przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:144/448)

Pączki ziemniaczane 1029

Ciasto jest bardziej wilgotne i dzięki temu pączki ponoć dłużej zachowują świeżość. Nie ma pojęcia, czy tak jest, gdyż u nas zniknęły już na drugi dzień.  Przepisów na paczki ziemniaczane w sieci jest całe mnóstwo (wśród niech także pączki Ewy Wachowicz, Siostry Anastazji czy Siostry Leonilli), wszystkie są podobne, ale i tak zrobiłam troszeczkę po swojemu:) Zaletą tych pączków

Obiad gotowy
Pączki na tłusty czwartek puszyste i delikatne 281

mogą być surowe. Jeżeli olej jest za gorący i pączki za szybko brązowieją to należy wyłączyć na chwile gaz (na około minutę) i ponownie włączyć na najmniejszy płomień. Usmażone paczki układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Nadziewanie pączków: Marmoladę przekładam do miseczki i dokładnie mieszam, żeby nie było grudek. Jeżeli marmolada jest bardzo gęsta to możemy

Uwaga Babcia Gotuje
Torcik kokosowy 147

samych białek i wiórków kokosowych z odrobiną cukru, krem zaś, to połączenie serka mascarpone i śmietany. Jak przechować i co zrobić z białek jaja kurzego? Często po zrobieniu pączków lub ciasta kruchego zostają mi białka. Zazwyczaj wkładam białka do pojemniczka lub woreczka foliowego i mrożę, ale trzeba je przecież też w końcu kiedyś zużyć. Zamrożone białka zachowują swoje właściwości przez

Kuchcik gotuje
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 1292

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 paczka selera naciowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 por (biała część) 150 g żółtego sera majonez i jogurt naturalny sól, pieprz, słodka mielona papryka, ostra mielona papryka Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, słodką oraz ostrą mieloną papryką, dodać łyżkę oleju i odstawić na pół

Kuchnia domowa Ani
PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM 978

każdej strony. Pączki nie mogą za szybko się rumienić, bo w środku będą jeszcze surowe. Podczas smażenia regulować temperaturę oleju, aby drastycznie nie zwiększała się i nie obniżała. • Paczki wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na papierowe ręczniki. Smażyć następne pączki jak poprzednio. Po usmażeniu wylać ostudzony olej, nie będzie już potrzebny. • Pączki ostudzić i nadziewać marmoladą wciskając głęboko końcówkę szprycy

KUCHNIA POLSKA
Oponki serowe 157

Coś pysznego! O ile wielką fanką pączków nie jestem, o tyle te oponki wprost uwielbiam. W moim rodzinnym domu nie było tradycji przygotowywania chrustu czy oponek. Po raz pierwszy jadłam je, zrobione przez babcię mojej koleżanki ze szkolnej ławy. Były przesmaczne:) Te również takie wychodzą. Są mięciutkie i puszyste. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu, jeszcze lekko ciepłe. Wychodzi

Smaki Na Talerzu
EKSPRESOWE CIASTECZKA PLUS NIESPODZIANKA 152

wydobył się odrazu intensywny zapach świeżych truskawek  Wśród samej zielonej herbaty widoczne są całe owoce , co jest ogromnym plusem Skład herbaty :Sencha, truskawki liofilizowane (zawartość truskawek 6%), rodzynki, pączki róży, lawenda, aromat Herbata jest herbatą zieloną   Truskawki w Szampanie należy parzyć 2-3 min , w temperaturze wody 70-80 °C . GWARANTUJĘ , ŻE PRZY FILIŻANCE TEJ HERBATY ZRELAKSUJECIE

Gotowanie Patki
Cieciorkowe ajerkuchy ze miysym (Cieciorkowe naleśniki z mięsem) 188

woda- musicie dać tyla, żeby Wōm niy wyszło ani za gynste, ani za rzołdke ciasto Do filowania: 500 g mielōnego miysa połra pieczarek 2 zōmbki czosku łeżka masła klarowanego paczka kiełkōw na patelnia 200 ml śmietōnki (moge być 18%) sōl i pieprz łeżka zielōw prowansalskich We misce wymiksujcie jajca, dodejcie 19 do tego tak ze szklōnka mlyka, mōnka, ździebko soli

Chop w kuchni
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 558

masła - 1/3-1/2 szklanki cukru pudru (w zależności od słodkości serków homogenizowanych) - 2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego) * poncz: - 250-300 ml kawy espresso - 100ml likieru Baileys/amaretto - 1,5 paczki okrągłych biszkotów - kakao Biszkopt: Jajka (całe) utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę Dodać olej i wodę. Ciągle miksować. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiać przez

CookYourself
KARNAWAŁOWE MUSZELKI 116

Chrust , faworki , pączki i oponki ? Tak Tak! Ja też nie mogę się ich doczekać! W okresie karnawału sięgamy po nie zdecydowanie część, a w Tłusty Czwartek robimy sobie ucztę na wypasie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne, chrupiące „muszelki” z ciasta faworkowego. Niesamowicie chrupiące, delikatne, lekkie! Wspaniale smakują z cukrem pudrem albo np. moczone w gorącej czekoladzie

Ostra na Słodko
Oponki serowe 695

prosty tłusty czwartek jest w tym roku tak wcześnie Niby to dopiero 8 lutego, ale to już za tydzień . Nigdy nie byłam dobra w pieczeniu tych wszystkich słodkości typu: pączki, faworki, oponki, chociaż może dlatego, że po prostu zbyt mało ich piekłam. Teraz, kiedy wróciliśmy do kraju, napewno przetestuję kilka przepisów, żeby sie sprawdzić Zaczęłam od oponek serowych. Autorka podała

Relaxtime
Zdrowe ciastka owsiane z bananem i bakaliami 275

magnezu z bananów.   Możemy wsypać do masy bananowo-owsianej trochę posiekanych włoskich orzechów lub migdałów. Ciastka same w sobie będą miały wtedy prawie tyle kalorii co mały pączek, ale dostarczymy organizmowi dodatkowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym Omega-3 i jeszcze więcej dobroczynnego magnezu i potasu. Dodatek rodzynek czy żurawiny wielkoowocowej podniesie słodkość i kaloryczność, bo obie zawierają

Karo in the Kitchen
SMAŻONE DROŻDŻOWE CHRUSTY 157

Myślę,że to najlepszy wypiek po pączkach.Puszyste,miękkie i pyszne.     1 kg.mąki 3/4 kostki margaryny 2 całe jajka 1 łyżka cukru 10dag.drożdży szczypta soli 2łyżki wódki 2 szkl.mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Make przesiewamy do miski,margarynę topimy i studzimy,wlewamy do mąki.Pozostałe składniki mieszamy mikserem i wlewamy do miski z mąką.Wyrabiamy ciasto.Na stolnicy wałkujemy ciasto

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Racuchy budyniowe, z jabłkami... I o dobrych chęciach. 146

polizać?... Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane... :) Przepis z bloga  Magazyn Kuchenny . Składniki: (na 12 sztuk) 1 opakowanie (7 g) drożdży instant 250ml mleka, ciepłego 250g mąki 1 paczka (40 g) budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 3 średnie jabłka olej do smażenia do posypania:  cukier puder i cynamon, według uznania Drożdże rozpuść w ciepłym mleku

Lejdi of the house