tort, spisze się nie tylko na karnawałowych imprezach ale również na świątecznym stole. Mój autorski przepis. Polecam Wam gorąco na pewno zasmakuje ! Składniki na kwadratową formę 24/24 cm: 1 paczka słonych krakersów Warstwa z tuńczykiem i ryżem: 1 torebka ryżu 1 puszka tuńczyka 2 cebule dymki ze szczypiorem 1-2 łyżki majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz
Wanilia i Kardamonmasa: mleko 1 l, budyń śmietankowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 5 łyżek, masło 200 g, dodatkowo: galaretka zielona 2 szt, woda 3 szklanki, biszkopty okrągłe duża paczka, czekolada mleczna 1 tabliczka, śmietanka 30% 6 łyżek, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, margarynę i posiekać nożem. Następnie dodać jajka, żółtko i śmietanę
kulinarne odsłony patiPołączenie słonych krakersów ze słodkim, delikatnym, kokosowym kremem. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto będzie dobre po przeleżeniu w lodówce 3 godzin. Wtedy krakersy zmiękną a krem zgęstnieje. Składniki : 2 paczki krakersów 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy po 40 g) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 250 g masła, w temp. pokojowej 150 g wiórków kokosowych Posypka
Słodka Strefamikser. My jedynie wylewamy gotowe ciasto na gorący tłuszcz tworząc fantazyjne wzory.Przepis w sam raz na karnawał-bardzo szybko się robi,piecze a smakuje jak połączenie faworków z pączkami. :D.Są różne sposoby wlewania ciasta na gorący tłuszcz: -worek cukierniczy tzw.rękaw cukierniczy -butelka po ketczupie lub butelka po wodzie ale z korkiem niekapkiem -klasyczny lejek ale to odradzam gdyż
Mała w garnku mieszapotrzebuje czasami przygotować posiłek w kilka chwil. W takich sytuacjach zamiast sięgnąć po gotowce przeważnie ratuję się kuskusem, którego nie trzeba gotować, zaś w zamrażalce zawsze mam paczkę mrożonych warzyw (zimą są o wiele lepsze niż te świeże, które sporo kosztują i nie smakują za dobrze). W lodówce miałam kostkę tofu, więc podałam ją w tym towarzystwie
Fabryka pomysłówmąki w domu pod dostatkiem! (mój mąż po tylu wspólnych latach dalej nie rozumie po co kupować mąkę i cukier po 1 kg jak Bozia przykazała tylko na paczki po 10 kg każda, tak już mam). Poszperałam w zeszytach z przepisami i znalazłam starą recepturę na Jagodowe muffinki, od siebie dodałam dziś białą czekoladę. Muffinki Jagodowe z białą
Rusty Forkkupić. Zdecydowałam się na talerz i miseczkę ze zdjęcia , dwa komplety sztućców (na Ali jest ich mnóstwo!) oraz ściereczki. Niestety przed Świętami dotarła do mnie jedynie jedna z czterech paczek (czekanie to zdecydowany minus Aliexpress). Naczynia są naprawdę ładne, ale chyba jednak nie warte swojej ceny (ok. 70 zł za talerz i 35 zł za miseczkę) i czasu oczekiwania
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj mam dla Was przypominajkę przepyszne danie na Sylwestra! Krewetki w sosie szampańskim, obłędnie dobre ;-)) SKŁADNIKI: - 1 paczka makaronu włoskiego - 1 opakowanie argentyńskich czerwonych krewetek - 3-4 ząbki czosnku - papryczka czerwona - papryczka paddington - 1/3 kostki masła bądź 80ml masła klarowanego - 3 - 4 chlusty włoskiego Prosecco - sól himalajska WYKONANIE: - krewetki opłukujemy pod bieżącą wodą, rozcinamy i usuwamy jelito, opłukujemy
SMYKWKUCHNIpieczarkę. Szprycą „uzupełniamy” pastę na kształt choinki. Ozdabiamy ziarenkami kukurydzy oraz kropelkami przecieru paprykowego. To właśnie między innymi ten przepis znajdziecie w pobranym e-booku. Są tam też pyszne pączki z ajerkoniakiem... W akcji darmowych e-booków dla Czytelników biorę udział po raz pierwszy i ogromnie dziękuję za zaproszenie do tego przedsięwzięcia. Nie dość, że pomogłam i do "czegoś
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 1 paczka słonych paluszków (100 g) 1 średnia marchewka 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki otrębów 3 łyżki masła orzechowego solonego Przygotowanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o … Czytaj dalej Praliny marchewkowo-orzechowe
czarrna od kuchnigotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: 1 duża paczka biszkoptów, podłużnych 2 galaretki wiśniowe 750 ml gorącej wody polewa czekoladowa, przepis tutaj wykonanie : Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do małej foremki wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, do całkowitego
Domowy Smak JedzeniaDODATKOWO : 1 paczka paluszków olej do smażenia 3 jajka bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy do miski, dodajemy startą
Kulinarne Fantazje Marioliugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ -BISZKOPTY-GALARETKA-MASA BIAŁA- KOKOS #beko #ciastojakzobrazka
Dziś Ja gotujeUdanych wypieków i Wesołych Świąt! ♥ Ciasteczka maślano-cynamonowe Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g cukru pudru 130 g masła w temp. pokojowej 2 jajka w temp. pokojowej 1/2 paczki cukru waniliowego skórka otarta z jednej cytryny płaska łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać, przygotować gładkie ciasto, a następnie pozostawić je na co najmniej 2 godziny w lodówce. Ciasto wałkować
Zasmakuj Kuchni