przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:260/448)

Makaron z sosem szpinakowo serowym 162

Witam serdecznie! Ostatnio zdarzyło mi się, że tak powiem, ukraść :-), kwiatka. Ale nie z kwiaciarni, broń Boże, tylko z jakiegoś ogródka pod blokiem. Piwonię. Najpierw była małym, czerwonym pączkiem. Teraz jest olbrzymim przekwitającym a dalej cudownie pachnącym kwiatem. Mogłam ją sfotografować jak była maleńka... nie pomyślałam:-( Jej zapach roznosi się delikatnie po całym pokoju... A teraz czas na przepis. Praca

sierotka maRysia w kuchni
Penne zapiekane z cukinią 151

minut (z zapiekaniem) łatwa dla 3-4 osób (musiałam zrobić podwójną porcję ale przepis podaje dla pojedynczej) Składniki: * 2 małe cukinie * 1 słoiczek koncentratu pomidorowego * 2 cebule * 1 paczka makaronu penne * zioła ( tymianek, oregano, bazylia) - ja dałam prowansalskie * 2 łyżki oliwy * 1 kulka mozzarelli * sól. pieprz, cukier Cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę

sierotka maRysia w kuchni
Serniczek z kawowymi biszkoptami 161

prostu dodałam brandy) - według mnie stanowczo za mało, robiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania - użyłam gotowej polewy i nie był to dobry pomysł gdyż ciasto ciężko się kroi - lepiej zrobić samemu z kakaa, wody, masła i cukru. Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
Sos hinduski 164

słoiczków po 250 ml Składniki: * 2 kg pomidorów - sparzyć i obrać * 4 czerwone papryki - usunąć nasiona * 3 duże cebule * 4 jabłka - obrać i usunąć gniazda nasienne * 1 paczka rodzynek 15 dag (można troszkę więcej) * 2 papryczki ostre lub łyżka ostrej papryki Marynata * 3/4 szklanki cukru (można więcej jeśli pomidory są kwaśne) * 3/4 szklanki octu * 2 łyżki soli Do dzieła!!! Wszystkie

sierotka maRysia w kuchni
Świąteczne kuleczki bakaliowe 161

tego są niesamowicie wdzięcznym obiektem fotografowania Kuleczki bakaliowe Łatwe ok 25 minut ok 25-30 kulek wielkości mandarynki Składniki Podaję przepis za Ciocią Tereską: * herbatniki - 3-4 duże paczki (petit beurre lub inne, kakaowe, można kupić po 2 różnego rodzaju, nie polecam kokosowych)- mi wyszło ok * kakao 5-6 łyżek, można tez dodać 2-3 łyżki czekolady w proszku, * masło

sierotka maRysia w kuchni
Smaki dzieciństwa – Andrut z galaretką 269

wyszło pysznie. Jest z tym troszkę pracy i oczekiwania jednak watro gdyż powstaje naprawdę pyszny, orzeźwiający deser który nie wymaga dużego nakładu finansowego ANDRUT Z GALARETKĄ I JABŁKAMI Składniki paczka andrutów 2 galaretki czerwone (u mnie poziomkowe) galaretka zielona (miętowo - jabłkowa) kostka margaryny mały kubeczek śmietany 30% cukier do smaku - u mnie 1szklana 3 jabłka szczypta cynamonu Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
Aromatyczny syrop różany 138

wodzie. Odstawiamy. Po kilku dniach nasz syrop nabierze pięknego intensywnego koloru i będzie gotowy. Syropu używamy do aromatyzowania herbaty, kawy, deserów. Można go wymieszać z powidłami i nadziewać nimi pączki itp. Jest naprawdę cudowny

sierotka maRysia w kuchni
Porzucona kromka chleba – piknik kulinarny Banku Żywności w Lublinie 87

