przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:141/448)

PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 176

wrócicie w lata, kiedy byliście dzieciakami.  Potrzebujecie tylko kilku składników, które powinniście mieć w domu. PRZEPIS NA CHAŁKĘ: - 520 g mąki pszennej typ 480 + do podsypywania - 1/2 paczki drożdży świeżych ( nie zastępuj instant) - 130 ml ciepłego mleka - 4 jajka wiejskie - 1/2 szkl. cukru - 2 łyżeczki cukru pudru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z laski wanilii - 1/3 kostki masła

SMYKWKUCHNI
Sałatka z tortellini mięsnym 135

malutkie pierożki można wykorzystać na różne sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek. SKŁADNIKI: 1 paczka tortellini z mięsem 5 jajek 3 grube plastry dobrej szynki 5 małych ogórków kiszonych 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu szczypiorek sól, pieprz WYKONANIE: tortollini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelać zimną wodą

Kuchnia Beaty
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 226

Krem z masła orzechowego: 100 g masła 200 g mascarpone 400 g masła orzechowego 100 % 100 g cukru pudru duża szczypta soli morskiej Dodatkowo: 150 g mlecznej czekolady duża paczka (226 g) mini babeczek Reese's garść popcornu 150 ml whiskey lub bourbonu * PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe Czekoladę posiekaj i wrzuć do rondelka wraz z masłem, cukrem i kakao. Podgrzewaj

Food Square
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 237

płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem chwilę

Smaki Na Talerzu
sernik z mlekiem w proszku i skórką pomarańczy 145

likierem, domowej polewy i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wyglądał klasycznie ale niewielkie detale sprawiły, że miał nietuzinkowy smak.  *forma 25*34 cm Składniki: na spód: duża paczka maślanych herbatników 100 g masła 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny na masę serową: 1 kg sera na sernik ( z wiaderka) 6 jajek 125 g masła roztopionego 2 kopiate

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 4004

płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem chwilę

Smaki Na Talerzu
Makaron z orzechami włoskimi i gorgonzolą 149

makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi   Idealna kombinacja orzechów włoskich i sera pleśniowego gorgonzola nada temu daniu wyjątkowy smak  i kremową konsystencję.  SKŁADNIKI 500g - paczka makaronu świderki, wstążki lub kluski 150g   sera pleśniowego gorgonzola  20g   masła  100g śmietany 18%  80g łuskanych orzechów włoskich          sól

zielonacukinka
Pissaladiere, czyli cebularz po francusku 202

tego całość jest prosta i stosunkowo szybka (jak na ciasto drożdżowe) do przygotowania. Oczywiście, obieranie i krojenie kilograma cebuli do zadań łatwych nie należy; dobrze jest przygotować sobie paczkę chusteczek, tudzież rolkę papierowych ręczników kuchennych i mieć je w zasięgu ręki - gwarantuję, że się przydadzą. Ale dla takiego smaku warto pocierpieć. To jak, skusicie się na francuską wersję cebularza

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wafle przekładane czekoladowym kremem i dżemem truskawkowym 115

sobie równych 😉 16-25 sztuk: Maślany krem czekoladowy: * czekolada mleczna- 200 g * masło- 180 g * kremówka- 100 g + 1 łyżka * kakao- 2 łyżki Dodatkowo: * wafle kwadratowe- 1 paczka * dżem truskawkowy- 1 słoiczek Maślany krem czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki kremówki, przestudzić. Resztę kremówki wymieszać z kakao, ubić na sztywno i połączyć z bardzo miękkim masłem. Przygotowanie

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety mielone 204

dzisiaj podaję swój najłatwiejszy przepis na mielone i zaznaczam, że zawsze sama mielę mięso w domu lub ewentualnie proszę o to w sklepie, ale nigdy nie kupuję gotowego w paczkach, ponieważ nie wiadomo co tam się znajduje. Należy pamiętać, aby mięso nie było za chude, gdyż mielone wyjdą za suche. Najlepsza jest karkówka lub poprzerastana tłuszczem łopatka.  Składniki

talerz przyjemności
Kruche ciasteczka 184

Zapraszam na pyszne kruche ciasteczka. Ostatnio dostałam na wypróbowanie paczkę z produktami od  BioBabalscy . Była tam np. mąka BIO z samopszy. Samopsza jest rodzajem mąki pszennej. Pierwszy raz miałam okazję pracować z mąką z samopszy i jestem bardzo zadowolona. Polecam Składniki: 1 szkl mąki BIO z samopszy+ do podsypania 100 g masła 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pizza grahamka FIT | Zdrowsza wersja włoskiego przysmaku 162

ostatnie dni to już istne szaleństwo. Najpierw pączkowy maraton, a następnie ciągnące się niczym włoska mozzarella objadanie pizzą. No ale jak sobie odmówić, no pytam jak? Przecież od pączków moje szczęście zależy i dostatek, a na kawałek pizzy to ja zawsze znajdę miejsce. Bo ja jestem pies na pizzę, ale nie na byle jaką, tylko taką z dobrych składników

Fitsweet.me
Schab z brokulami w musztardzie 194

Pomysł na szybki obiad, czyli co zrobić z tego co znajdziemy w lodówce. W mojej leżała paczka mrożonych różyczek brokuła, plastry schabu, a na półce stała otwarta butelka cydru. Do tego przyprawy i dodatki, które każdy ma w domu i tak powstał pyszny, niebanalny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 232

więcej składników odżywczych.   Do naszykowania szybkiego obiadu z jednej miski wykorzystałam ramen OYAKATA Kurczak po japońsku . Z użyciem dodatków na zaspokojenie pierwszego głodu dwóch dorosłych osób wystarcza jedna paczka zupy instant. Zupę według przepisu na opakowaniu można przyrządzić w dwojaki sposób – albo po japońsku, czyli gotując makaron przez 3 minuty w wymaganej ilości wody, albo – co wygodne – zalewając

Karo in the Kitchen
Fritole – pączki weneckie 98

Pączki w wersji weneckiej. Składniki 50 g rodzynek 400 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 1 jajko 10 g świeżych drożdży 200 ml mleka olej do smażenia cukier puder Przygotowanie Rodzynki zalałem na 15 minut gorącą wodą, odsączyłem. Wymieszałem mąkę, sól, cukier, jajko, drożdże i rodzynki. Wyrobiłem ciasto, stopniowo dolewając mleka. Ciasto przełożyłem do natłuszczonej miski, przykryłem ściereczką

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania