajanek warzywnych marki Winiary , dzięki Rekomenduj.to Paczka ambasadora prezentowała się tak : Zawierała: 5 krajanek warzywnych 5 krajanek ogórkowych 5 krajanek buraczkowych ściereczka ulotki przewodnik ambasadora Saszetki do testowania szybko się rozeszły, chętnych nie brakowało. Ja sama zostawiłam
kulinarnyswiatdomijapońskie słodycze, napoje, słone przekąski, chipsy, kremy a także słodycze ekstremalne. Ja miałam okazję spróbować kilka produktów po raz pierwszy i jestem pozytywnie zaskoczona smakiem. Do tego ekspresowo moja paczka została wysłana i w ciągu dwóch dni od złożenia zamówienia była już u mnie. Największe wrażenie smakowe zrobił na mnie krem Lotus Biscuit Spread Crunchy . Jest to krem z karmelizowanych
Ala piecze i gotujeoregano 3 łyżki pomidorowego przecieru 1 łyżka oleju do smażenia 50 g utartego żółtego sera 1 czerwone chili 2 łyżki posiekanej kolendry 50 ml wody sól do smaku mała paczka kukurydzianych nacho Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i przecier. Uprażone nasiona zgnieć w moździerzu i dodaj do mięsa z resztą przypraw i wodą. Smaż
codojedzeniałyżki cukru Masa jabłkowa zielona: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka
Gotowanie...to proste !szczególnie w momentach awaryjnych, takich jak wczorajszy dzień... Nie bez przyczyny zrobiłam dziś całej rodzinie to wspaniałe danie. Wczorajszy tłusty czwartek pewnie niejednego z nas delikatnie mówiąc obciążył. Ja pączki jem tylko w tłusty czwartek, więc mój organizm zapewne doznał szoku po dawce trzech sztuk. Ponadto, chcę zaznaczyć, że gulasz ten ma wspaniałe właściwości detoksykacyjne jak i rozgrzewające, a całość
Z Kuchni Do Kuchnizrobienia, a po trzecie czasami pozostają nam resztki w lodówce, które w zapiekankach świetnie smakują. To danie to taka moja wariacja gyrosa. Coś innego i już nie słodkiego. Na pączki,gniazdka i inne karnawałowe wypieki już patrzeć nie mogę :) Chyba nasyciłam się nimi na cały rok. A dzisiaj polecam Wam bardzo smaczną i sycącą zapiekankę z kurczakiem i ryżem
O kuchni z uczuciemTłustym Czwartku i brzuszku pełnym pączków czas sięgnąć po coś zdrowszego. Zapraszam Was na migdałowo-karobowe batoniki orkiszowe. Robi się je naprawdę szybko. Z podanej porcji wyjdzie Wam 5 batoników, więc jeśli chcecie zrobić większy zapas takiej zdrowej słodyczy podwójcie porcję składników. Takie batoniki doskonale sprawdzą się również jako drugie śniadanie. Polecam. Składniki: (na około 5 sztuk) 1 szklanka płatków
Słodkie okruszkiskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 3 jajka 250 ml mleka, letniego 30 g drożdży 110 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka cukru
Domowy Smak Jedzeniawyrośnięciu ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na grubość ok. 1cm. Wykrawać szklanką krążki, na każdy krążek nakładamy marmoladę przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy boki i szklanką odkrawamy nadmiar ciasta. Pączki muszą wyrosnąć na stole. Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem i ozdabiamy kandyzowaną skórka z pomarańczy. lukier: Wszystkie składniki mieszamy
Prosto i Smacznie z Anetąnowy cykl. Pierwszym przepisem jest potrawa znana i lubiana w Finlandii, czyli pannukkaku. To pieczony naleśnik, który sprawdzi się właśnie dziś, w tłusty czwartek. Prosty i lekki zastąpi pączki i faworki. Składniki Naleśnik: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 laska wanilii 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego kilka szczypt kardamonu Dżem: 250 g truskawek
My Chcemy Jeśćlubię przekąsić coś spoza mojej diety, aczkolwiek w tym dniu nie umiem "zaszaleć" co poniektórzy. Może to i dobrze, może nie. Ale stwierdziłam, że skoro już mam ochotę na pączki, to może warto przyszykować je w zdrowszej wersji? Stwierdziłam, że pieczenie ich w specjalnym donut maker'ze przy użyciu mąki żytniej i ksylitolu będzie świetną opcją. Jedynym grzeszkiem jest maczanie
Be Fit Be StrongTłusty Czwartek czyli rozpusta bo albo pączki albo chrusty, tak zawsze mawiała moja babcia. No więc zapraszam dzisiaj na faworki, leciutkie i pachnące chmielem. Szybkie w wykonaniu i szybko znikają. Faworki na piwie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietłusty czwartek. Według mnie jest to najsłodszy dzień w roku, jedyny taki kiedy wszystkie diety i przekonania możemy bez wyrzutów porzucić w kąt i cieszyć się słodkim smakiem pączków, faworków i innych słodkich pyszności! Składniki (na 2-3 duże talerze pełne faworków): 500 gram mąki pszennej 7 żółtek ok. 150 ml piwa jasnego 1 litr oleju rzepakowego do smażenia cukier
Mango Papaja