Lublinie . Bank Żywności już od kilku lat w październiku prowadzi zbiórkę żywności w którą jest zaangażowane wiele wspaniałych osób - studenci, uczniowie, politycy itp. Ideą zbiórki jest bezinteresowne przekazanie choćby paczki makaronu czy puszki konserwy dla ludzi potrzebujących. Piknik miał na celu promocję zbiórki oraz prezentację nieco dziennika ,,Kromka chleba" który redaguje cały ,,mózg" zbiórkowej operacji Pani Marzena Pieńkosz-Sapieha. Główna

sierotka maRysia w kuchni
Dwukolorowy Sernik z Jogurtów Greckich z dodatkiem gruszki 144

jogurty po 400 ml ( razem 800ml ) 4 jajka 1 duża gruszka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 budyń czekoladowy bez cukru 3/4 szkl cukru + 1 łyżka waniliowego Paczka biszkoptów okrągłych 1/2 szkl oleju ryżowego marki Oleofarm 1. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę i utrwalamy cukrem. 2. Tymi samymi trzepaczkami od miksera ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej

Gotowanie...to proste !
Współpraca z ZM Nove 129

Zakładami Mięsnymi Nove. Może ktoś z Was zna i lubi ich wyroby? Ja osobiście zetknęłam się z nimi po raz pierwszy i po pierwszej degustacji jestem zadowolona. Powyżej zawartość paczki, którą otrzymałam. ZM Nove wypuściło na rynek nowe produkty, skierowane do fanatyków zdrowej żywności ale i nie tylko. Jak widać na opakowaniach, produkty z linii "Natura" są: - bez glutenu

My simple kitchen
Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej 324

surowe i te w postaci skrobi ziemniaczanej. Tylko tyle potrzeba żeby zrobić prawdziwe, polskie kluski z ziemniaków zwane pyzami. Uwierzcie mi, że te smakują zupełnie inaczej niż pyzy z paczki. Wymagają na przygotowanie dłuższej chwili, ale wcale nie są trudne do zrobienia. Ze względu na wartość użytkową możemy wyróżnić trzy podstawowe typy ziemniaków. Typ A to odmiany sałatkowe, twarde

Karo in the Kitchen
Spinacz Cafe - oryginalnie i kanapkowo 131

prawo, zakręvony w pozytywnych myślach i w spokoju czeka na swoje jedzenie. Mamy do dyspozycji tradycyjne stoły, pufy i fotele oraz trochę siedzisk przy oknach i barze. Generalnie większą paczką zmieścimy się w lokalu bez większego problemu. Dla lubiących tego typu klimaty, wnętrze będzie zachęcało do posiedzenia przy kawie, piwku, drinku czy cydrze i dobrej kanapce.  Menu w Spinacz

Right Behind The Kitchen
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów (lubelskie) 171

jasna, dumni. Ten zapach i smak potraw kusił niesamowicie. Musiałem wybrać i skusiłem się na kilka rzeczy - palce lizać! Na mojej liście degustacyjnej znalazły się między innymi: placki i pączki kapuściane, amoniaczki, rogacze, chleb krzczonowski, kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej.  kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej Jednak moim faworytem były dzisiaj: zupa sałacianka, pierogi z bobem, kotlet

Right Behind The Kitchen
Marmolada z pigwowców 70

owoce. Gotować do rozpuszczenia cukru i by masa była naprawdę gorąca. Przełożyć gorącą bulgoczącą marmoladę do słoików i szczelnie zamknąć. Przechowywać w ciemnym miejscu. Marmolada jest świetnym dodatkiem do pączków, rogalików i innych wypieków z nadzieniem w środku. Jeśli dobrze odparuje się wodę, to uzyskamy naprawdę twardą marmoladę, która nie będzie wypływać z pieczonych lub smażonych słodkości. ---------- Podobne: Dżem

Weekendy w domu i ogrodzie
Tiramisu a'la Eton Mess 159

jajek 8 łyżek cukru 500 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki śmietan fix 500 g świeżych truskawek zmielona czekolada małe bezy posypane kawą  filiżanka kawy expresso paczka biszkoptów   Przygotowanie:   Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, a żółtka razem z cukrem ubijamy na puszystą kremową masę. Kiedy żółtka są już dobrze ubite powoli

Lili w kuchni